Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fushigiyugi

guzy w piersi, seks, a plastry

Polecane posty

Gość fushigiyugi

Witam, od 21.stycznia bieżącego roku biorę plastry antykoncepcyjne, a dzień zmiany plastra wypadł na piątki. Cykle trwają 28-29 dni. Dnia 8.kwietnia odkleiłam ostatni plaster i zakończyłam trzecie opakowanie. Zaś 8. i 9.kwietnia(w piątek i sobotę) kochałam się z partnerem. Miesiączkę dostałam dziś, w środę 13.kwietnia. Dzień przyklejenia kolejnego plastra wypada na piątek, jednak wykryto u mnie guzy w prawej piersi i zastanawiam się, czy warto rozpoczynać nowe opakowanie. Czy w razie nieprzyklejenia plastra w ten piątek nie muszę się obawiać niechcianej ciąży? Dodam jeszcze, iż powiedziano mi, że guzy te musiały powstać już zanim zaczęłam stosować plastry. Czy muszę odstawić hormony do zabiegu usuwania guzów? Nie ma jeszcze diagnozy czym one są, a dzień rozpoczęcia nowego opakowania wypada już na ten piątek, dlatego proszę o szybką odpowiedź. Z góry dziękuję.

Gość marsz do lekarza
i to juz

Gość he he wielkie
seks teraz chyba nie najważniejszy?

Gość co do ochrony
takie informacje są na pewno na ulotce dołączonej do opakowania - nie wiem jak jest w przypadku plastrów, ale przy tabletkach jeśli nie weźmiesz kolejnego opakowania, a wcześniej był seks, to niestety ochrona nie jest zachowana, bo warunkiem jej przedłużenia jest rozpoczęcie kolejnego opakowania. Co do guzów - jeśli lekarz ci przepisał plastry nie zlecając wcześniej dokładnych badań m.in. piersi, to myślę, że możesz go pozwać o zaniedbanie, bo gdyby wiedział, że masz guzy to raczej nie przepisał by ci plastrów. Nie można przepisywać hormonów, bez wykonania takich podstawowych badań!!!