Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lady Himena

Pierwsza wizyta u ginekologa !

Polecane posty

Gość Lady Himena

Pewnie ten temat już był, ale nie znalazłam odpowiedzi na kilka moich pytań. Mam 15 lat i bardzo boję się wizyty u ginekologa. Nie jestem dziewicą, współżyłam w swoim życiu dwa razy. Przeraża mnie to, że muszę o tym wspomnieć lekarzowi. Moim celem jest się zbadać i ewentualnie zapytać o jakieś tabletki antykoncepcyjne. Czy lekarz ma prawo powiadomić moich rodziców, że byłam u niego na badaniach, nie jestem dziewicą itp ?

Raczej nie przepisze Ci tabletek bez wiedzy rodziców. Prawdopodobnie również nie zbada bez obecności rodzica.

Gość xcvcxvxcb
e tam pamietam jak szłam z moją kolezanka - miała wtedy 16, do ginekologa i jakos rodzica nie trzeba było

Gość perwersja toś wymyśliła
badanie w obecnosci rodzica? Bez przesady!

Gość Lady Himena
Mam nadzieje, że rodzic nie będzie konieczny. ;)

jak nie masz 18 lat to musi być obecny rodzic. ja mam 17 i mama musiała ze mną być, oczywiście przy badaniu i dokładnej rozmowie nie. ale na tabletki antykoncepcyjne również musiała wyrazić zgodę. przepisywanie takich tabletek osobie niepełnoletniej jest karalne, chyba, że są przepisywane w celach leczniczych. Ty chcesz je dostać żeby się zabezpieczyć więc rodzic musi wyrazić zgodę. takie jest prawo..

Gość popieram powyższą wypowiedź
jak ja byłam pierwszy raz u ginka też mialam 15 lat to mama musiała być ze mną dostałam wtedy tabletki anty ale w celach leczniczych mimo to mama musiała wyrazić zgodę lub sprzeciw abym mogła brać te tabletki, takie jest życie. Pozdrawiam