Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naukajaazdy

Czy zahamowaliście kiedyś tak mocno ,że zgasł wam samochód?

Polecane posty

Gość naukajaazdy

w sensie za późno wcisnęliście sprzęgło... bo mi w wyższych biegach się zdarza 😭

Gość gwatemalia
dżeni dlaczego masz takie biedne wnętrze domowe ? :O

Gość ines73
jak mialam manuala ..zapomnialam sprzegla...teraz zero problemu

Szczerze mówiąc nie wiem jak Ty to robisz :P Ja mam głupi nawyk przy dojeżdżaniu do krzyżówki, że wciskam sprzęgło, chwilę jadę na nim, a później redukuję bieg i hamuję. Wiem, że to "niezdrowe" dla sprzęgła ale tak mam... Czasem zdarza się, że gaśnie mi na krzyżówce przy startowaniu, bo albo nie zmienię biegu na 1 albo za szybko puszczam sprzęgło... ale to drugie zdarza mi się kiedy nie jadę swoim autem...

Gość andrrrr
lady kto ci dał prawo jazdy ? :O

Gość naukajaazdy
LadyJeyJey nieraz np. jak przede mną hamują i ja jestem np. w 4 biegu i za późno wcisnę i już stoimy..

e tam niezdrowe zawsze tak jeżdżę i mój facet też, samochód ma 10 lat i dopiero w tym roku miał robione sprzęgło tak niezdrowe to niech sobie będzie

Gość andrrrr
długo już jeździsz ? normalny kierowca wsiądzie w każdy samochód i potrafi jechać,a nie gasnąc przy ruszaniu :O

Każdy ma jakieś nawyki... Mój jest akurat taki, że zdarza mi się jechać na sprzęgle... No skoro teraz dopiero wymieniliście sprzęgło, to czuję się "rozgrzeszona" ;)

Mam prawko 3 lata... Potrafię jechać każdym autem, kwestia wyczucia... Tylko czasem to się zdarza. Nie uważam się za dobrego kierowcę... Wiem, wiem...faceci są dobrymi kierowcami, a kobiety to sieroty nie potrafiące jeździć :P

spokojnie, jeszcze nie raz, nie dwa Ci zgaśnie :) ja na pierwszych jazdach miałam takiego doła, bo w jednej godzinie auto gasło mi nawet ze 4, 5 razy :D cały czas zapominałam o sprzęgle albo o tym, że ruszamy z jedynki (w większości wypadków;)) :P musisz po prostu pamiętać o dostosowaniu biegów do natężenia ruchu, zwalniasz - redukujesz bieg :) to kwestia wprawy naprawdę :) da się wyćwiczyć - chociaż dziś na przykład zgasło mi auto jak chciałam cofać, bo zapomniałam, że miałam na trójce :D pozdro! :)

Gość ja tez jesli dojezdzam
do pasów/swiatel/ronda/krzyżówek naciskam sprzeglo kawalek przed, bo i wtedy nie spala paliwa samochod jesli nie jest na biegu i daje samochodowi odpoczac :)