Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość psiarrka

czy pies ze schroniska może być wiernym przyjacielem?

Polecane posty

Gość psiarrka

wiem, pewnie wielu z was uzna pytanie za głupie, ale jednak dla mnie wzięcie psa pod swój dach to poważna decyzja. kilka mieś temu odeszła moja kochana sunia, którą miałam od szczeniaczka. teraz pragne przygarnąć jakąś bidulkę ze schroniska, ale starszą.. szczeniaki to zawsze znajdą dom. szkoda mi tych starszych bidulek, a i na szczeniaku mi tak nie zalezy.. tylko mam takie dziwne obawy, ze taki juz dorosly pies po przejsciach nie do konca sie oswoi i nie do konca bedzie mi ufał i nie wiem.. pogryzie mnie? wybaczcie mi jesli to idiotyczne pytanie, ja jednak muszę zasięgnąć opini doświadczonych.

Gość jiejwfojewo
TAK! mialam 3 psy w zyciu - jeden zostal z ojcem po rozwodzie, drugi niestety odszedl gdy mial 2 lata (mial padaczke...), az w koncu zdecydowalysmy sie z mama na psine ze schroniska. sunia miala 4,5 roku jak ja wzielysmy i jest okropna przytulanka, a to owczarek niemiecki. zaden z wczesniejszych psow nie byl tak ulozony ani nie yl takim pieszczochem. jest agresywna w stosunku do psow, ale dla ludzi jest kochana. uwielbia dzieci, mozna by jej zrobic wszystko a ona nie pisnie. idz do schroniska i sie przypatrz psinkom - poznasz po zachowaniu ktory jest kochany, ktory da ci milosc. na poczatku balam sie z nia spac, przez pierwsze dni glaskac, wychodzic etc - nie znalam jej reakcji, balam sie, ze moze cos jej odbic. teraz jest ze mna 3 rok i zero agresji, czy odchylen (no, dusi poduszki - jakas choroba sieroca).

Gość dsssssssss
tak

Gość kalafior...
tak, mam psa z schroniska,