Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kikunia0889

moje dziecko je tylko przez sen help!!!

Polecane posty

Gość kikunia0889

moja cora jutro konczy 5 i pol miesiaca i mleko zje tylko przez sen:( obiadki i deserki zjada normalnie ale z mlekiem i kaszka z butli jest problem bo wypluwa smoka... jak temu zaradzic czy jest jakis sposob? robi tak od urodzenia

Gość a to ciekawe
to czym ona zyla do tej pory???

Gość 97y
mój syn też tak miał, dopóki karmiłam piersią było ok, ale potem butla tylko przez sen. Zmieniło się to dopiero gdy miał prawie 2 lata, ale wtedy butlę dostawał tylko o 5 rano jako pierwsze śniadanie.

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
moje dziecko ma ponad 7 miesiecy i od ponad 2 miesiecy w ogole nie pije mleka z butelki, z lyzeczki czy kubeczka- calkowicie odrzucila mleko...kaszek z butelki ciagnac tez nie chce...pije jedynie wode z butelki, albo niekapka...na snie, tez nim pluje...wszystko je z lyzeczki...najgorsze jest karmienie np o 4 w nocy:( bo zamiast zasnac na butli, to po jedzeniu z lyzeczki fika jak pijany zajac:/ no, ale sa tez plusy tego wszystkiego- tak dobrze nauczyla sie jesc z lyzeczki, ze zadna konsystencja pokarmu jej nie zaskoczy- wszystko gniote widelcem, a ona wsuwa az milo:)

Gość akrylik
moj tez nie lubi mleka z butli, ma 8 m-cy i je tylko na spiocha, ale za to deserki, zupki przerozne, owoce itp to je chetnie. zacznij mu dawac jakis tresciwszy pokarm lyzeczka, sa takie silikonowe do gryzienia. nawet pije z nich i jest ok. na wadze przybiera. do mleka dodawaj rozdrodniony herbatnik i owoce

Gość xxxxxxyyy
Moja rowniez nie tolerowala butelki odkad nauczyla sie jesc z lyzki. Ja jej zwyczajnie dawalam po prostu kaszke lyzeczka, mleko w kubku z dziubkiem lub dodawalam do np. do zup, ryby itp. - ona modyfikowanego nie bardzo chciala pic , wiec zamiast jej wciskac na sile dawalam jej duzo jogurtow, serkow itp. a tak od 11 mies. krowie. W sumie same korzysci z tej jej niecheci do butelki byly - w dzien jadla i je zawsze chetnie, z apetytem i sporo ladnie przesypia noce, nie budzi sie nad ranem - ani nawet wczesnie rano - dla niej godzina 6, 7 nie istnieja - spi - potrafi pogryzc wszystko nawet orzechy i co najwazniejsze nie musialam jej odzwyczajac od butelki lub teraz 2 latce nadal szykowac butelke jak inni - jesli dziecko nie chce pic z butelki nie zmuszaj - daj na kolacje gesta kaszke i niech sobie spi przez cala noc.

Gość eeeeeeeeeeeeeeeee
to po co się upierasz przy butli ? kaszkę rób gęstszą i podawaj łyżeczką, a mleko z kubeczka z ustnikiem a picie jak podajesz ?

Gość kikunia0889
wode pije juz sama z niekapka. lyzeczka je ladnie. jest jeszcze za malutka zeby wylaczyc jej mleko albo dawac same kaszki, mleko tez musi jesc.

Kikunia przeciez kaszki są na mleku mod.myslę,że bedzie o.k w razie czego zapytaj sie Waszego pediatry.Powodzenia.

Gość xxxxxxyyy
Ja sie pytalam pediatry i powiedzial, ze wszysto w porzadku - byle sie ilosciowo mniej wiecej zgadzalo - czyli kaszka na mleku rano - mleka ok 200-250 ml, wieczorem to samo, plus jakis jogurt, serek dodany do zupy - ja ricotta zabielalam, czasem mleko do zupy - trzeba troche pokombinowac, ale sie da - poza tym dziecko samo wie co dla niego dobre - jesli nie chce mleka z butelki to musi byc jakis powod.