Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chufer

przypis za przypisem w pracy magisterskiej

Polecane posty

Gość chufer

Pisze magisterke. Dopiero zaczelam w sumie ale na 7 stron niedokonczonego jeszcze podrozdziału mam juz 30 przypisów... Bo jak pisze to akapit - przypis, akapit - przypis. Mozna tak w ogole? Przeciez nawet jak napisze cos swoimi slowami to nie rozmumiem, jak mozna nie dodac przypisu skoro sama tego nie wymyslilam... Niech mi ktos to wyjasni, prosze.

ja w swojej pracy magisterskiej na 110 stron miałam 310 przypisów:) jeśli coś cytujesz lub piszesz coś swoimi słowami ale na podstawie literatury to dajesz zawsze przypis.( różnią się jednak one w oznaczeniu). W mojej pracy praktycznie w dwóch pierwszych rozdziałach miałam pełno przypisów, dopiero w części metodologicznej i jak robiłam badania i opisywałam je to przypisów praktycznie wcale nie było:)

Gość chufer
Mam prace teoretyczna, ale byc moze u mnie tez sie skonczy taka ilosci przypisow:P Musze jeszcze o tym z promotorem porozmawiac, bo kolezanka mi napisala, ze ona na cala prace ma bardzo malo przypisów, wiec ja tego kompletnie nie rozumiem. Przeciez pisze na podstawie literatury, no przepisuje swoimi slowami ale to nie jest jej tworczosc.. wiec sie zamotalam juz:) dzieki Groszkowa:)

Moja promotorka ( kobietka bardzo wymagająca) powiedziała mi, że lepiej zrobić przypis niż potem ma wyjść przed obrona ze to plagiat. Zresztą ona nawet jak obierałam się na jakieś literaturze, a zapomniałam zrobić przypisu dopisała mi z jakiej to ksiązki :) i ze przypis ma byc;)

Gość jesteś głupia
ee u mnie tylko 42 przypisy były :P

To zależy chyba tez od tego z jakiej dziedziny i na jaki temat jest praca. Bo jak teorii jest malutko to i przypisów tez:)

Gość zdezorientowana nieco
a ja mam pytanie - czym różni się przypis dotyczący cytatu, od tego ktory dotyczy tekstu pisanego swoimi słowami, ale na podstawie jakiejś tam literatury ??

Gość gość
nie mogą być sam przypisy, naucz się pisać magistrze za dyche