Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kassana

makijaż dla 18 latki

Polecane posty

Gość kassana

wstyd się przyznać ale maluje się jakoś od 13 roku życia ... od zawsze miałam kompleksy ponieważ byłam bardzo brzydkim dzieckiem... Chciałam zapytać czy makijaż składający się z następujących produktów to za dużo na co dzień mam porcelanową skóre i nie urzywam nic ciemnego wszystko dobrane do cery podkład puder cielisty cień do powiek szary eliner tusz do rzęs czarny błyszczyk malinowy od czasu do czasu róż na policzki CO O TYM MYŚLICIE ?? BARDZO MAKIJAŻ NISZCZY TWARZ prosze o odpowiedź i dziękuje :)

Gość ajsosjsoj
Codziennie się tak malujesz? Moim zdaniem to trochę za dużo, ale to twoja skóra...

Gość kassana
tak ale maluje się w taki sposób ze nie widać tego ponieważ wszystko jest w naturalnym kolorze jestem dość podoba do ANNE HATHAWAY i w podobny sposób podkreślam urodę

Gość so in loveeeeee return
spoko jak mialam 18 to walilam jeszcze wiecej. czy mi jakos zaszkodzilo? hmm chyba nie , mam 28

Gość ajsosjsoj
To tobie chodzi o to czy może źle wyglądasz czy o negatywne skutki tych kosmetyków?

Ja mam 22 lata i nigdy nie miałam na sobie tyle kosmetykow :D Moim zdaniem to za dużo no ale rzecz gustu

Gość anexxx
tak bardzo niszczy twarz, a jezeli sie malujesz juz od 13 roku zycia, to z cala pewnoscią piękna nie jesteś, poniewaz przez te lata kosmetyki z pewnoscia podraznily cere i pewnie masz jakies syfy na twarzy, co nie? jak bedziesz miala 25 lat, to bedziesz wygladac na czterdziestolatke

Gość kassana
używam przepraszam :) pomyśleć że jestem na humanistycznym ... szczerze nie mam żadnych syfów ponieważ dbam o twarz codziennie mleczko tonik co 2 dzien maseczki kremy nawilżające peelingi i tak dalej

Gość może tu ktoś coś poradzi
Skoro nie masz syfów itd, to po co podkład, puder? Nie kumam.

Gość Babydream
Robisz sobie krzywde. W tym wieku to tylko krem nawilzajacy na dzien, tusz i blyszczyk. Pelny makijaz tylko na spedcjalne okazje. Za kilka lat bedziesz zalowala, ze tyle nakladasz.

Gość kassana
ja też nie kłade bez pośrednio ... codziennie rano myję twarz następnie używam toniku później krem nawilżający następnie krem na pękające naczynka następnie balsam chroniący przed promieniami UF dopiero potem nakładam podkład później lekko musnę twarz pudrem transparentnym mam bardzo duże zielone oczy więc chce je podkreślić. używam do tego tuszu do rzęs czasami elinera szarego cien cielisty tylko przy większych okazjach no i błyszczyk również w naturalnym kolorze moich ust czyli taki wpadający w czerwień http://img.dailymail.co.uk/i/pix/2008/03_02/AnneHathawayAP_468x633.jpg osiągam podobny efekt

Gość kassana
halllo ?

póki możesz to się nie maluj, szkoda młodej cery, co ja bym teraz za to dala, zeby rano móc pospać dłuzej 10 min, zamiast poswiecic je na robienie makijazu :)

Gość kassana
ale moja twarz niestety nie jest jednego koloru poniewaz jest bardzo bardzo jasna widac bardzo cienie pod oczami i jakies niewielkie przebarwienia

Gość anexxx
skad wy macie na to czas zeby tyle tapety nakladac?:P ja z ledwoscią czasami zdąże minimalny makijaz nalozyc;P

Gość karolcia11
a co myślicie o takim codziennym składnie ?? podkład (mam w sztyfcie - dobrze kryje) tusz do rzęs błyszczyk bądź szminka w naturalnym kolorze

Gość firegirl
ANNE HATHAWAY jest ładna a ty pisałaś ,że jesteś brzydka... Kosmetyki strasznie niszczą twarz... A pisze Ci to tylko po to ,ponieważ przeżyłam to na własnej skórze :( Zaczęłam się malować od 10 roku życia. W tedy wsmarowywałam na siebie krem, peeling, robiłam sobie maseczki (codziennie) a co do makijażu nakładałam krem z pudrem (krem BB), puder, tusz do rzęs, cień do powiek ,różową pomadkę....z każdym rokiem nakładałam na siebie coraz więcej kosmetyków. Teraz jestem 19-latką z suchą i szarą skórą, zniszczonymi włosami + rzęsami, spękanymi ustami i nadwrażliwą, alergiczną cerą. Spójrz na siebie optymistycznie i nie popsuj sobie piękna :( Używając kremów i.t.p coraz bardziej rozleniwiasz swoją skórę. Prosze, ogranicz kosmetyki do minimum. Zrób to przynajmniej dla mnie ;) I pamiętaj od kosmetyków niestety można się uzależnić...