Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość praca w nl

400 e msc - czy to duzo czy malo??

Polecane posty

Gość praca w nl

Dostalam propozycje zajmowania sie 1 dzieckiem- dziewczynka w Holandii. Okolo 30 h tygodniowo, miesiecznie 400 e. Wiem, ze w Polsce zajmujac sie dzieckiem nie dostalabym taich pieniedzy. Tam wyzywienie i zakawterowanie mialabym za darmo.

Gość kicia21.
dobre pieniadze. nic tylko jechac

Gość praca w nl
tylko z tego co slyszalam zycie w nl jest drogie;/

Gość zerkanas
jesli jak piszesz wyzywienie i zakwaterowanie masz za darmo ...to nie jest zle...a jesli mozesz negocjowac. to sprobuj poprosic o 100 wiecej i bedzie git...ale 400 jesli nie znasz dobrze jezyka tez nie jest zle...

Gość zerkanas
zycie tak..artykuly spozywcze i zakwaterowanie tez , ale jty bedziesz miala to za darmo...

Gość praca w nl
ja mowie dobrze po angielsku i francusku. do tego dziecka potrzebna jest osoba z francuskim. Z tego co czytalam pociagi sa tam strasznie drogie a trzeba bedzie tez troche pozwiedzac.

Gość praca w nl
wyjechal ktos z was wczesniej jako opiekunka? czy mozna cos wynegocjowac jeszcze?

Gość bzdura na cały max
400 E? To chyba jakiś żart? W UK pracując 22 godziny, part time, miałam 600 funtów.

Gość praca w nl
a mialas przy tym wyzywienie i zakwaterowanie za darmo?

Gość hjko[pou
to nie sa zle pieniadze, gdybys musiala wynajac pokoj i sie zywic... mozesz poruszyc temat biletow na przejazdy ,zwiedzanie itd ale oferta jest ok

Gość kokoska31
sama jestem au pair w Holandii. 4OO euro na miesiac to calkiem przyzwoita stawka(jak za jedno dziecko). Mozesz porozmawiac z rodzinka i zapytac sie czy beda Ci osobno placic za wykonywanie drobnych prac domowych(typu prasowanie) czy nie. Co do bitelow- nie jest tak zle tym bardziej jak wykupisz sobie 40%procentowa znizke na pociag(placisz 55 euro za caly rok). pozdrawiam

Gość praca w nl
kokoska w jakiej miejscowosci mieszkasz?

Gość kokoska31
Calkiem blisko granicy niemieckiej:) Almelo a Ty gdzie sie ewentualnie wybierasz?

Gość praca w nl
okolice utrechtu

Gość kokoska31
jakies 1,5 godziny pociagiem:)zreszta w Holandii wszedzie jest niedaleko:)jak bedziesz pewna na 100%, ze przyjezdzasz daj znac:)

Gość nmmmmm
matko tyle to w pl mozna zarobic, chyba zarty jakis robicie sobie ja wiem ze bida u nas ale az taka?1600zł a gdzie kosmetyki bilety itp.. na 0 wyjdziesz to po co co ci to? nie lepiej marchewke w polu zbierac?

Gość gfdgfdgfdgfgfgdgfgggggg
jezeli tam nie jedziesz jako au pair tylko jako normalna opiekunka, to mowie ci ze to jest malo, powinnas dostac okolo 1000 euro na reke plus zamieszkanie i wyzywienie gratis,zalezy tez ile czasu masz sie opiekowac tym dzieckiem i czy jeszcze cos musisz robic, jako au pair to jest normalne kieszonkowe plus powinni ci oplacic kurs nauki jezyka,mieszkam po sasiedzku ,tak ze wiem ile tutaj placa

mieszkalam 2 lata w Holandii (obecnie w Belgii) i wiem jedno . 400 euro to baaaaaaaaaaardzo za mało ,,,, Zycie tutaj nie jest drogie, ale za 30 godzin tygodniowo 100 euro to za mało. jesli bedziesz chciala kupic tutaj spodnie czy bluzke to przynajmniej 30 euro bedziesz musiala wydac. bus do Polski (woj.wielkopolskiego) kosztuje 50-60 euro w jedna strone. Poszukałabym lepiej pracy w jakims biurze posrednictwa pracy (holenderskim). jesli znasz dobrze angielski to bez problemu sie dogadasz . A i wazne jest czy masz ukonczone 23 lata...

ale wiadomo mozesz jechac do tej pracy a w miedzy czasie rozgladac sie za jakas inna. zawsze jest to jakis punkt zaczepienia :):):)

Gość praca w nl
jak ostatnio z nimi gadalam to niby teraz 20 h w tyg ale jak w to nei wierze, jak w wakacje 20 h w tyg.... 400 e to malo faktycznie jakby kupic ciuch czy transport zapytam sie czy cos dorzuca i czy bilet i jakies lekcje jezyka daja...

mieszkałam troche w Holandii i wiem jakie sa ceny. Np w Belgii mój znajomy Belg zatrudniał opiekunkę to płacił jej miesięcznie ok 700 euro za pare godzin dziennie. Nauka jezyka jest droga w Holandii no chyba ze przez tzw geemente ale to tzreba miec zameldowanie .Wtedy nic nie płacisz. Z 400 euro nic nie odłożysz :(

Gość wloh opalony pakistanska bryza
jak nie ciagniesz pakolom to srednio,bo wiesz,wiekszosc polek ciagnie pakolom za darmo?

jestem zalogowana na stronce dla au pair i powiem Wam, ze tam najwyższa kwota jaka daja to 600 Euro. Tylko to nie jest tak źle, no bo za nic nie płacisz, a ta kasa tylko dla siebie. W ciagu tego roku powiedzmy szkolisz język a potem wyruszasz szukać innej pracy. ale aby pojechać i rozejrzec sie jest ok, bo nie musisz o mieszkanie się martwić. Mi dwie rodziny oferują 500 Euro, jeden za 13-letnia córkę. Właściwie to sa samotni ojcowie, więc nie wiem, troche strach no nie?

estem zalogowana na stronce dla au pair i powiem Wam, ze tam najwyższa kwota jaka daja to 600 Euro. Tylko to nie jest tak źle, no bo za nic nie płacisz, a ta kasa tylko dla siebie. W ciagu tego roku powiedzmy szkolisz język a potem wyruszasz szukać innej pracy. ale aby pojechać i rozejrzec sie jest ok, bo nie musisz o mieszkanie się martwić. Mi dwie rodziny oferują 500 Euro, jeden za 13-letnia córkę. Właściwie to sa samotni ojcowie, więc nie wiem, troche strach no nie? nie strach,strach to to z4e sprzedalas corke w swojej dupie niezle kurwo niezle

corka szybko ci dorowna,predzej niz zdmuchniesz muche z jej gowna

dobra dobra,rozejm nie cytoj eldoma mahmeta moze?