Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wakacyjne Plany!

Gdzie Na wakacje na Mazury? Proszę o rady!

Polecane posty

Gość Wakacyjne Plany!

Hej. Chcemy z mężem i dzieckiem wyjechać w tym roku gdzieś na mazury, za granicę, zbyt nie mamy pieniędzy, poza tym te wszystkie zamieszki w Egipcie i Tunezji nas skutecznie zniechęciły. Szukam spokojnego miejsca na Warmii lub Mazurach. Chodzi mi głównie o wynajęciu całego domku na 2 tygodnie.Proszę o rady i jakąś rekomendacje od osób, które już gdzieś były w tych regionach. Pozdrawiam i proszę o odpowiedź. Asia

Gość bukaaa
jakie duże masz dziecko?

Gość Wakacyjne Plany!
Przepraszam, że tak długo, ale pracuje nad pewnym projektem i tylko urywkami wchodzę na kafe. Dziecko ma 10 lat, więc już duże :D

Gość My zazwyczaj jedziemy
w ciemno. Zawsze nawet za granicą można coś znaleźć na szybko i niedrogo.

Gość Wakacyjne Plany!
Dzięki za oferty. Fajny domek jest w tych Pluskach, ale tam nie ma podanej ceny. Choć okolica ciekawa. Plus jest taki, że nad samym jeziorem, ale mąż by chciał na jakieś większe jezioro.

Gość A dlaczego boisz się
jechać za granicę? Przecież w Turcji, czy w Egipcie już jest spokój, a ceny są porównywalne!

Gość Mi też podobają się te PLUSKI
tak jak w temacie!

Gość Wakacyjne Plany!
No ładna miejscowość, ale chcielibyśmy trochę większe jezioro.

Gość bukaaa
My w zeszłym roku byliśmy w Rajgrodzie - to w połowie drogi pomiędzy Augustowem a Grajewem. Nie wiem, jak lubisz spędzać czas, jeżeli w modnych kurortach to Rajgród jest tego przeciwieństwem. Jeżeli natomiast szukasz ciszy i spokoju, to polecam. Pytałam o wiek dziecka, bo jest to miejsce raczej dla starszych dzieci. Można sporo pozwiedzać - polecam Wilczy Szaniec i Mamerki, twierdzę Osowiec, Gizycko i Mikołajki. Fajnie też przejechac się do Augustowa i popłynąć w rejs do jeziorze Rozpuda. Biura podróży organizują tez wycieczki na Litwe, jeżeli kogos to interesuje. My mieszkaliśmy w ośrodku Łoś. Domki może nie powalają, natomiast samo jezioro jest czyściutkie z małą piaszczystą plażą, ratownik, wypożyczalnia sprzętu. Ośrodek jest oddalony od drogi, w nocy cisza aż dzwoni w uszach. Aaaa, jeżeli nie lubisz żab, to odradzam jednak to miejsce, bo są ich tam setki. ;)

Gość Wakacyjne Plany!
AHAHAH dzięki. Żaby mi nie przeszkadzają.Muszę się zastanowić. Chcemy odpocząć, chcemy, żeby było w miarę cicho, ale zależy nam, aby wybrać się do jakiejś lokalnej restauracyjki. Możesz podać jakiś namiar internetowy? Myślę, również nad tymi Pluskami http://wakacjepluski.pl/ ładnie tam...

Gość bukaaa
http://www.wypoczynek-mazury.pl/ Aha, uprzedzam, że do miasta jest dość daleko. Najlepiej zabrać ze soba rowery. W Rajgrodzie są 2 restauracje, jedzenie pyszne, zwlaszcza ryby, ale ceny... :( W ośrodku jest bar, w którym dzien wcześniej mozna zamówic obiad,oprócz tego są lody, kawa, herbata i takie tam. Wieczorem super jest przy piwku na tarasie - wokół tylko woda, drzewa i las trzcin. Przepiękny jest Biebrzański Park Narodowy i rezerwat Czerwone Bagna. Podobno można spotkać łosia, ale nam się nie udało.

Gość panico
Jeżeli wybierasz się na Mazury, to Grajewo jest idealną miejscowością na spędzenie wakacji z dzieckiem. Jest to trochę większe miasteczko, gdzie dzieje się więcej niż w innych pobliskich miasteczkach, także dziecko przynajmniej nie będzie się nudziło, a Ty będziesz mogła podziwiać tego typu widoki: http://zdjecia-polski.pl/miejsce/gizycko-z-wiezy-cisnien-46 Także każdy znajdzie coś dla siebie ;)

Gość gość
cześć, czy ktoś z was czarterował może jacht na mazurach? planujemy wybrać sie w przyszłe wakacje do Gizycka i wyczarterować jacht od www.evita-jacht.pl tylko myślimy nad tym czy to będzie dobre rozwiązanie wakacyjne jak myślicie? nie wyniesie nas to drogo? ile mogą kosztować takie wakacje na jachcie?