Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Strasznie się boję :(

za dużo wód płodowych POMOCY JESTEM ZAŁAMANA :(

Polecane posty

witajcie wczoraj byłam na wizycie kontrolnej i pani doktór nie mogła złapać tentna... więc wysłała mnie na usg do swojego męża by to sprawdzić i poszłam z tentnem było wszystko dobrze tylko okazało się że jest za dużo wód płodowych i kazał mi dzisiaj przyjść na wizytę by to na spokojnie sprawdzić bo wczoraj tego zrobić nie mógł bo i tak przyją mnie bez kolejki między pacjentkami więc usg trwało 1-2 min. I jestem strasznie załamana ciągle płaczę. Czy to jest bardzo grozne ? czy któraś z mam tez to miała ?

Gość nie wiem czy to grozne
ale ja mialam straaaasznie duzo woid plodowych i wszystko bylo OK. Polozna az sie za glowe chwycila w trakcie porodu

Gość grrrr........
nie masz sie czego bac, przeciez sie junior nie utopi ;) :D

ja mialam duzo wod plodowch an gornej granicy normy dziecko zdrowe a brzuszek mialam malutki jak szlam do porodu

w sieci czytałam że może to prowadzić do wodogłowia i innych chorób :( mam nadzieję że będzie tak jak mówicie tym bardziej że byłan na usg 30.03.11 u innego lekarza i wszystko było dobrze.

nie martw sie ja tez miałam dużo wód płodowych jesli lekarz dobrze prowadzi twoja ciąze to wszystko bedzie w porzadku... nie jest prawda im wiecej wód tym lepiej poniewaz dziecko może nie nadązac polykac ich...ja mieszkam w anglii i tak mi lekarze wytłumaczyli.. beda po prosyu czesciej robic tobie usg... ale za to bedą ci długo odchodzic wody hehe zalezy tez od poródu ja rodziłam 30 godzin

trzeba czesciej robic usg bo za duza ilośc wód to równiez prawdopodobieńswo wad i problemy z nerkami u maleńswa tak jak przy wysokim NT rodza sie zrowe dzieci, tak równiez ilośc wód płodowych moze nie być wyznacznikiem chorób, ale wymaga to konsultacji

Gość xxxxxxyyy
Nadmiar wod plodowych moze wskazywac na wady rozwojowe dziecka np. chorobe lub brak nerek, wodoglowie lub bezczaszkowie - nie jest przyczyna tych zaburzen , ale ich skutkiem - Ciebie z tego co piszesz to nie dotyczy raczej, bo oprocz wielowodzia lekarz na tym ani na wczesniejszych usg wad nie odkryl - prawda? Czyli u ciebie sa jakby bez powodu - ja mialam tez wielowodzie i dziecko sie zdrowe urodzilo - z tym, ze lepiej jak sie uda zmiejszyc ilosc wod z tego co wiem - ja mieszkam w UK i wg. tutejszych norm na zabieg odciagania sie nie kwalifikowalam w zwiazku z tym pod koniec ciazy brzuch mialam nieproporcjonalnie wielki, dzidzia obrocila sie buzia w zla strone i zawinela troche w pepowine (nadmiar wod umozliwia nadmierne krecenie sie dziecka ), a pecherz pekl mi gwaltownie 3 tyg. przed terminem - ale to dobrze ( ze wzgledu na ta pepowine). i dziecko urodzilo sie 37 tyg. Nie zamartwiaj sie z tego co piszesz jestes pod dobra opieka ginekologiczna i wszystko bedzie dobrze:).

Gość gość
Chorobe nerek u matki a nie u matki a nie u dziecka jak tu jedna z pan napisala.

Gość gość
Jestem w 28tyg 3tyg temu wszystko bylo ok dzis polozna powiedziala ze brzuch jest za duzy do tej pory wszystkie badania byly dobre kontrola za 2 tyg do tego czasu zwariuje

Gość gość
Dodam ze tętno bylo ok

Gość gość
Nikt nie mial takiego problemu?

Gość gość
Moja siostra miala wody na górnej granicy normy. Dziecko zdrowe.