Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zagubiona_ja

Kawa, czym zamienić?

Polecane posty

Gość Zagubiona_ja

Jestem w ciąży. Rano zawsze po przebudzeniu muszę wypić kawę, bo fatalnie się czuję. Ale teraz chcę ją czymś zastąpić. Czy macie jakieś zamienniki?

Gość gfd
może kakao lae nie rozpuszczalne w granulkach, tylko gorzkie i najwyższej samemu posłodzić?

Gość Zagubiona_ja
Zauważyłam, że kawa obudzi mnie rano, ale nie czuję się dobrze, później czuję się zmęczona.

Gość nie pije się kawy
na pusty żołądek! no chyba, że chcesz go sobie załatwic na amen:O możesz pic kawę RICORE Nestle w ramach zastępstwa;) ma chyba tylko 38% naturalnej kawy, reszta to zbożówka

Gość nie pije się kawy
a zmęczona się czujesz, bo jesteś w ciąży;) to całkowicie normalne;)

Gość gfd
może lepiej się wysypiaj po prostu? a zmęczenie koło popłudnia dotyczy wielu ludzi, którzy jedzą niezdrowe śniadanie wtedy poziom cukry gwałtownie się rano poddwyższa a po 3h bardzo spada i stąd zmęczenie

Gość Zagubiona_ja
Nie piję na pusty żołądek. Zmęczona jestem właśnie po kawie.

Gość Zagubiona_ja
Wysypiam się.

Gość Zagubiona_ja
Wiem, że wypłukuje mi minerały i dlatego się tak czuję.

Gość Zagubiona_ja
Więc więcej propozycji, czym ją zastąpić nie otrzymam.

Gość Zagubiona_ja
Może yerba mate?

Gość gfd
yerba mate powinna być dobra albo inna herbata, którą lubisz kiedyś piłam taki napój aloesowo winogronowy, pyszny był, tylko nie wiem gdzie można go kupić

Gość praktyczna mamuśka
A magnez bierzesz ? Kawa wypłukuje. Spróbuj cappucino. Zmęczenie w ciąży to norma, nawet przy dużej ilości snu, nie poradzisz na to. Dla kobiet w ciąży bardzo zdrowa jest herbata rooibos, ma dużo minerałów. W lidlu jest pyszna z firmy Lord Nelson. Ale zwykłą w spożywczym też kupisz. Polecam.

Gość Zagubiona_ja
Bo są kawy orkiszowa, czy żołędziówka, ale one chyba mnie rano nie obudzą.

Gość Zagubiona_ja
Tak, biorę magnez. Ale rooibos mnie rano nie obudzi.

Gość Zagubiona_ja
A te soczki z guaraną, gdzie można kupić?

Gość ja pilam normalnie 2 kawy
dziennie i rano koniecznie z 3 lyzeczek (pilam sypana), bo inaczej czulabym sie fatalnie, po poludniu z 2 lyzeczek. Pilam bez mleka, gorzka bo tylko taka lubie. Nie rozumiem dlaczego mialabym nie pic kawy

GDF -> wiem o jakich napojach aloesowych mówisz, są naprawdę pyszne, podobno zdrowotne i dietetyczne - sprawdzone 100% na sobie, się chudnie powoli ale skutecznie. Moja koleżanka w ciąży też to pije. Na allegro jest tego trochę.

GDF -> wiem o jakich napojach aloesowych mówisz, są naprawdę pyszne, podobno zdrowotne i dietetyczne - sprawdzone 100% na sobie, się chudnie powoli ale skutecznie. Moja koleżanka w ciąży też to pije. Na allegro jest tego trochę.

Gość nie teges majonezz
Jestem w 6 miesiacu i pije kawe - oczywiscie nie na pusty zoladek, pije ja duza slabsza i tylko kubek dziennie. Nie ma w tym nic zlego

Gość zosia.samosia^^
Dziewczyny a nie myślałyście by przerzucić się na herbatki? ja wiem, że to nie to samo co kawa ale np owocowe są przepyszne a bądź co bądź są chyba mniej szkodliwe dla waszych maluchów? ;) Jak coś wpadnijcie na stronkę klubu przyjaciół dobrej herbaty tam możecie sobie poczytać o gatunkach herbatach, rodzajach i właściwościach, zaszkodzić nie zaszkodzi a może coś wam wpadnie w oko ;) Dużo szczęścia życze ;))

w ciąży zaczęłam pić Kawę bez kofeinową polecam:) ja lubię smak kawy więc sprawdziła się super

Gość helga33333
Oczywiście kawą zbożową.

Gość pomarańczka^^
Tala wyszłaś obronną ręką widzę ;) i mama zadowolona i dzidziuś zdrowy ;) w sumie jak się chce to można wszystko dostać ;) ja np nie znosiłam zielonej herbaty a moj dietetyk mnie do niej namawiał, ale mi strasznie nie smakowała, aż natknęłam się na przepis własnie z tej strony klubu miłośników dobrej herbaty na zieloną herbatę ;) i powiem szczerze, że teraz spokojnie mogę wypić przynajmniej jedną dziennie ;)

Gość b bg ghhh
mozesz pic kawe 1 czarna 250ml lub 2 biale ja w 1 ciazy zmienilam na bezkofeinowa i maly mial 3100 a w drugiej pilam normalna i synek drugi ial 3670 tak wiec bzdura jest ze po kawie rodza sie mniejsze dzieci pilam 1-2 kawy mocniejsze z mlekiem. pamietaj ze kawa wyplukuje magnez