Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość violuska27

jestem chora i w ciazy w 8 miesiacu pomocy

Polecane posty

Gość violuska27

mam problem i nie wiem co robic...mam wysoka temperature i boli mnie strasznie nerka...mia lam tak juz kiedys ale martwi mnie ciaza bo od 2 dni prawie nic nie jem.czy to moze zaszkodzic malenstwu?? do lekarza mam w pon dopiero.mieszam w uk i nie mam sie jak za bardzo wybrac...poradzcie co robic??

Gość mieszkasz w dzikim kraju
? na co czekasz, do lekarza, szpitala, na pogotowie, gdziekolwiek ale nie czekaj do poniedziałku, kobieto!

Gość 123deswa
Na pewno nie bierz zadnych lekarstw na wlasną rękę - mogą zagrozić dziecku - np. aspiryna! Spokojnie, sprobuj sie podleczyc domowymi sposobami. Np. Dużo płynów Podczas gorączki staraj się jesc jak najmniej stałych pokarmów. W zamian za to chora osoba powinna pić znaczne ilości zdrowych napojów. Najlepsza będzie woda lub 100% sok owocowy bez dodatku cukru. Unikaj podawania mocno słodzonych napojów i soków na bazie koncentratów Okłady z lodu lub zimnej wody Lód należy owinąć w czystą ściereczkę lub worek foliowy. Nie wolno przykładać lodu bezpośrednio do skóry. Okłady z lodu lub zimnej wody przykładamy do czoła, na skronie, potylicę jak również do pachwin, pod kolana oraz na szyję Chłodne kąpiele Temperatura wody powinna być o około 2 st. C niższa niż temperatura ciała jeśli mamy do czynienia z gorączką występującą u osoby dorosłej. Okłady z plasterków surowego ziemniaka lub cebuli Wypróbuj stare domowe sposoby na obniżenie gorączki. Umieść plasterki cebuli lub ziemniaka na rozpalonym czole. Jeśli opiekujesz się małym dzieckiem i starasz się uniknąć wizyty u lekarza, skorzystaj właśnie z tego sposobu. Możesz również plasterki cebuli lub ziemniaka nałożyć na stopy, zabandażować i założyć skarpetki. Herbata lipowa z sokiem malinowym i cytryną Wypróbuj herbaty lipowej z sokiem malinowym. Herbatkę lipową lub kwiaty lipy parz przez 15 minut, po czym odcedź, dodaj łyżkę soku malinowego i soku z cytryny. Herbatę taką pij 3-4 razy dziennie.

Gość violuska27
JAKBYM BYLA W POLSCE OD RAZU POLECIALABYM DO LEKARZA..NIESTETY TU NIE ZNAM DOBRZE JEZYKA A MOJ "KOCHANY MAZ" POSZEDL DO PRACY JAKBY NIGDY NIC CHOCIAZ WIDZIAL ZE LEDWO CHODZE:( PIJE DUZO HERBATY I CALY CZAS LEZE:(JESTEM TU PONAD POL ROKU ALE JESTEM JESZCZE ZIELONA W NIEKTORYCH SPRAWACH

Gość takasprawa
Ja bym sobie właśnie odpuściła domowe sposoby. Gdy w 4 miesiącu miałam temperaturę 39 stopni przy przeziębieniu to mój lekarz od razu kazał zbijać paracetamolem, nawet 4x dziennie i bez dyskusji. Gorączka chyba może bardziej zaszkodzić.