Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anniska

Glukoza 232mg/dl

Polecane posty

Gość anniska

Czy to jest duzo ? Wlasnie dzwonila do mnie splakana mama, ze ma cukrzyce i musi powtorzyc badania. Moze ktos ma doswiadczenie w tych sprawach czym to grozi , czy musi brac zastrzyki ? Do lekarza ma dopiero na poniedzialek.

Gość anniska
to moja mama, mowila ze wypila rano capucino z 1 lyzeczka cukru. Ja jak sobie robilam to po kawie z 2 lyzeczkami cukru i mialam 90, bo akurat sprawdzilam

Mama musi powtorzyc badanie na czczo..potem dopiero po jedzeniu.Jezeli nadal bedzie tak wysoki cukier musi isc do diabetologa..w Polsce zazwyczaj podaja tabletki(nazwy nie pamietam) raconuja diete..jezeli nie przejdzie to ustala podawanie insuliny ale to prtzez tydzien na oddziale szpitalnym. Z cukrzyca da sie zyc..trzeba tylko wystrzegac kilku wskazowek.racjonalnie sie odzywiac ,unikac slodyczy,brac leki. Ale mamie zycze zdrowia i powtorzenia badania na czczo!!!

Gość anniska
Dziekuje, ale mama jest zalamana nawet nie odpowiada jak jej tlumacze np ze sa gorsze choroby itp. Ale tak szczeze to jest to duza cukrzyca ? Mama jest tega wazy ponad 100 kg i dotad czula sie dobrze, boje sie ze sie zalamie :(

A to tutaj mamy problem..ma napewno cukrzyce nabyta..musi przejsc na diete, brac leki, zbadac cisnienie .Jednym slowem zaczac o siebie dbac!!!!Badz jej podpora..zdrowka zycze:-)

Gość anniska
Dziekuje wzajemnie :) choc bedzie ciezko, bo mamcia lubila wieprzowine, nawet czasem piwka sie napic i nie bedzie mogla. Wlasnie poczytalam na temat cukrzycy :(