Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tgt

jaki maciw typ na enneagramie?

Polecane posty

Gość tgt
bo zawsze mi sie wydawalo ze na forach to wiekszosc 4 przesiaduje :)

Gość Meremelekaka
2w1

Gość ddrgfgh
te wszystkie ennegramy to bzdura, nie da sie wszystkich ludzi umiescic w kilku kategoriach

Gość 84kasia
moj 5w4

Gość ddrgfgh
kazdy z nas ma w sobie cos z kazdego typu osobowosci i roznie zachowujemy sie w roznych sytuacjach

Gość lisey
4w5 ale enneagram jest wyjątkowo trafny, nie jak inne

Gość takajedna89
8. Zgadza się w 100%.

Gość tak mialam ja
1w5

Gość lisey
niedziel, też miałam problem z tym, czy 4w5 czy 5w4, test nie zawsze jest w stanie okreslic -"Tłumienie uczuć Piątki kompensują rozwojem intelektu." Obserwatorzy nie topią się we własnych uczuciach, ale w przemyśleniach, wnioskach wynikających z obserwacji codzienności. Piątki nie lubią ryzyka ani niepewności i najlepiej się czują w świecie doskonale przewidywalnym. Kiedy podejmują decyzje, starają się jak najwięcej wiedzieć zawczasu i dokładnie przewidzieć skutki. -"Wrażliwość na uczuciowe poruszenia i poczucie własnej wyjątkowości czyni z Czwórek dusze artystyczne.." Czwórki jako również dobrzy obserwatorzy też skupiają się na otoczeniu, jednak ich działania są co najmniej chaotyczne. To serce, a dokładniej emocje nimi kierują, nie rozsądek... A rzeczywistość nie będzie ani bajką ani tym, co sobie wyśnimy... Czwórka wierzy, że wywalczy swe szczęście poczynaniem ekstremalnym- jakimś poświęceniem czy ekspansywnością swych uczuć...

Gość lisey
to wygląda jak przeciwieństwa, ale szczerze mówiąc to ja dalej mam z tym problem :/

Gość aha i achhhh
1w2 :o

lisey, o dziękuję za napisanie jasno o tych dwóch typach, no to chyba jednak będę miał 5w4 tak jak mi dawniej wychodziło :O chociaż sam nie wiem, zresztą to tylko test a nie da się wszystkich powkładać do segregatorów jak dokumenty no ale coś między 4w5 a 5w4 chyba jestem, może jakieś 5w4 z elementami 4w5, cholera wie :O

Gość lisey
własnie enneagram to nie tylko test test tylko pomaga sprawdzić, którym sie jest typem, sama uważam że nie jest idealny, może się mylić, lepiej kupić jakąś książkę o enneagramie. Tam są obszernie opisane wszystkie typy i ich poziomy zdrowia (każdy ma 9, diametralnie się od siebie różnia osoby o tym samym typie, a o innym poziomie zdrowia) No i nie jest tak że do segregatora, bo określone są tylko jakieś predyspozycje, a nie konkretne zachowania. A czwórencje jeszcze charakteryzują się tym, że potrafią każdemu czegoś zazdrościć. np zarazem ludziom zwykłym- zadowolenia z życia, prostolijności, jak i indywiduom, tego że mają więcej talentu, niezwykłości. jednym słowem, zawsze uważają, że one mają gorzej i są pokrzywdzone

Gość upppu
9w8 nikt tu jeszcze takiego nie miał

Gość 4w3 arystokracja z deprechą
:-O

Gość sigh
chyba wszystkie czwórki mają deprechę... :(

Gość carameldansen
6w7

Gość ariada
4w5 a to niespodzianka :D