Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fredkesk

Siostra połknęła 50 ibupromów. Coś jej będzie????????

Polecane posty

Gość fredkesk

martwie sie:(((((((

Gość zallllllllllllllllllllll
umrze na 100 % prosre ...

Gość fredkesk
:(((

Gość doszpit
zepsuje sobie sluzowke zoladka i watrobe. marsz do szpitala

Gość faktycznie żaaaaaaaaaaaaaaal
Umrze, ale nie tak od razu. Najpierw wysiada wątroba, potem nerki, a zejście w niewyobrażalnych bólach następuje po ok. 3 dniach.

Gość takajedna89
Jedź z nią na pogotowie! Ibuprom nie jest bardzo szkodliwy, gorzej paracetamol, dawka śmiertelna to 21. Ale ja już leżałam na toksykologii przez niechcące wzięcie za dużej dawki- ząb mnie bolał. Jedź z siostrą do szpitala! Może jej siąść wątroba i wtedy albo śmierć albo przeszczep !!! To nie żarty!

Gość takajedna89
Ja wzięłam wtedy 17 ibupromów i lekarz powiedział że to cud że mi wątroba nie siadła ! Niech wypije 1l wody NA RAZ i niech nią wymiotuje a potem niech zje 15 tabletek węgla- mnie tak płukali w szpitalu! I potem kroplówka.

Gość dryrtytyu
a po huj ona ich tyle polknela? Chciala popelnic samobojstwo ibupromem?:D Musi byc bardzo inteligentna jesli nie wie ze czeka ja po takiej akcji kwalifikacja do przeszczepu watroby

Gość dryrtytyu
chociaz moim zdaniem nie powinni takim ludziom przeszczepiac watroby, przez takich idiotow odbierana jest szansa na zycie ludziom naprawde chorym, ktorzy na swoj los nie mieli wplywu

Gość prowo czy ni eprowo
TO SZPITALA, NIE ZASTANAWIAJ IE

Gość prowo czy nie prowo
DO SZPITALA, NIE ZASTANAWIAJ SIE

Gość fredkesk
pojechała, zabrała ją karetka. A co jeśli taka osoba ma depresje?? Moja siostra nie jest idiotką! ;(

Gość dryrtytyu
ludzie ktorzy chca sie zabic robią to a nie straszą rodzine łykajac leki bez recepty. Mam nadzieje ze twoja siostra nie odbierze kumus szansy na zycie

Gość takajedna89
Przepłukają ją, dadzą kroplówkę i może uda się uniknąć przeszczepu. A Ty namów siostrę na wizytę u psychiatry i na psychoterapię u psychologa. Ja tyle wzięłam bo mnie ząb bolał w środku nocy, nie miałam kasy i ubezpieczenia, a rodzice mogli mnie zawieźć do prywatnego dentysty dopiero rano... Porażka. Nie chciałam sobie krzywdy zrobić.

Gość dryrtytyu
takajedna89 Dlatego zawsze zapobiegawczo warto miec w domu silne leki przeciwbolowe jak ketonal albo tramal. Sa niebezpieczne ale juz jedna tabletka zniweluje najbardziej potworny bol

Gość takajedna89
Niestety miałam tylko te bez recepty :/ Teraz już mam w razie czego te mocniejsze no i mam ubezpieczenie zawsze. Chociaż Ketonal raz mi na zęba zatrutego nie pomógł. Za to Morfinka dożylnie po operacji- mniam :D hyhy ;) Dziś już wiem, że powyżej 1000mg nie działają... Czyli ok dwie tabletki i tyle, nawet jak weźmie się ich sto to bardziej nie zadziałają...

Gość aaaaaaa00
dryrtytyu, a ja sie dziwie, ze tacy ludzie jak ty jeszcze chodza po swiecie.

Przedawkowanie ibuprofenu może spowodować zaburzenia ze strony przewodu pokarmowego: nudności, wymioty, biegunkę, w rzadkich przypadkach krwawienia z przewodu pokarmowego. Rzadziej występują wysypki, zaburzenia widzenia, bóle i zawroty głowy Ibuprofen szybko wydala się z moczem i nie kumuluje się w organizmie, więc niewielkie przedawkowanie nie wymaga pomocy lekarskiej. Konsultacji z p lekarzem rodzinnym wymagaja osoby które spożyły dużą porcję leku (cała butelka syropu lub większa ilość tabletek)..tak wiec chybq juz wiesz co robic??(999)

ja na szcescie nie czeklama bo akurat w pracy bylam ..wiec generalnie wyladowalam tylko na izbie przyjec ..tym razem jako pacjentka. nigdy nie zapomne tego bolu:((do tego wymioty ktorych nie moglam powstrzymac ,mdlosci,bol,strach..

Gość takajedna89
Ja choruję na endometriozę i przed operacją też mdlałam z bólu i wymiotowałam w czasie okresu, NIC nie pomagało :(

dolargan na bank by pomogl bo to lek narkotyczny..ale wiadomo je podaje sie tylko w szpitalach itd.. wspolczuje ze tak Cie bolalo.moja kolezanka miala cyste na jajniku..tez mdlala z bolu bidulka

Gość takajedna89
Dziękuję :* Ja miałam trzy torbiele 3x6cm na obu jajnikach. Było strasznie, pomogła tylko operacja na ten ból. Ale wiem jak mogą boleć nerki bo miałam kamienie, ale na szczęście szybko je wykryli jak jeszcze nie zaczęły mi schodzić... Brrr.. Aż strach pomyśleć jak Was to musiało boleć jak już był atak z tymi kamieniami :( Wycięli je i nic mnie już nie boli, niestety choroba odnawia się... Właśnie dzisiaj dowiedziałam się że muszę zajść w ciążę bo tylko to może pomóc, a mam 21 lat i ogólnie... porażka :(

Gość dkffkn gfngng
Powinno być ok - ja w sierpniu wzięłam 40 mocnych tabletek nasennych przepisanych przez psychiatrę (pół tabletki po prostu zwala z nóg), wylądowałam na intensywnej terapii, płukanka, zastrzyki, kroplówki to wszystko wiem z opowiadań, bo spałam kilka dni podłączona do różnych aparatów, przez miesiąc po tym miałam zawroty głowy, zaniki pamięci, bóle głowy, już jest dobrze. To wszystko przez kiepskiego psychiatrę, który przepisywał mi złe leki, stąd myśli i próba samobójcza, siostra potrzebuje fachowego psychiatry!!!!!!!!!!

Gość nic jej nie bedzie,ja zjadlam
duzo wiecej i zyje bez zadnego szpitala ketonalu na bol zeba moge zjesc z 10 i mi nie przejdzie a po tramalu chodze nacpana jedyne co mnie pomaga to zaldiar.ps ketonal jest na bol kosci!

Gość takajedna89
Tyle że Zaldiar to tramadol więc jak Tramal Ci nie pomaga ? :/

Gość Buff
nic jej nie będzie, tylko dostanie niezłej jazdy i zacznie n*******lać w drzwi wejściowe, krzycząc: Moja matka to wielkie niebieskie jajko