Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość radyjo roman

wałęsa"polska powinna przeprosić rosje za tablice w Smoleńsku"

Polecane posty

jak nie masz czego to się czep tramwaja..... Słyszałeś o ustawie o ochronie języka polskiego? A więc przyjmij do wiadomości że Rosjanie też taką mają, a tam pisze wyraźnie jak wół, że publiczne napisy muszą być dwujęzyczne. Nie dość że baby durne, to jeszcze nie znają prawa. Wesołe wdówki, na występy pojechały, kurva, żałosne.....

Gość phiiiii
Lavoiserrr "tu chodzi o politykę nadal....a nie o łamanie prawa." Kurcze przyjeżdżają jakieś osoby prywatne (bo tablicę założyły owie dwie wesołe wdówki) z napisem tylko po polsku i montują bez pytania, nie konsultując z nikim. Rosjanie cierpliwie zwracają się do polskiego MSZtu żeby sprawę owej tablicy załatwił, bo właśnie politycznie nie chcą robić draki (a trzeba było od razu zdjąć i jeszcze karę paniom za samowolkę przyłożyć), a polski MSZ udaje, że sprawy nie ma. To się w końcu Rosjanie wkurzyli i nielegalną tablicę zdemontowali. Jak by mi ktoś w mieszkaniu przyszedł i zamontował bez mojej wiedzy i zgody na moim domu tablicę "wolny tybet" to też bym ją zdjęła.

Gość Lavoiserrr
Prawdą jest ,że nieznajomość prawa szkodzi ale to co napisałeś tym bardziej dowodzi,że upokorzenie osób występujących z ta inicjatywą bylo wypadkową okreslonej strategii urzędników po tamtej i zaniedbania po naszej stronie.Tego mogli nie wiedziec a pozatym jeśli to było przesłanką zdjęcia tablicy to tymbardziej przesłanką nie można tu uznać "samowoli"jeśli się weżmie jej normartywne rozumienie a tago się tu podejmowano-był to co najwyżej akt niezgodny z jakims wymogiem w ustawie a o tym wg mnie tym bardziej powinni poinformować inicjatorów pracownicy MSZ jacy od kilku miesięcy znali doskonale zastrzeżenia strony rosyjskiej.

Gość Lavoiserrr
14:19 [zgłoś do usunięcia] phiiiii Lavoiserrr "tu chodzi o politykę nadal....a nie o łamanie prawa." Kurcze przyjeżdżają jakieś osoby prywatne (bo tablicę założyły owie dwie wesołe wdówki) z napisem tylko po polsku i montują bez pytania, nie konsultując z nikim. Rosjanie cierpliwie zwracają się do polskiego MSZtu żeby sprawę owej tablicy załatwił, bo właśnie politycznie nie chcą robić draki (a trzeba było od razu zdjąć i jeszcze karę paniom za samowolkę przyłożyć), a polski MSZ udaje, że sprawy nie ma. To się w końcu Rosjanie wkurzyli i nielegalną tablicę zdemontowali. Jak by mi ktoś w mieszkaniu przyszedł i zamontował bez mojej wiedzy i zgody na moim domu tablicę "wolny tybet" to też bym ją zdjęła. Częściowo sie z tym zgodzę(w części dotyczącej zachowania MSZ)ale tylko częściowo-biorąc bowiem pod uwagę twoją przenośnię o tablicy w mieszkaniu to miała miejsce sytuacja raczej taka,że KTOS PRZYSZEDŁ I ZAMONTOWAŁ TABLICĘ W TWYM MIESZKANIU ALE ZA TWOJA WIEDZĄ a jedynie bez przyzwolenia na jej określoną tresć! Tam przy odsłonięciu byli urzędnicy!

Gość Lavoiserrr
Ostatecznie wymóg dwujęzyczności komunikatu przesądził sprawę.Pozaostajejednak pytanie czy słusznie jest tu "epatować" pojęciem "samowoli" w zestawieniu z "warcholstwem" i dlaczego MSZ sprawę zaniedbał bo wg mnie tłumaczenie,że dlatego,iż byla to inicjatywa prywatna w tym stanie faktycznym NIE WYSTARCZA

Gość popieram p.Wałęsę
Nie zawsze się z nim zgadzałam,tym razem ma rację.Tablica o katastrofie jak najbardziej,bez napisu o Katyniu/ta już jest we właściwym miejscu/

Gość cmqpsjf
Idź zatem dobry człowieku i grzecznie przeproś razem z nim

Gość kobiety musza wiedziec
walesa ma racje pis to oszolomy

dlaczego, pytanie dlaczego, a odpowiedź jest prosta, wszyscy boją się Prezesa PiS, bo jakaś homo hominy wyliczyła mając dane z sufitu, że PiS ma ponad 20% poparcia.....

Gość dziurawe rajtuzy zuzy
dlaczego nie bylo żadnej tablicy na głazie do momentu samowolki pań Merty i Kurtyki faktycznie nie dziwne że wkońcu zrobily sobie samowolke jak państwa nie stać było na ufundowanie tablicy przez prawie pół roku .Zbrodnie w byłej Jugosławi uznano za ludobójstwo a zbrodnie na Polskich oficerach w Katyniu pan Wajda wmawia ze nie były ludobójstwem a pan Wałęsa każe przepraszać za tablice qźwa ludzie otrzeżwijcie jakie my w Polsce mamy autorytety

guberator tego regionu kazał zdjąć tablicę tuz przed uroczystościami bo by dostał zjebe od ptina czy miedniedniewa jakby przyjechal których i zobaczył jakaś tablica tylko po polsku. te kobiety przywiesiły sobie tablice na własny rachunek i koszt zupełnie prywatnie!!! a ze prawa nie miały bo zgody ruskich nie dostaly to im zdieli to bez względu na to co tam było napisane. katyń to było ludobójstwo ale ruscy się do tego nie przyznają tak samo jak turcy do ludobójstwa ormian

mamy autorytet w postaci pana Kaczyńskiego i pana Rydzyka. to dwa prawdziwe autorytety i mówie to bez ironii. bo potrafią manipulowac ludzmi nic nie robiąc. coś mówią , ludzie wierzą. to sa autorytety jakie mamy obecnie w pl;

a ci co pod palacem prezydenckim co miesiać najgłosniej krzycza, ci co zwożą ludzi na te manifestacje itd to zobaczycie, jak pis wygra zaraz dostaną ciepłe posadki w jakiś radach nadzorczych państwowych spółek, jako prezesi itd🖐️ ps. mój pradziadek zginął w katyniu. był lekarzem wojskowym. dali się jak to piszezsz łatwo wybić bo im do głowy nie przyszło że ich wymordują. gdyby wiedzieli to by z kamieniami się rzucili na wartowników. albo nie poddali wczesniej. bo lepiej zginąc z kamieniem choćby czy kijem w reku niż z pistoletem przyłożonym do skroni. ps. rosja nie uzna ludobójstwa przez najbliższe jakieś hm 30 lat napewno. tak jak turcja rzezi ormian.

Gość baba plotkara
kto wie co tam slychać u dzieciaków pana Wałęsy wszak jest ich sporo gdzie pracują i co robią ?Czy dalej mają" pomroczność jasną"

w ich państwie bez żadnej zgody trzem wdowom zachciało się takiej tablicy , na której jest napis który nie powinien być skierowany do tych pokoleń ! nie Polska ale te 3 pipki !

Gość mam już dość tego faceta
mam juć tego stetryczałego "polityka". Niech jedzie do Afryki i niech tam zostanie na zawsze. Tam znajdzie wdzięcznych słuchaczy wśród niedouczonych członków plemion afrykańskich. Porozmawiają na zbliżonym poziomie. E, chyba jednak nie. Oni nie mogą mieć esbeckich doświadczeń.

Gość wałęsa konfidencie oddaj moje
100 milionów !!!!!! :O Śmierdzący prostaku. :)

Gość gdyby nie ten prostak, to
teraz baranie byś się po dupsku klepał, a nie w klawisze komputera, szczylu

Gość stocznia gdańska i huta wawa
gdybym wiedziala że Lechu nas tak wyroluje a sam sie ustawi w życiu bym nie strajkowala ani ja ani moji koledzy .komuno wróć

Gość ale to jest ciekawe
Lechu to cwaniaczek zresztą oni wszyscy robią w nachy przed Kaczorem bo by wyszlo 20 letnie kręcenie lodów za dużo do stracenia. Bądzcie spoko nie dopuszczą Kaczora do władzy

Gość A prawda jest taka, że...
Z całym szacunkiem do pana Wałęsy, ale za co, Polska ma przepraszać Rosjan? Za mord na polskich oficerach, za krzywdę wyrządzoną narodowi polskiemu i rodzinom pomordowanych?!! Kiedy we wrześniu a dokładnie 17-tego 1939r. Rosjanie wtargnęli do Polski, aby niespodziewanie nas zaatakować z drugiej strony granicy, nikogo się nie pytali, czy mogą to zrobić! Kiedy strzałem w tył głowy mordowali niewinnych też nikogo nie pytali i dziś nikomu z nich nie przyszło do głowy, by przepraszać za to, poza zwykłymi ludźmi, jednostkami, którzy obejrzeli film "Katyń". Trzeba mieć swą godność i honor i przepraszać, jeśli to jest konieczne, a nie wtedy, gdy to jest niewskazane. Mnie się wydaje, że te obie tragedie nie przez przypadek wydarzyły się w ty samym miejscu, może los tak sprawił, aby rozbudzić refleksje w nas i uświadomić nam pewne kwestie historyczne, które nie dla wszystkich dziś są wygodne.

Gość katie waityy
KOgo obchodzi Bolek

Gość elekt
A JA najbardziej lubie kaczke po smolensku-)-)-)

Gość lechu bolek
każe przepraszać to lemingi będą robić czołobicie i będą pluć na wszystko co boluś każe

Gość gina c
a ja uważam że Lech Kaczyński duzo zrobił żeby Polska byla zauważana na świecie ,zależalo mu na tym żeby świat wiedział co to Powstanie Warszawskie a nie tylko to w Gettcie co bylo w Katyniu ,że nie sprawiedliwe sa oskarżenia Grossa w stosunku do polaków więc myśle że Wałęsa powinien się ugryżćw jęzor

Gość A prawda jest taka, że...
Do ....Shatyn Stuknij się .... to może się w porę ockniesz. Kiedy Rosjanie zakpili z nas, zwalając całą winę za katastrofę na nas i ośmieszyli nas na oczach całego świata, tylko dlatego, że oni nie przjmują żadnej opcji przyznania się do jakiejkolwiek winy. Czy to jest w porządku? To, że niektórzy nie potrafią skleić kilka konkluzji w całokształt, to ich problem i nie ma się czemu dziwić, ale że L. Wałęsa po tym, co przeszedł i czego dokonał, tak sie wyraził, doprawdy nie mogę się nadziwić.

Gość plamooooo
00:06 [zgłoś do usunięcia] ptasiek nastroszony a jak mają nie kpić z polactwa? bydło biedne bezbronne , brudne i jak prostytuta robiace laske Zachodowi i USA.zreszta dla Rosjan kurica nie ptica- polsza nie zagranica. i slusznie. i jeszcze jakims gruchotem wlecieli na teren Rosji , ktory sie z ta śmieszną wycieczką spie**olił. i tyle A ciebie kto posuwa? Komu sie nadstawiasz dziwko? kto jest twoim panem?Odpowiadaj.

Gość plamooooo
pewnie jestes taki rozjechany ze piszac to twoja stara ci pampersa wymienia brudasie.

Gość mcvmcvcmv
Takie dyskusje nigdy nie toczą sie bez emocji,można mieć swoje zdanie,swój pogląd ale jeżeli ktoś z powyższych kwestii czyni okazję do urządzania festiwalu chamskich uwag pod adresem Polski i Polaków to już jest przegięcie....to jest nacechowana chamstwem,obsesyjna nienawiść do społeczeństwa jakie ma prawo być różnorodne i takie jest-jedni mają takie a inni inne widzenie sprawy ale niektóre posty tu to już przegięcie,jak choćby już jest dno widz 18:24 00:06,czy wolność wypowiedzi ma się sprowadzać do radosnego manifestowania takiego chamstwa? To nie jest zwykła prywatna obelga-to jest społecznie szkodliwe znieważanie nas wszystkich.Z jakich powodów zresztą ten jad?Trudno to ocenić.