Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaczonaaa87

wypadanie wlosow garsciami

Polecane posty

Gość zrozpaczonaaa87

dziewczyny prosze was poradzcie mi jakies dobre sprawdzone leki, odzywki, maski cokolwiek cos co daje skuteczny rezultat. Jestem na skraju zalamania. Co noc rycze w poduszke. Mialam zawsze piekne grube wlosy teraz mam ich o 2/3 brak. Widac przeswity. Boje sie je umyc badz uczesac bo wypada mi ich makabryczna ilosc. Bylam u dermatologa zalecil Pixodil, cynk, skrzype. Lecze sie juz okolo 2 miesiecy i nie widze zadnych rezultatow. Martwi mnie to ze bede lysa pewnego dnia. Przestalam brac tabletki anty wiec mozliwe ze to ma wplyw na moj problem.. tylko co zaczac w koncu brac zeby pomoglo.. jakas nadzieja dziewczyny...

Gość Dziewczyna..
niestety to nie wiele da... musisz zaczac sie pelnowartosciowo odrzywiac i ew. brac zelazo.

Gość gracee
hmm to może warto iść do innego dermatologa skoro ten lek Ci nie pomaga.. Miałam kiedyś problem wypadania włosów, ale w mniejszym stopniu, brałam wtedy jakieś tam suplementy diety.. nie za bardzo pomagało.

Gość Dziewczyna..
ja bylam prawie lysa... niestety..... teraz to sie poprawilo... ale niestety troszke czasu minelo....

Gość zrozpaczonaaa87
co zaczelas brac ze sie poprawilo? mysle wlansie nad zmiana lekarza zeby mi cos mocniejszego na recepte przepisal. Wiem ze trzeba odczekac mniej wiecej z 3 miesiace ale ja do tego czasu bede lysa. Szampon caly czas Wax uzywam, odzywki tez. Naprawde zmienialm odzywainie duzo witamin biore, zrobilam badanie krwi i wyszlo ze mam niedobr zelaza ale zawsze mialam taki niski.. wiec nie wiem czy to ma wplyw.

Gość Dziewczyna..
zastanow sie lepiej nad dietą jaką stosujesz. Moze jest malo wartosciowa? uwazam ze te wszystkie suplementy to pic na wode. Bierz zelazo, i dobrze sie odzywiaj!

Gość najamka1
kup sobie takie tabletki Revalid

Gość zrozpaczonaaa87
ddobrze sie odzywiaj czyli co? warzywa owoce ?

Gość zrozpaczonaaa87
help

Gość tez mi wlosy wypadaly
Mialam kiedys podobny problem. Zrob badania, sprawdz tarczyce. Z czystym sumieniem moge polecic Ci Humavit Skrzyp i pokrzywa, oraz nafte kosmetyczna(do kupienia w aptece) wcieraj w skore glowy i we wlosy.

Gość tez mi wlosy wypadaly
olejek rycynowy tez moze pomoc,takze do kupienia w aptece.

Gość dloss1
Dobry jest szampon wzmacniający eva medica. Może Ci pomoże...

Gość przede wszystkim diagnoza
suplementy, szampony maseczki nei pomogą jeśli masz namieszane w hormonach też zaczełam tracić włosy po odstawieniu tabletek anty, konketnie tabletek Diane, brałam je przez 7 lat, teraz od 7 lat nei biorę a włosy nadal wypadają podejrzewam że namieszałam sobie tymi tabsami w hormonach bo przedtem miałam bardzo gęste włosy i nie wypadały brałam cały czas suplementy, witaminy i nic nie pomaga albo to tarczyca (wyniki niby w normie) albo poprzestawiane hormony płciowe (nagle zaczełam mieć bolesne miesiaczki, pojawiają sie polipy, stany zapalne) przed tabsami też nie było tego problemu

Gość katjuszaaaaaaaaaaaa
zelazo, witamina C. do tego wcieraj w skore glowy wode brzozowa. zdrowo sie odzywiaj czyli zjadaj duzo owocow i warzyw typu banany, kalafior (te ktore maja najwiecej tych witamin). napisalas o tabletkach anty..niestety po tym swinstwie czesto bywa ze pojawia sie problem nadmiernie wypadajacych wlosow bo jest jakies zaburzenie hormonalne. radzilabym sie wybrac do endokrynologa przy okazji bo jesli masz zjebana gospodarke hormonalna tym swinstwem typu tabletki anty to na nic zda sie kuracja zelazem itp bo trzeba wtedy zajac sie regulacja gospodarki hormonalnej. ludzie jak chcecie brac tabletki anty to najpierw radze udac sie do endokrynologa i sprawdzic stan hormonalny w naszym organizmie i potem do ginekologa z tym na przepisanie odpowiednich tabletek. jak sie bierze w ciemno to niestety czesto bywaja takie ptaszki jak otylosc, lysienie u kobiet czy nowotwory :-O