Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siara21

staż

Polecane posty

Gość siara21

Witam, w poniedziałek idę się zarejestrować do Urzędu Pracy w związku z tym mam pytanie czy mogę od razu złożyć wniosek o staż? i jeszcze jedno czy jeśli znajdę sobie pracodawcę do odbycia stażu to urząd musi mnie wysłać?

Musi :D ha ha :P spokojnie w jakim wojewodztwie mieszkasz?? Teraz unia poskąpiła bardzo mało kasy jest na staze. jak znajdziesz pracodawce to on najpierw musi złozyc stosowne dokumenty itp. potem musi byc gwarancja ze cie zatrudni wiec to nie jest takie hop siup 4 baby osiem dup :D:D::D:D

Gość siara21
w śląskim no właśnie wiem że mało dostali kasy...

Gość siara21
aha dzięki wielkie za pomoc:)

Gość w slaskim . . .
gowno prawda! Teraz z EFS ruszyly staze praktycznie w kazdym urzedzie! Owszem kasy bylo malo na staze organizowane ze srodkow PUP (u mnie 70 osob tylko dostalo). natomiast z EFS miejsc jest ok 300 w kazdym urzedzie. a co do pracodawcow. jak sie pojdziesz arejestrowac, popros babke by ci przedstawila aktualne staze. oni maja na pewno oferty stazy. moze cos ci spasuje. niekoniecznie sama musisz szukac.

Gość siara21
tzn jutro mam iść zapytać taką kobietkę bo ona przyjmuje osoby na staż i aktualnie szuka kogoś więc dużo nie musiała bym szukać:)

Gość w slaskim . . .
tak nie musialabys szukac, ale z doswiadczenia wiem, ze czesto wnioski sa odrzucane, a oferty jak sa przygotowane juz w urzedzie to tylko czekaja na obsadzenie :)

Można samemu znaleźć sobie pracodawcę, który przyjmie na staż, ale po stażu musi cię zatrudnić chociaż na 3 m-ce, jesli staż jest 6 m- cy, możesz w Urzędzie zapytać się i cię skierują z tym, że pracodawca nie zawsze bierze pierwszą lepszą osobę na staż kierowaną z Urzędu, tylko przeprowadza rekrutację, także różnie to teraz bywa, nawet na staż ciężko się dostać bo dużo chętnych

Gość w slaskim . . .
niunia1022 nie wprowadzaj w blad! Pracodawca nie ma obowiazku zatrudniac osoby po stazu! inna sprawa, wniosek gdzie nie deklaruje sie zatrudnienia oosby po stazu, jest spychany na dol ... :P pierwszenstwo dostaja staze, gdzie jest gwarancja zatrudnienia. wyjatkiem sa niestety wszelkie instytucje publiczne, ktore po "znajomosci" moga organizowac staze i pomimo tego iz cie nie zatrudnia, dostaja stazystow ;/