Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość za duże piersi mam

Laktator elektryczny czy ręczny?

Polecane posty

Gość za duże piersi mam

Dziewczyny czy do ogromnych piersi lepszy jest laktator ręczny czy ja po prostu na jakiś zły elektryczny trafiłam? Tak mi zasysa brodawki że aż bolą, a mleka odciągam 100 ml z 2 piersi. Natomiast ręcznym bez żadnego bólu odciągam 90 ml z jednej piersi! Tyle ze ręka mnie potem boli. Czy to możliwe żeby elektryczny był gorszy niż ręczny?

Gość za duże piersi mam
Elektryczny baby ono a ręczny avent

Gość za duże piersi mam
Ten elektryczny mi zasysa sutki i kawałek brodawki i mam takie wrażenie, ze mam za duże piersi do niego i dlatego jest nieefektywny. Ręczny jest większy i pierś się lepiej układa i mimo, że muszę się namęczyć to więcej nim ściągam. A naczytałam się tyle o tym, że elektryczne są super, a coś mi się widzi, że to było wyrzucenie pieniędzy w błoto.

ODRADZAM ręczny AVENTU !! Jedna wielka masakra i ja wymieniłam i moje znajome też, w ogóle nie odciągał .. A kasa poszła na marne.. Najlepsze są właśnie te najtańsze po 25 zł reczne

Gość za duże piersi mam
No a mi właśnie pięknie ściąga a ja wcale bólu nie czuje przy tym tylko ta nakładka jakby masowała piersi. A przy tym elektrycznym mam potem takie ślady na piersiach i boli koszmarnie. Jaki macie rozmiar biustu? Moze to od tego zależy? Ja mam wrażenie, ze te elektryczne są na małe piersi i małe sutki.

Gość Edzinka13
Polecam elektroniczny Aventu, delikatny i cichy. Mi służy rewelacyjnie.

Gość polecam medele
hej, mnie po baby ono leciała krew z brodawek, jak dla mnie był zbyt "brutalny". Teraz mam z medeli i on nie zasysa jednostajnie tylko pracuje w trybie "zasysa-puszcza", dzięki temu jest dla piersi delikatniejszy a mleka sciaga sporo.

Gość gość
Chcialam podniesc temat. 6 lat temu kiedy urodzilam pierwsza corke mialam 4 laktatory I jeden gorszy od drugiego. Wszystkie byly reczne. Bol potworny do tego czasochlonne. Piersi mam bardzo duże problemem było także doczepnosc tych piersi ciągle wypadało. Chcę teraz zainwestować w jeden porządny polecany i sprawdzony. Czy możecie mi coś doradzić?

Gość gość
Też chętnie się dowiem bo po porodzie miałam tak wielkie balony ze sama z ręcznym nie dałam rady. Mąż też się napocil żeby coś ściągnąć. Mimo że mleko cieklo strumieniem to z ręcznego udało się zebrać jakieś 20 ml z obu piersi :((

Gość gość
Polecam elektryczny Tommy tippee. Używałam kilka razy dziennie codziennie przez pół roku. Średnio co 4-5 godz.odciagalam po 150 ml z każdej piersi.

Gość gość
Ja miałam ręczny Chicco i tak przez 4 miesiące karmiłam dziecko, sprawdzał się bardzo dobrze, a jednorazowo sciagalam około 200 ml co 3 godziny

Gość gość
I dalyscie radę ręcznym?? Serio? Ja przy swoich piersiach nie dałam, myślałam że mi reka odpaddnie. W ogóle zassac nie chciał bo miałam wklęsłe brodawki :(

Gość gość
Ja mam ręczny z akuku i bardzo sobie chwalę.

Gość gość
No serio dawalam radę ręcznym bez żadnego problemu, a syn jadł tylko z butelki bo piersi nie umiał ssać mimo wielu prób

Gość kamila526
Używałam laktatora elektrycznego od samego początku i nigdy nie miałam większych problemów. Nie wiem, czy to zależy od produktu, czy od nas samych. Na pewno obie rzeczy mają wpływ. Mój laktator to Lakta Electric, pamiętam, że kupiłam go na stronie http://www.simed.pl Był bardzo delikatny, bo miał aż 3 tryby mocy i można było to sobie dostosować.

Gość gość
Ja mialam medele bo w szpitalu miel8i. Droga sprawa ale chyba najlepszy na rynku. Duzo sciaga i nic nie boli no i ma regualcje "ssania" :p