Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koncze 2 rozdzial

Ktora ksiazka najlepsza z metodologii?

Polecane posty

Gość koncze 2 rozdzial

Mam: 1) Pilch, Bauman "Zasady badan pedagogicznych" 2) Łobocki "Metody i techniki badan pedagogicznych" 3) Rubacha "Metodologia badan nad edukacja" 4) Nowak "Metodologia badan spolecznych" 5) Sztumski "Wstep do metod i technik badan spolecznych" 6) Babbie "Podstawy badan spolecznych" Wiem, ze ze wszystkich bede musiala skorzystac, ale ktora mozecie mi polecic jako najlepsza, tzn najbardziej przydatna i zrozumiala?

Gość Lobocki
Niby moj promotor najbardziej poleca Pilcha i Baumanowa ale moim zdaniem nie jest wcale taka prosta w zrozumieniu. Ja polecam Łobockiego.

Gość szlifierka kątowa
a ja Sztumskiego jakos łatwo przyswajałam. Babbie też jest niezły, bo napisany prostym, przejrzystym językiem. Nowak to jakaś masakra, choć bywa przydatny.

Gość tez teraz pisze
Sztumskiego dobrze sie czyta, Łobocki jest konkretny, Pilch i Rubacha tak typowo naukowy, Nowak masakra a tego jednego nie znam.

Gość gość
Co prawda w troszkę innym temacie, natomiast z racji, że uwielbiam czytać stwierdziłam, że podzielę się z Wami moim nowym odkryciem świetnej książki - "Ścigając marzenia W pogoni za złotem"