Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anna anemia

czy to jest już anemia?

Polecane posty

hmm czyli dobrze. Może to po prostu anemia z niedoboru żelaza? Tylko, że dośc dużo czerwonych krwinek.. Odchudzłaś się drastycznie ostatnio?

I na przyszłośc- podaje się od razu wszystkie wyniki! Nie lubię takiego ciągnięcia za język.. Przeciez na podstawie dwóch wskaźników nie da się nic wywnioskować..

Gość ja pierdziele...
masz szczęście ze WBC masz w normie...musisz iść koniecznie do lekarza i to jutro! ja się upieram, ze tak ostra anemia to jest bardzo niepokojące

Gość anna anemia
pewnie znow bede musiała pic to niedobre żelazo po którym mam zaparcia, mdłości i trace apetyt, no ale cóż, w następny czwartek pokaże te wyniki lekarce i zaobaczymy, moze przepisze mi co innego

Gość ja pierdziele...
ja bym do czwartku nie czekała no ale jak chcesz...

Gość tega
i tak musisz iśc z wynikami do lekarza , nie piszesz jak sie czujesz , odżywiasz , czy masz np obfite miesiączki , moze miałas jakis zabieg ostatnio ?

Gość ja pierdziele...
można miec anemie, ale nie 8,5, no ludzie...

Gość tega
ja pierdziele jestes lekarze m czy hobbysta?

Gość ja pierdziele...
też uważam ze hematolog. moim zdaniem internista jej wiele nie pomoze, takie wyniki to nie zakres jego kompetencji! idż jutro do lekarza po skierowanie!

Gość ja pierdziele...
nie jestem lekarzem( a szkoda, do dziś żałuję ze zrezygnowałam z medycyny), ale interesuję się tematem

Z jakiego jesteś miasta? Może będę w stanie polecić Ci mojego, darmowego z Warszawy, przyjmuje od raz i jest na fundusz:)

Gość ja pierdziele...
no ja się właśnie zastanawiam jak ona funkcjonuje przy takiej hemoglobinie! pewnie blada jak ściana, mocno osłabiona...nawet sobie nie mogę wyobrazić jak można wstac rano z łożka przy tych wynikach...

Ja to samo.. Chyba nie jest źle, skoro marudzi że żelazo jest niesmaczne? Przecież to poważny niedobór;/ Nie wiem jak nie wiem.

Gość anna anemia
nie odchudzam się, ale odkąd pamietam miałam anemie, tzn odkąd badam krew nigdy wskaźnik HGB nie dobił do 12, ale pamiętam że miewałam 10,5 - 11 i pamietam że to był okres gdy czułam się świetnie, w normie mojego organizmu po prostu nie miałam anemii (ja sobie to tak tłumaczę) natomiast pamietam że kiedyś miałam 7 z groszami i jestem ździwiona że ktoś tu napisał że poniżej przetaczają krew ponieważ lekarka co prawda mi powiedziala ze lepsze wyniki z krwi mieli ludzie którzy wyszyli z Oświęcimia niż ja ale o żadnym przetaczaniu krwi nie mówiła, tylko przepisała to okropne żelazo, nie sądziłam że jest aż tak źle, dziękuje wszystkim za rady i uwagę

Gość ja pierdziele...
dziwny przypadek...moim zdaniem ona się kwalifikuje do szpitala...

Gość ja pierdziele...
7? dziewczyno ludzie przy białaczce mają mniejszą niedokrwistosć niz Ty...zmień lekarkę skoro ma takie lekkie podejście do tematu:O kwalifikujesz się do hematologa na cito! jak byłaś z tym powalającym wynikiem 7 powinna się Tobą zająć...moim zdaniem bagatelizuje sprawę

WOW.. to juz od dłuższego czasu tak jest? Dziewczyno/./// Jesteś nieodpowiedzialna. Nie dochodziłaś co jest przyczyną? Takie zaleczanie jest bez sensu.. Hematolog i koniec, takie wyniki to tylko po wielkich operacjach, ciężkich porodach kobiet po 40stce,... dosłownie..

Gość anna anemia
jestem z małopolski, napewno pojdę do lekarza, bo muszę pokazać wyniki lekarce z medycyny pracy i lekarzowi pierwszego kontaktu być może te wyniki są takie złe bo robiłam badania w trakcie miesiączki, choć nie wiem, czy to mogło wpłynąć aż tak

Gość ja pierdziele...
morfologia w trakcie miesiaczki?:D dziewczyno nie załamuj mnie!

Chyba nie mogło. To czemu podczas miesiączki? Zrób jeszcze raz! Na wyniki czeka się dzień! No i OB koniecznie! Ja naprawdę dziwie się takim ludziom, którzy mają powyższe podejście do swojego zdrowia;/ Nóż w kieszeni się otwiera..

Gość anna anemia
tzn, wiem że napewno dawniej wegetarianizm, nie jadłam wcale mięsa, ale od jakiegoś roku jem mięso, tzn nie codziennie ale raz dwa ryzy w tygodniu jem jakąś pierś z kurczaka albo mielonego, więc sama nie wiem.... a skoro jesteście już w temacie, to jak sądzicie, osoba taka jak ja jak często powinna robic sobie badnia

Gość anna anemia
robiłam w trakcie miesiączki bo konczyły mi się badania z medycyny pracy a mielismy miec własnie kontrole w zakładzie pracy i musialam miec jak najszybciej te badania zrobione,

Gość ja pierdziele...
wege nie ma wiele do rzeczy wbrew obiegowym opiniom, ja nie jem mięsa 9 lat i takiego problemu nie mam. na razie Ty się zajmij hematologiem, on Ci powie co i jak w Twoim przypadku.

CZERWONE mięso. Kurczak czy nawet mielone z kupionego w opakowaniu mięsa to żaden pożytek. Okres nie wpłynąłby tak znacząco na wyniki raczej, i tak one musza być słabe. Po okresie spadają wskaźniki, przed idą w górę..Najlepiej robić pośrodku! Przed pobieraniem krwi nie pytają się pielęgniarki o dzień cyklu, wiec nie ejst to aż tak ważne.. Jednak traca na obiektywności podczas miesiaczki, a już na pewno po..

Gość ja pierdziele...
ale takie w trakcie miesiaczki sa nieważne, przekłamane! do 4 dni po okresie nie robi się morfologii!

Gość ja pierdziele...
zgadzam się, ze jej wyniki i tak są złe, na 100% bo nawet miesiączka by nie przekłamał do tego stopnia. wg mnie z Tobą źle i musisz iść do hematologa

Gość anna anemia
dzieki wszystkim za troskę, badania wkrotce powtorze, moze bedą lepsze, tak czy siak musze isc do specjalisty

Gość ja pierdziele...
musisz, koniecznie. zdrowia zyczę i poważniejszego podejścia (do niego)