Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szczęściara2

Czy to dobry pomysł ośmieszyc kretynów ze swojej klasy po rozdaniu świadectw?

Polecane posty

Mimo wszystko uwazam ze autorka jest bardzo wrazliwa, bo tylko wrazliwi ludzie mysla o zemscie :) ale olej ich, w tym roku matura i pewnie ich nigdy wiecej nie spotkasz

Gość WHOOPI
Nie rób tego, zobaczysz sama za pół roku, po kolejnych latach, że wszystkie niemiłe sytuacje mijają, z urazami jest tak samo. Przecież lada moment nie będziesz ich widywać, już nigdy nie spotkacie się tak, jak miało miejsce to w szkole. Też miałam w klasie kilka/ kilkanaście osób, z którymi się nie lubiłam, wręcz nie odzywałam, a teraz jak spotkamy się na ulicy mówimy sobie cześć, bo dawne urazy nie mają już najmniejszego znaczenia. Połowa klasy wyjedzie na studia, połowę będziesz spotykać raz na kilka lat gdzieś tam na ulicy. Nie ma sensu ich ośmieszać, zaraz przecież nie będzie Cię z nimi łączyć zupełnie nic.

Gość atramika
z maturą to uważam, że przesadziłabyś. Ale filmik jak najbardziej pokazałabym nauczycielce, i to nawet teraz, np. wysyłając go jej na telefon (nie na forum klasy, bo postawiłabyś ją w bardzo niezręcznej sytuacji)

Gość to rzeczywiście patologia
Ja bym nad tymi ściągami się zastanowiła.

Gość ablablablaabla
a ja powiem tak: po skończeniu szkoły i napisanej maturze dzieciaki z Twojej klasy będą miały absolutnie GDZIEŚ, co myśli o nich wychowawczyni. więc nie wiem, jaki jest cel Twojej 'podstępnej' rozgrywki. chyba, że chcesz dogryźć wych., co jak dla mnie jest bez sensu. ja też na początku lo byłam gruba, jednakże nikt isę ze mnie nigdy nie śmiał, bo byłam lubiana. to, jak ktoś się wobec Ciebie zachowuje zależy od tego, jaka jesteś. a nie jak wyglądasz. dlatego zgadzam się z poprzednikami - to z Tobą jest coś nie tak. a skoro w tym wieku pałasz żądzą zemsty, strach pomyśleć, co będzie potem.

Gość a wy nie wiecie jak to jest
gdy ktoś wam dogaduje, poniża was to wtedy w każdym odzywa się chęć i żądza zemsty.

Gość latwo powiedziec ze to ze ktos
komus dokucza jest wina ofiary, to nie jest ich wina, to tamci sa winni i nalezy im sie kara :)

Gość ta młodzież jest coraz bardzie
mściwa.

Gość ta młodzież jest coraz bardzie
ja bym nigdy tak nie zrobiła a na koniec bym przeprosiła i wyjaśniła to sobie z nimi.

Gość ze mnie też śmiano się w
szkole, zmienili do mnie nastawienie dopiero wtedy jak przestałem rozmawiać z kolegą którego również nie lubili i który był odepchnięty w klasie, ja również go olałem i dzięki temu miałem znajomych. Niestety teraz to ani on ani oni ze nie odzywają się do mnie. Myślałem że są moimi przyjaciółmi ale na śluby swoje mnie nawet nie zaprosili a prawie u każdego z tych co brali ślub cała klasa była oprócz mnie i tego mojego byłego przyjaciela.

Gość isskra
"ja też na początku lo byłam gruba, jednakże nikt isę ze mnie nigdy nie śmiał, bo byłam lubiana. to, jak ktoś się wobec Ciebie zachowuje zależy od tego, jaka jesteś. a nie jak wyglądasz. dlatego zgadzam się z poprzednikami - to z Tobą jest coś nie tak. a skoro w tym wieku pałasz żądzą zemsty, strach pomyśleć, co będzie potem." Co za bzdura... Uwierz mi, że najczęściej nie ma żadnego powodu. Istnieją ludzie, którzy byliby zdolni skrzywidzic cię zupełnie bezinteresownie. I nie jest ich wcale tak mało. Życie jednak uczy jednego - tylko wtedy uda im się ciebie skrzywdzic, jeśli im na to pozwolisz. Dlatego ważne jest aby nie przyjmowac biernej postawy wobec agresji. Każdy musi umiec się bronic i nie można miec do nikogo pretensji, że tego próbuje. Oni najczęściej wybierają na ofiary właśnie takie jednostki, które wyglądają na bezbronne - bo nie będą umiały im się przeciwstawic. Tyle tylko, że taka obrona powinna byc równoczesna z atakiem. Nie najlepsze to rozwiązanie jeśli przez 4 lata znosiłaś ich zachowanie z większą lub mniejszą tolerancją, a teraz na koniec chcesz pomścic wszystkie krzywdy jakimś arcyświństwem...

Gość głupi jesteś i to bardzo....:(
20:26 [zgłoś do usunięcia] [ ze mnie też śmiano się w szkole, zmienili do mnie nastawienie dopiero wtedy jak przestałem rozmawiać z kolegą którego również nie lubili i który był odepchnięty w klasie, ja również go olałem i dzięki temu miałem znajomych. Niestety teraz to ani on ani oni ze nie odzywają się do mnie. Myślałem że są moimi przyjaciółmi ale na śluby swoje mnie nawet nie zaprosili a prawie u każdego z tych co brali ślub cała klasa była oprócz mnie i tego mojego byłego przyjaciela. ] żeby kiedyś od ciebie się ktoś odwrócił :(

Gość ludziom nalezy wybaczac a oni
sami sie kiedys zmienia :)

Gość powinnaś się zemścić
bo masz rację i tyle Dlaczego miałabyś odpuszczać nie rozumiem tutaj opinii tych obrońców tych kretynów pewnie sami podobnie robili więc ich rozumieją. Na pewno powinnaś wysłać ten filmik waszej nauczycielce choćby anonimowo z jakiegoś jednorazowego numeru komórkowego za 5 złotych mmsem powinna wiedzieć i dostać w ten sposób nauczkę bo ona jako wychowawczyni powinna was bronić czyli tych szykanowanych a ona to słyszała i nic nie robiła co to za nauczycielka w końcu to dorosła osoba a nie dziecko i za to należy jej się nauczka aby zobaczyła jak naśmiewali się z niej uczniowie których ona tak broniła ci sami którzy naśmiewali się z was ktoś tutaj napisał że tym kretynom to będzie zwissać może i tak może i nie ale tej nauczycielce na pewno nie będzie to zwissać niech to będzie nauczka dla niej może na przyszłość nie będzie już tak postępować jak z wami. Wyślijcie jej ten filmik najlepiej anonimowo. Popieram was w 100%. Swoją droga co to za nauczycielka nie warta kopnięcia nogą. A do tej osoby która przestała się kolegować z nielubianą osobą żeby zaczęła być lubiana w klasie wiesz co dobrze ci tak bo teraz tak naprawdę to nie masz ani kontaktów z tamtym kolega ani z tymi kretynami i zostałes sam i dobrze bo masz nauczkę

,,A te ściągi na maturze to dobry pomysł, ja i brat namówimy jeszcze tamtych dwoje którzy byli szykanowani i wszystkim którzy nam dokuczali podłożymy ściągi i potem pójdziemy z tym do komisji. Im należy się kara za to jak traktują ludzi, zastanawiamy się tylko czy zrobic to na maturze czy egzaminie zawodowym? a może na jednym i drugim'' wybacz,ale jesteś pier******

Za takie coś sama bym ci buźkę obiła a co dopiero jeśli są to osoby,które tak cię nie lubią;) nie lepiej jak w starszych latach ty do czegoś dojdziesz a oni nie? nie będzie to lepszą satysfakcją?

do komentarza wyżej wiesz co myślę sobie że ty podobnie postepowałaś z takimi nielubianymi uczniami więc ty oburzasz się jako można zrobić coś takiego i powiem ci to jesteś pierdolnięta na maxa powinna dać im nauczkę

Nie, nad nikim się nie znęcałam;) Jak dostanie wpierdziel albo odwet to zrozumie;) dziewczyna 20 lat a taka głupia. Skoro ma taki charakter to się nie dziwię że jej nie lubią.

Na zwykłym sprawdzianie bym na większego wroga bym nie doniosła bo to dla mnie żenujące a co dopiero podłożyć komuś ściągę na maturze i zakablować.Widać dziewczyna nie dorosła do dorosłego życia. Jak ona sobie potem poradzi z problemami.

do miła jak zawsze wiesz co idiotko widocznie ci debile z jej klasy i ta nauczycielka nie dorosła aby pracować jako nauczyciel

Gość żeberka w sosie własnym
Co do samego "cześć" to wiesz, jeżeli nie chcesz z nimi utrzymywać kontaktów, masz ich za nic, to raczej nie musisz im mówić. Możesz ich traktować jak powietrze. Co do filmiku, to skoro nauczycielka ich tak broniła, to może powinna dowiedzieć się kogo broniła. W Waszym przypadku to nic nie zmieni ale może pomyśli kiedy znowu się zdarzy taka sytuacji, i stanie w obronie ofiar a nie oprawców. Innych "zemst" nie polecam. Przecież chyba nie chcesz upaść tak nisko jak oni? Po co robić dodatkowo kwas i czuć niesmak.

Gość żeberka w sosie własnym
I śmieszą mnie osoby, które piszą, że to Wasza wina, że to z Wami było coś nie tak, że się Was czepiali. Idąc tokiem rozumowania tych osób to każda ofiara jest sama sobie winna? Czy jeżeli ktoś zostanie zamordowany to jest sobie winien sam? Bo nie potrzebnie tam szedł, nie potrzebnie się uśmiechał, patrzył itp. Godne politowanie. Dziewczyna jasno napisała w czym był problem. Ona wysoka i gruba. On niski i chudy. Dla chłopców w tym wieku to wystarczający powód żeby zrobić piekiełko komuś w życiu. Z drugiej strony też taką agresję słowną nieuzasadniona można nagrywać na telefon, dyktafon i pójść z tym gdzieś na policję, założyć sprawę. Najedliby się strachu i zobaczyli, że nie są bezkarni.

Gość tym gnojom należy się
ostry łomot