Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kleosia samosia

Jabłko uczuliło...

Polecane posty

Gość kleosia samosia

synka. Ma 4.5miesiaca dzis pierwszy raz dałam mu jabłko ze słoiczka. Wysypało mu cała buzke.' Co teraz? Czekac 3 dni i znow podac, czy sprobowac z marchewka???? Dodam jeszcze ze tylko pluje tym co wezmie do buzki, kleik ryzowy czy kaszka wszystko fruwa po pokoju. Jak go nauczyc połykania?????

nie martw sie, polykania nauczy sie sam, z czasem. Moze mu to zajac kilka dni,a moze nawet miesiac. Moja mala dlugo probowala ssac jedzenie w efekcie wszystko ladawalo daleko poza jej jama ustna, ale po kilku tygodniach sie nauczyla tak z dnia na dzien. Po prostu malec jeszcze nie ma takiej potrzeby. Poki co podawaj marchewke itp. Za tydzien sprobuj podac jablko UGOTOWANE, mniej uczula. Jesli obspie malca, to do jablek wroc najwczesniej za 3-4 tygodnie.

Gość kleosia samosia
Pomozecie?????????????????

Spróbuj z marchewką lub innym owocem dostosowanym do wieku..jest duzy wybór. Jabłko spróbuj za jakiś czas podac znowu. A z połykaniem się nie przejmuj po prostu to są nowe smaki dla takiego maluszka u nas bylo to samo jak zaczełam rozszerzac diete wypluwal jedynie smakowal potem zajadał się już ze smakiem i jadł normalnie