Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samotna 89

zostawił mnie w 3 miesiącu ciąży,mam ochote się zabić

Polecane posty

Gość samotna 89

zostałam sama po 3 latach związku z człowiekiem któremu ufałam.zostawił mnie teraz gdy go najbardziej potrzebuje.prawdopodobnie odszedł do innej.nie interesuje się ciążą która jest zagrożona a to co robi wskazuje na to że chce żebym poroniła.chce tego dziecka ale boje się że sama nie dam rady.jest mi tak strasznie ciężko.rodzice ciągle wypominają mi to że dałam się tak oszukać.już głupieje, mam dosyć życia.tak bardzo chciałabym umrzeć

Gość alledziewczyny
Nie poddawaj się. Dasz radę. to dziecko bedzie dla Ciebie całym światem, twoją miłością, dzięki temu dziecku poczujesz siłę do dalszego życia. Zobaczysz. Jeszcze nie raz będziesz dziękować Bogu że masz dziecko. Dbaj o siebie. Ciąża jest teraz najważniejsza. wszystko się ułoży tylko daj szansę sobie i temu dziecku. Pozdrawiam ciepło. Trzymajcie się.

Gość OOO Andzia !!!
Moze Ty chcesz umrzec, ale zabijajac siebie, odbierzesz tez zycie dziecku ! Zastanow sie, dziewczyno. To, ze facet Cie zostawil, to nie powod do samobojstwa. Szkoda tylko, ze nie masz wsparcia w rodzinie, ale pociesze Cie-moze to oznaka szoku, zlosc, ktora z czasem im przejdzie. Wiele jest samotnych matek i doskonale daja sobie rade :) Naprawde. nosisz dziecko w sobie-masz dla kogo zyc ! Teraz jestes zalamana, czujesz sie zdradzona, do tego hormony tez robia swoje. Masz jakas przyjaciolke? Porozmawiaj z kims zyczliwym a inaczej spojrzysz na cala sprawe.

Gość omelania
mialam taka sytuacje jak Ty. 1 nie martw sie, dasz rade 2 nie dawaj dziecku nazwiska ojca(na pewno kogos poznasz, bedziesz chciala zalozyc rodzine i bardzo wkurzajace bedzie to ze Twoje dziecko ma nazwisko skur.....na, a prawdopodobnie Twoj przyszly facet bedzie cial przysposobic dziecko)- tak raczej bedzie. niech uzna dziecko w urzedzie stanu cywilnego ale Twoje!!!! nazwisko. prosze , posluchaj tej rady. 3 nie daj ludziom satysfakcji ze cierpisz, ludzie tylko na to czekaja. na złośc im badz zadbana i usmiechnieta. 4 pamietaj ze wynagrodzone bedzie Ci te cierpienia 5 olej ojca dziecka, znajdziesz miłość, jak kazda z nas- samotnych matek 6 trzymaj sie

Rodzice powypominają i pomarudzą, a we wnuczku/wnusi się zakochają. A tego skurwiela to załatw na cacy. Zbieraj wszystkie możliwe rachunki z zakupów ciążowych - paragony za witaminy, za badania płatne, za wyprawkę dla dziecka, za wszystko co możliwe. I później chama do sądu o alimenty koniecznie. Niech sobie facio nie myśli, że to tak rach ciach i że głupią znalazł. Niech pożałuje, skoro zachowuje się jak ostatnie gówno. Zawsze nerw mnie szarpie jak czytam takie historie z frajerami w roli głównej ;/

Gość effy.
a rodzice oszczegali cie przed nim ? jesli nie, to ich też oszukał i nie mają prawa ci wypominać tego :o

Gość gamjg
Nie martw się jeszcze będzie dobrze

Gość ktośka57557
Aamotna 89, a rozmawiałaś kiedykolwiek ze swoim chłopakiem o posiadaniu dziecka, ślubie, zamieszkaniu razem itp. ? Jeśli nie, to dlaczego się dziwisz że nie w smak mu zakładanie rodziny ? W wieku 22 lat raczej się o tym nie myśli.

Gość OOO Andzia !!!
A co z alimentami, jesli dziecko bedzie miec nazwisko matki? Jesli autorka poda, ze ojciec dziecka nieznany na przyklad, to bedzie mogla liczyc jedynie na 180 zl zasilku dla samotnej matki... Moim zdaniem nie powinna odpuscic ojcu dziecka. Nie chce z nia byc, nie chce kontaktow z dzieckiem-ok, ale niech na nie placi.... I nie przemawia do mnie to, ze autorka znajdzie sobie innego faceta, ktory bedzie z nia i uzna jej dziecko za swoje-nie wiadomo czy i kiedy to by sie stalo.... Watpie tez, ze autorka od razu rozpocznie poszukiwania nowego partnera-czas zajmie jej dziecko i nie w glowie pewnie beda jej faceci.... I z czego bedzie zyla? Rodzina owszem-pomoze, ale przede wszystkim ojciec powinien placic na dziecko...

Dziecko może mieć nazwisko matki i matka dostanie alimenty. Dostanie i alimenty i zasiłek dla samotnej matki. Jedynie w akt urodzenia ma być wpisane nazwisko ojca, nie może być, że ojciec nieznany.

tylko facet "bez jaj " zostawiam kobiete w ciąży bo nie potrafi podejsć do sytuacji po męsku

Gość ktosik456778
tak jak pisala ktoras z dziewczyn powyzej zbieraj wszystkie rachunki dotyczace ciąży,teraz nawet idac do lekarza prywatnie na wizyte mozna poprosic o rachunek.Witaminy i inne niezbedne Ci rzeczy.W sądzie bedzie latwiej o wyzsze alimenty.To bardzo ciezka sytuacja,sama jestem w ciazy i nie wyobrazam zeby mnie teraz maz zostawil.Jest jak jest ,czasem rozowo a czasem czlowiek ma ochote pojsc w diablii,ale jestesmy razem i sie wspieramy.Zycze Ci powodzenia,dzieciaczek wynagrodzi wszytsko,dasz sobie rade!

Gość OOO Andzia !!!
U mnie niestety, jesli sie chce zasilek dla samotnej matki, gdy sie urodzi dziecko, we wniosku trzeba wpisac, ze ojciec jest nieznany albo nie zyje.. Ale moze zalezy od wojewodztwa.

Gość ktośka57557
Zgadzam się że facet który zostawia dziewczynę w ciąży nie ma honoru. Ale przecież to Ty nie kto inny wybrałaś sobie tego faceta....Ja zawsze na początku każdego swojego związku dyskutuje z facetem na temat antykoncepcji i ewentualnego poczęcia i po takiej rozmowie wiem mniej więcej z kim mam do czynienia. Jeśli Ty nigdy nie pytałaś a facet Ci nigdy niczego nie obiecywał t nie rozumiem rozgoryczenia. Dla mnie to oczywiste że większość 22-latków nie chce niańczyć dziecka i jest cholernie niestała w uczuciach. To się rozumie samo przez się.

Gość różowa kreska
Pomyśl rozsądnie. Lepiej, że gnojek poszedł w długą, niż mniałby zatruwać wam potem życie. Coś wiem na ten temat. Najgorsze są toksyczne związki, z których ciężko się uwolnić. Głowa do góry, będzie dobrze, w kwestii kasy dla dziecka nie odpuszczaj. Pozdr.

Gość omelania
OOO Andzia !!! w usc padnie pytanie: czy ojciec uznaje dziecko? face powie tak, nastepnie zapytaja jakie nazwisko i mama powie: MOJE!!! to jest najlepsze rozwiazanie. to ze nie ma nazwiska nie znaczy ze nie uzal dziecka!

W USC potrzebne są dowody osobiste obojga rodziców, co w tej sytuacji rozumie się samo przez się, że ojciec musi być przy rejestrowaniu dziecka. Matce nie da dowodu, a sam lepiej żeby też nie szedł, bo wpisze swoje nazwisko jeszcze. Każda matka ma prawo do zarejestrowania dziecka z własnym nazwiskiem, mimo iż ojciec jest znany i żyje. Nie ma przymusu nazwiska ojca. A przynajmniej nigdy się z tym nie spotkałam.

Gość omelania
to matka decyduje czyje nazwisko ma miec dziecko. argumentem jest to ze np dziecko bedzie mialo nazwisko ojca jak sie ożeni z matką, a wiadomo ze sie nie ohajta wiec zawinie ogonek i zgodzi sie na mamusine nazwisko, a poza tym faceci maja w pewnych sprawach niewiedze i moze cwaniak pomyslec ze jak nie da nazwiska to nie bedzie placil alimentow, i niech tak mysli:) czub

Gość omelania
ja w lasnie uzylam powyzszego argumentu, a jak bedzie dalej dyskutowal to powiedz ze twoje nazwisko jest ładniejsze i tyle

Gość samotna 89
on chciał tego dziecka i teraz wiem że chciał mnie złapać na nie.najpierw sama zaproponowałam dziecko, on go nie chciał, potem sam domagał się żeby nie stosować antykoncepcji. jego rodzina jest mistrzem jeśli chodzi o intrygi.teraz domyślam się że poprzez ciąże chcieli mnie zmusić do ślubu i tzw.wianowania ich ponieważ żądali ode mnie żebym po ślubie zamieszkała u nich.jestem jedynaczką i wiadomo że cały majątek moich rodziców przeszedł by na mnie a tym samym na niego a zostawił mnie bo chciałam wziąć z nim ślub cywilny a on wprost domagał się kościelnego.cała sytuacja jest dosyć pokręcona ale on i jego rodzina okazali się być bardzo okrutnymi i bezwzględnymi ludźmi a on bardzo dobrze grał zakochanego.moja matka dzwoni do niego kilkadziesiąt razy a on nie odbiera.pomagała mu i miała go za syna a teraz nie może się pogodzić z tym jak on traktuje mnie i ich.znalazł już sobie inna tzn. podejrzewam że spotyka się z nią od ponad miesiąca.w szpitalu leżałam na podtrzymaniu ciąży.napisałam mu o tym to powiedział że to moja wina i że ja chciałam tego dziecka nie on.ani razu nie zajrzał do mnie przez te 4 dni chociaż 2 razy dziennie jeździł koło szpitala.kiedy napisałam mu że kobiety na oddziale pytają się gdzie jest ojciec dziecka i powiedziałam im że mnie zostawił to wtedy chciał przyjechać do mnie i pewnie grać troskliwego.do panienki z którą prawdopodobnie się spotyka(widzę to na nk) napisałam wiadomość o tym że jej nowy koleś ma dziecko z inna i ja zostawił po 3 latach a dziecko dla niego nie istnieje i żeby się zastanowiła z kim się spotyka. prosiłam go również o to żeby wykupił mi leki na podtrzymanie ciąży. powiedział że nie ma pieniędzy(a jest 5 dni po wypłacie) więc jutro zadzwonię do jego szefowej która znam i powiem jej że on zostawił mnie w ciąży, nie interesuje się mną i że proszę go o kupienie tabletek na podtrzymanie a on niema pieniędzy i żeby mu dali zaliczkę.nie chodzi mi o samą kasę ale o to żeby ludzie dowiedzieli się jaki on naprawdę jest

Gość daj sobie z nim spokój...
a jak jesteś w ciąży do facet powinien dokładać się do Twojego utrzymania-tak mówi nasze prawo. Skorzystaj z tego!

Gość gfjkjllop8iyutyytty
Zabicie się jest najgoszym rozwiązaniem.

Gość poczytaj...
Alimenty od ojca dziecka pozamałżeńskiego na czas ciąży i połogu Jeśli rodzice dziecka nie są małżeństwem, to matka dziecka może żądać od ojca dziecka pokrycia kosztów związanych z ciążą i porodem oraz kosztów swojego utrzymania w ciągu 3 miesięcy w okresie porodu i połogu. Ustawa mówi tu o tym, że koszty powinny odpowiadać okolicznościom (tzn. odzwierciedlać rzeczywiste wydatki i potrzeby matki dziecka). Jeśli w czasie ciąży kobieta była narażona na dodatkowe koszty np. badań czy wizyt lekarskich, to można przyjąć, że ojciec jej dziecka powinien przyczynić się do ich pokrycia. Kobieta może żądać, aby z ważnych przyczyn ojciec dziecka uczestniczył w pokryciu kosztów jej utrzymania przez okres dłuższy niż trzy miesiące. Matka dziecka może także dochodzić tego, aby ojciec jej dziecka poniósł część koniecznych kosztów, czy strat majątkowych, jakie musiała ona ponieść w związku z ciążą czy porodem. Oprócz alimentów na pokrycie kosztów utrzymania matki i wydatków związanych z ciążą, matka dziecka może oczywiście dochodzić alimentów na pokrycie kosztów utrzymania dziecka. Trzeba pamiętać o tym, że dziecko powinno być uznane przez swojego ojca lub ojcostwo powinno być ustalone sądownie. Jeśli dziecko nie zostało uznane, a matka zamierza wystąpić o alimenty, to jednocześnie powinna wystąpić o ustalenie ojcostwa ojca dziecka.

Gość pewnie nie chciał dziecka
to mu się nie dziwię :o większość facetów nie chce dzieci a jak wpadłaś to co miał się męczyć jak nie jest gotowy? przedyskutowałaś z nim ewentualną wpadkę?:o to co się dziwisz

Gość z tego co czytam
to jesteś totalnie głupią pustą idiotką :o DOBRZE CI TAK!! tak idiotki trzeba zapładniać i olewać

Gość samotna 89
ciekawe jaką osoba ty jesteś???bo po tym jak się odnosisz do mnie wskazujesz że inteligencją nie grzeszysz

Gość szalonaaaaa
to po coś go wrabiała w dziecko