Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wresssssssssss1234442

czy poprawnie wykonuję aerobiczną 6 weidera

Polecane posty

jestem już na 8 dniu. Dzisiaj wykonałam 24 spięcia brzucha przypadające na 1 ćw. na każde kolejne tyle samo. ćw.1. 24 powtórzeń ćw.2. 24 powtórzeń i każde kolejne tak samo jest good ?

Gość Hocki klocki na sedesie
Muszę Ci powiedzieć, że dieta Weidera już od 20 lat nie jest uznawana. Za bardzo prowadzi do otyłości.

aha dzięki :)))) już wiem o co biega. To nie dieta tylko wykonywanie ćwiczeń na wzmocnie mięśni partii brzucha i polepszenia kondycji. A co sądzicie o tych ćwiczeniach ? ktoś wytrwał do końca ?

uuuuu gratuluję ja już podejmuję się 4 raz z kolei :D i znowu sobie powtarzam, że wytrwam do końca. Widać efekty ?

szalu nie ma ale cwicze, najgorsze ze bardzo mnie boli czesc ledzwiowa i teraz sama nie wiem czy cos zle robie czy o co chodzi, dzisiaj jeszcze przede mna :P

wresssssssssss1234442 aha dzięki już wiem o co biega. To nie dieta tylko wykonywanie ćwiczeń na wzmocnie mięśni partii brzucha i polepszenia kondycji. A co sądzicie o tych ćwiczeniach ? ktoś wytrwał do końca ? Wykonuj na wszystkie mięśnie 4 serie po 30 powtórzeń. Dobierz takie ciężarki, żebyś mogła to zrobić. Potem możesz robić po 5 serii. A poza tym jak mogą być ćwiczenia aerobiczne (tlenowe) Weidera, jak on był nakoksowanym monster kulturystą i nigdy w życiu nie robił ćwiczeń aerobowych. Jest dieta i trening Weidera, ale kulturytyczny. W życiu nie słyszałem o aerobowym. Chyba, że kotoś pojechał na jego nazwisku.

kaloryfer myślę, że mi się nie wyrobi chce zbić z niego tłuszcz :D ważę 55 kg przy wzroście 166cm. niby jest dobrze, ale proszę mi wierzyć, że cały tłuszcz odkłada mi się na brzuchu co wygląda okropnie :/

'A poza tym jak mogą być ćwiczenia aerobiczne (tlenowe) Weidera, jak on był nakoksowanym monster kulturystą i nigdy w życiu nie robił ćwiczeń aerobowych. Jest dieta i trening Weidera, ale kulturytyczny.' pierwszy raz o tym słyszę, a więc zwracam honor ;) aerobowe czyli chodzi mi o spalenie tkanki tłuszczowej z brzucha.. o nic więcej nie proszę. Może macie jakieś gratisowe ćwiczenia ?

mi na razie nic nie wywaliło i oby nie wywaliło :) Powiadasz, że wywaliło ci brzuch jak u kobiety w ciąży - ja tak potrafię zrobić :D ale potem powrocic do formy

wresssssssssss1234442 'A poza tym jak mogą być ćwiczenia aerobiczne (tlenowe) Weidera, jak on był nakoksowanym monster kulturystą i nigdy w życiu nie robił ćwiczeń aerobowych. Jest dieta i trening Weidera, ale kulturytyczny.' pierwszy raz o tym słyszę, a więc zwracam honor aerobowe czyli chodzi mi o spalenie tkanki tłuszczowej z brzucha.. o nic więcej nie proszę. Może macie jakieś gratisowe ćwiczenia ? Na spalenie tkanki tłuszczowej właśnie są ćwiczenia aerobowe, ale nie Weidera. Ćwiczenia beztlenowe, kulturystyczne rozwijają mięśnie, niestety jak przestaniesz ćwiczyć obrastają tłuszczem. Natomiast ćwiczenia tlenowe połączone z wytrzymałościowymi spalają tłuszcz. Sa to dwa zupełnie różne szlaki metaboliczne. W kulturystycznych robisz jak najmniej powtórzeń w seri, ale z jak największym obciążeniem. W aerobowych jest odwrotnie - małe obciążenie, lub brak, ale dużo powtórzeń w tępie co sekundę.

Hocki klocki na sedesie - czyli co proponujesz ? Możesz podać mi link do jakiejś strony gdzie na spokojnie będę mogła się z tym oswoić ?

bieganie, jazda na rowerze, ciężarki - byłoby dobrze ? ;)

Na brzuch jest kilka dobrych ćwiczeń. Wisząc na drążku, lub drabince podciągasz kolana do piersi i opuszczasz. Tak samo wisząc podnosisz wolno wyprostowane nogi stopami na wysokość ramion i powoli opuszczasz. Standardowo ławka skośna. Są takie ławki i przyrządy, gdzie masz taką jakby poręcz ruchomą. Jeśli robisz skłony na podłodze, to ramiona z przodu i jedziesz po 100 codziennie ale skłon robisz od podłogi do niepełnej pozycji pionowej i nie za szybko, stopy całe na ziemi.

dzięki postaram się wykorzystać wszystkie twoje rady ;) widzę, że jesteś dość zainteresowany/a zdrowym trybem życia, a co jeśli chodzi o dietę ? w tej dziedzinie też możesz mi coś doradzić ? Ja ostatnio jem praktycznie wszystko oby nie przekraczać 1500 kcal dziennie

wresssssssssss1234442 Hocki klocki na sedesie - czyli co proponujesz ? Możesz podać mi link do jakiejś strony gdzie na spokojnie będę mogła się z tym oswoić ? Stron w necie nie znam. Ale może poszukaj spalanie haseł rzeźbienie brzucha, albo spalanie tkanki tłuszczowej w treningu kulturystycznym przygotowującym do zawodów. Lub na forach fitness zawodowego. Może tu znajdziesz odpowiedź. Napisane przez zawodowego kulturystę: http://kuzniakowala.com.pl/custom/raport/Rzezba-Brzucha-w-3-krokach.pdf

super jest ten link co mi wysłałeś/aś :) wciągnął mnie na maksa. Jest też o odżywianiu. Zastanawia mnie jedno czy kiedy będę jadła już te 5 posiłków dziennie o wyznaczonych porach w małych ilościach to uda mi się dobić do 50 kg i zredukować brzuch ? Mogę się pochwalić, że 8kg już za mną, ale jadłam 3 razy dziennie śniadanie i obiad w sporych ilościach, a mała kolacja... czyli dieta do dupy, a ćwiczenia banalne 100 brzuszków, hula-hop.

wresssssssssss1234442 dzięki postaram się wykorzystać wszystkie twoje rady widzę, że jesteś dość zainteresowany/a zdrowym trybem życia, a co jeśli chodzi o dietę ? w tej dziedzinie też możesz mi coś doradzić ? Ja ostatnio jem praktycznie wszystko oby nie przekraczać 1500 kcal dziennie Unikaj węglowodanów, a na drugim miejscu tłuszczu. Raz na 5 dni pozwól sobie na lody, czy batonika i dostarcz tłuszcz, Jeśli używasz codziennie masło, ale cienko, to raz na 5 dni dostarcz łyżkę oleju roślinnego z dobrym holesterolemnp w sałatce, czy usmaż coś (olej z pestek winogron, ew. słonecznikowy lub oliwa). Z białkiem też uważaj. Teoretycznie nadmiar białka wyszczupla. Najlepiej jeśc mięso z piersi kury, rybę i wołowinę. Zapomnij o wieprzowinie, kiełbasach, nodze kury.Ryby mają olej z kwasami Omega 3-6-9 (tłuste, jak makrela, łosoś) Wołowina jest w miarę chudym mięsem i ma L-karnitynę. Pierś kurczaka ma tylko 2% tłuszczu. I jedz duzo warzyw. Zupa, drugie danie: kotlet na oleju, osuszony z niego, dużo sałatki warzywnej, jeden ziemniak. Duzo sałatki, to znaczy nie kopa, tylko np. łyżka stołowa czubata. Po posiłkach musisz nie być głodna, ale też nie czuć się syta. Musisz po jedzeniu czuć się lekko.

wresssssssssss1234442 super jest ten link co mi wysłałeś/aś wciągnął mnie na maksa. Jest też o odżywianiu. Zastanawia mnie jedno czy kiedy będę jadła już te 5 posiłków dziennie o wyznaczonych porach w małych ilościach to uda mi się dobić do 50 kg i zredukować brzuch ? Mogę się pochwalić, że 8kg już za mną, ale jadłam 3 razy dziennie śniadanie i obiad w sporych ilościach, a mała kolacja... czyli dieta do d**y, a ćwiczenia banalne 100 brzuszków, hula-hop. Nie redukuj wagi. Kobieta powinna ważyć 10 kg mniej niż 2 ostatnie cyfry wzrostu. Dla ciebie prawidłowa waga jest 56 kg. Po prostu zamień tkankę tłuszczową na mięśniową. Pamiętaj, że ta sama objętość mięśni waży więcej niż tłuszcz. Czyli nie tracąc wagi, możesz lekko schudnąć.

boje się, że spalę tłuszcz, a zastąpie go mięśniami. A mi najbardziej zależy na tym, aby wyglądać na 'mniejszą'

ale mimo wszystko zastosuję się do rad i zobaczymy co z tego wyniknie. :)

gratuluję wytrwałości , że zechciałeś/aś poświecić mi tyle czasu :) i rozwiązać moje problemy :D A więc od jutra biorę się za siebie podsumowując : -jem 5 małych posiłków dziennie co 3h -ćwiczenia tlenowe -unikam węglowodanów i w nadmiernych ilościach białka -koniec ze słodyczami i cukrem i do dzieła ! Dziękuję wszystko na pewno się przyda, zapisałam sobie już stronę :)