Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vsdbdfngd

Firma

Polecane posty

Gość vsdbdfngd

Mam pytanie, uważacie że skończenie zarządzania a potem założenie firmy np biura doradczo konsultingowego ma sens? Np magisterkę można zrobić z ekonomii a licencjat z zarządzania, tylko nie wiem czy tak można. Ewentualnie jeszcze jakąś dobrą podyplomówkę? Ma szanse taki pomysł wypalić?

Gość kncjsncksdjkc
9/10 firm upada w ciagu roku

Gość grgeragergr
Czyli ciężka konkurencja?? Bo tak myśle jaki biznes się opłaca w dzisiejszych czasach, wiem że informatyka to przyszłość ale ona sama mnie w ogóle nie kręci.

Gość puknijsie
myslisz ze zrobienie magisterki to zjedzenie hamburgera ? po latach, jak skonczysz studia (o ile w ogole) to dzisiejsze rady wiesz do czego sie beda nadawac ?

Gość grgeragergr
Być może masz rację, ale i tak warto zapytać ludzi którzy się znają o zdanie, może ktoś ciekawego napisze.

Gość grgeragergr
haha, no może tak źle jeszcze u nas nie jest, przecież jest wiele firm które mogą potrzebować drobnych usług marketingowych, doradztwa w kwestii sprawnego zarządzania, itd działalność taka może być na szeroką skalę, ale w sumie młody jestem może na życiu się jeszcze nie znam.

a jakie ty będziesz mieć kompetencje ,żeby doradzać w marketingu czy zarządzaniu ? :D bedziesz powtarzać teoretyczne regułki ?

Gość autorko wyciagajac takie
no wlasnie co ty zoferujesz ludziom po studiach ? ja po studiach gowno umialam ... dobiero praktyka uczynila ze mnie plenoprawnego eksperta w danej dziedzinie ...

Gość grgeragergr
Plan ma być taki że ludzi trzeba zatrudnić, oni też mają być specjalistami, po drugie większość studentów w Polszy ma wiedzę czysto teoretyczną praktykę się zdobywa ja też mogę ją zdobyć a potem zakładać biznes.

to najpierw ją zdobądź a później zakładaj biznes 🖐️ bo po studiach to będziesz znał teorię , którą się stosowało 30 lat temu :D

Gość grgeragergr
Sądzisz że z tą wiedzą teoretyczną jest aż tak źle?? Ja mam na przykład taki przedmiot jak informatyczne wsparcie biznesu uczę się tak sprawnej obsługi systemów ERP np Comarch cdnl jest to program do zintegrowanego zarządzania przedsiębiorstwem, czy inni studenci zarządzania mają takie programy uczycie się ich?? Czy to się przydaje w życiu??

Gość grgeragergr
haha no masz rację obsługi tego SAPu też trzeba się nauczyć, ech czyli mnóstwo pracy;D przede mną