Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagladam tu czasami

Moja historia w walce z nieplodnoscia

Polecane posty

Gość zagladam tu czasami

Zeby sie bardzo mocno nie rozpisywac. O dziecko staralam sie dobre 1,5 roku.Najpierw brak owulacji,niski progesteron co oczywiscie rowna sie braku mozliwosci zajscia w ciaze.Lekarz w Polsce stwierdzil ze mam policystyczne jajniki i zaproponowal Clo i Duphaston,natomiast lekarz w uk stwierdzil ze ich nie mam i ze mam owulacje.Paranoja.Ciagle nie wiedzialam co sie ze mna dzieje.Moj partner mial sprawdzane nasienie.Lekarz rodzinny odczytal ze w sumie sa zanizone,ale moze byc ojcem.No wlasnie co to znaczy zanizone...Klinika nieplodnosci i w styczniu lekarz powiedzial wyniki pani partnera sa bardzo niskie (o ile pamietam jakies 3 do 5 milionow plemnikow) i przy pani przypadlosci (wczesniej twierdzil ze nie mam policystycznych jajnikow,nagle mam przypadlosc!!!!) szanse na ciaze sa rowne zero.Oczywiscie oprocz in vitro.Naczytalam sie o in vitro strach mnie oblecial.boje sie igiel,szpitali etc :(( Lekarz stwierdzil ze partnera leczyc nie bedzie,bo to podobno nie daje rezultatow.Nawet nie stwierdzil dlaczego ma takie wyniki!powiedzial uwaga 'taka jego natura'!! Stres,placz.Nigdy nie myslalam bardzo powaznie o dzieciach,ale jak sie dowiadujesz ze miec nie mozesz swiat Ci sie wali.Zaczelam czytac w internecie co zrobic zeby te wyniki podniesc.Dieta,nie eksponowanie jader na cieplo....no wlasnie moj partner uwielbial kapiele.dlugie,gorace kapiele. Wiec ponad miesiac zero kapieli,same prysznice.Po dwoch miesiacach wyniki skoczyly o 300%.myslelismy ze nam oczy wyjda z orbit.pamietam ze ostatni miesiac byl ostatnim na Clo,wiecej tabletek nie mialam,lekarz w uk nie chcial przepisac bo przeciez NIE MIALAM POLICYSTYCZNYCH JAJNIKOW,musialabym po Clo jechac do Polski.po tym ostatnim cyklu z Clo spoznial mi sie okres.nawet nie pomyslalam,myslalam ze sie spoznia przez stres.dzisiaj zrobilam test,pozytywny.Siedze z rozdziawiona paszcza,moj facet nie moze do tej pory uwierzyc. Dlaczego to pisze?Bo jak walczylam chcialam czytac wlasnie takie historie,te z pozytywnym zakonczeniem. Uszy do gory wszystkie dziewczyny ktorym sie nie udaje,w koncu sie uda!

Gość zagladam tu czasami
ps.przepraszam za chaotycznosc mojej wypowiedzi.

Gość gratuluje !!!
dbaj teraz o siebie i dzidziusia :)

Gość zagladam tu czasami
dziekuje :) jeszcze siedze i nie wierze.

Gość owca z bananowca
Kochanie,gratuluję !Dbaj o Was! U mnie 6tydzień więc się pewnie na porodówce nie spotkamy ale nasze maluchy pójdą w jednym roku do szkoły. Szczęśliwych 9miesięcy ! Idz do lekarza,pozdrawiam Cię serdecznie.I męża oczywiście też!

Gość zagladam tu czasami
i co z tego?tego,ze jak nie wiedzialam co sie dzieje i dlaczego nie moglam zajsc w ciaze,to szukalam takich opowiesci zeby mnie podniesc na duchu!dlatego!nie chcesz,mozesz nie czytac.

Gość a ja........
gratulacje i powodzenia.

Gość thaisse80
Gratuluje. Ja zaszlam w ciaze po 4 latach staran i teraz mam slodka roczna juz dziewczynke. Zaszlam w momencie gdy przestalam o tym myslec.