Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfgregrtg

CO WYBRAC- PIELEGNIARSTWO CZY LOGISTYKĘ?????

Polecane posty

Gość dfgregrtg

doradzcie!

Gość werkaszperka
wiesz mysle ze teraz jest duzy boom na logistyke i w czasie gdy ty bedziesz ja konczyc ten boom minie ... dlatego wybralabym pielegniarstwo - jest to zawod zawsze na topie. Ja studiowalam rok pielegniarstwo i byly to dla mnie studia cholernie ciekawe , ale tez bardzo trudne i wymagajace. Niestety ze wzgledu na chrobe musialam je przerwac, czego do tej pory zaluje :( a zarobki, wg mnie bardzo dobre - kolezanki w tym roku konczyly studia, uzyskaly dyplom i z tego co slysze w dorbych szpitalach proponuja im od 1900 zl netto :)

Gość dfgregrtg
lubie medycyna, ale nie chciałabym byc wiecie jak traktowana.... poza tym troche mnie mdli na widok krwi... ale po pielegniarstwie nie musiałabym sie martwic o prace

Gość dfgregrtg
Wiem Juliusz,że różne:( tak to jest:( staram sie wybrac jakies studia, po których mogłabym miec prace.... nie chce byc na utrzymaniu rodziny wiecej niz 3 lata jeszcze.... mam rente rodzinna po zmarłym rodzicu, jest w miare okay, ale chciałabym po studiach nie bac sie,ze bede bezrobotna:(

Gość o kur....wa
1900 hahah majatek;/ moja matka jest pielegniarka skonczyla studia i zarabia 2300 zal dupe sciska jestes odpowiedzialny za zycie a placa grosze.. na medycynie na stazu wiecej placa ;] nie mowiac juz o tym jak pojdziesz na swoje;]

Gość dfgregrtg
myslałam,że logistyka/transport/spedycja to takie dziedziny, które sie rozwijaja ( skoro w UE jestesmy)... sama juz nie wiem:(

Gość werkaszperka
fakt powolanie tez jest wazne, mam kolezanki, ktore juz na pierwszym roku nie wykazywaly jakis tam predyspozycji do tego zawodu. Takim osobom odradzam studiowac ten kierunek bo szybko sie wypala i nawet jak obronia dyplom beda do dupy pielegniarkami ;/ Co do traktowania pielgniarek jako tych gorszych w sluzbie zdrowia. Niestety musze sie zgodzic ;/ Niestety u nas lekarze, studenci medycyny traktuja piguly jak jakis przyglupow ;/ ktore powinny tylko tylki myc i nie miec wlasnego zdania. W POLSCE PIELEGNIARKI MAJA ZA MAŁE UPRAWNIENIA. W USA np. moga podawac same niektore leki i to one wykonuja najwaznieszy wywiad z pacjentem. A prawde jest taka ze odpowiednia wiedza + doświadczenie czyni wg mnie ten zawod na rowni z lekarzem. Zaraz mnie tu pewnie zjada z lekarskiego ale zdania nie zmienie :P Wielokrotnie widzialam jak pielegniarki same wykazywaly sie inwencja w leczeniu pacjenta podajac mu inne dawki lekow itp. wiem ze nie powinny, ale tacy pacjenci szybciej dochodzili do zdrowia. Pamietam jak las stara PIGUŁA kazala nam spojrzec na operowana pacjentke, ktorej amputowano noge i powiedziala DAM SOBIE REKE UCIAC ze za tydzien bedzie znowu operowana! lekarz zostawił jej za duzo nogi. I faktycznie pacjentka byla za tydzien znowu operowana ;/

Gość sdsfesferf
up

Gość o kur....wa
niestety ale w tyn kraju zeby zyc na poziomie trzeba skonczy medycyne/stomatologie/budownictwo/atchitekture/ prawo(a teraz to juz tylko jak masz znajomosci) albo jakies kierunki typowo matematyczne ale na pewno nie gowniana ekonomie itp, chyba ze masz znajomosci to skoncz cokolwiek a prace ci juz zalatwia;] polska to zlodzieje dlatego jest jak jest

Gość dfgdthrfx
juliusz- w których regionach???:)

Gość Magdaa651
po logistyce niekoniecznie musisz pracować w Polsce :) a wydaje mi się, że to jest ciekawy kierunek.

Gość muzyczkaaaa
jak masz powolanie to idz na pielegranistwo . a jak nie masz to idz na cos innego, bez powlaniu po kilku latach pracy zostaniesz zgredem...taka prawda.

Gość HEJ HEJ NIE TAK SZYBKO
skończyłam ekonomię specjalnosc związaną z finansami, zrobiłam kurs księgowosci i dzisiaj jestem główną skięgową i nie narzekam na zarobki.... ekonomia nie jest gówniana- to dobry kierunek, daje wiele możliwosci, wystarczy kilka kursów i praca jest.

Śląsk , Mazowsze , Trójmiasto , Łódź (stryków) i Wrocław. jak nie mieszkasz w tych rejonach to masz dużo mniejsze szanse na TSL. Największe skupiska firm logistycznych i przemysłowych