Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Samotna na szlaku

Chciałabym podróżować

Polecane posty

Gość lahti2
Samotna, ja rowniez nie mam kompana do podrozy, a chcialabym wyjechac na 3-4dni za granice, korzystajac z tanich biletow lotniczych. Chetnie pojechalabym do Barcelony, Rzymu lub Bergamo. Wizzair ma rowniez tanie polaczenia do Sztokholmu. Marzy mi sie tez Budapeszt i wiele innych miejsc. Jest ktos chetny do wspolnej podrozy?

Gość pojade z Toba
pewnie bys sie zmieściła, odliczając koszty dojazdu. Jak sie dostaniesz na Ukrainę?:) stopem? Akurat tam nigdy bym sie nie wybrała takim powiedzmy "niezaleznym"środkiem transportu:) bilety lotnicze na Ukrainę nie sa tanie, ponieważ ten region Europy nie jest obsługiwany przez tanich przewoźników, zostaje autokar albo PKP(to drugie szalenie trudne, gdy dostaniesz się na strone ukrainska - sa problemy z zakupem biltu kolejowego przez obcokrajowców), musisz liczyć sie, że dojazd to ok. 400 zł wdwie strony. Zostaje Ci drugie 400 zł, to bardzo niewiele. A na oferte z biura podróży w tej cenie w ogóle nie masz co liczyć

Gość zawsze w kasku
za 800 zł można kawał świata zwiedzić, ale jeśli kusi Cię wschód autostopem to musisz pamiętać że tam autostop wygląda trochę inaczej - tzn. za podwiezienie się płaci, to jest dla nich oczywiste. __ http://www.sky4fly.net/

Gość Mariano....
Ja tam wolę nie jechać do ruskich, na wschód. Jakoś źle mi się to kojarzy z Sybirem.

Gość Mariano....
mogę pojechać z którąś jako kompan pod warunkiem że jest ładna :)

Gość Samotna na szlaku
Słyszałam właśnie i stąd się zastanawiam. Co do pojazdu, to myślałam o PKP, ale skoro tak drogo, to smutno się robi. Nieraz słyszę, że ludzie za niewielką ilość pieniędzy potrafią nieźle poszaleć, a potem okazuje się, że wszystko tyle kosztuje :(

Gość Samotna na szlaku
Mariano, skoro o to chodzi, to spadaj. To poważna sprawa, tutaj się szuka ludzi ponad płeć.

Gość Mariano....
chodzi o to zeby była ładna, tylko tyle wymagam nie myślałem o brzydkich rzeczach

Gość Samotna na szlaku
Podsumowując...nie ma chyba wycieczki, na którą mogłabym sobie pozwolić jako biedna studentka. Mam wszystkiego dosyć, o podróżach mogę sobie pomarzyć :(

Gość pojade z Toba
Mariano A TY sam jesteś ładny?

Gość QANA
Mam 23 lata i jestem z Zabrza :) Ale teraz funduszy nie mam nie mam nawet by pojechac do Zakopanego

Gość Mariano....
tak, i to bardzo

Gość QANA
A ogolnie zawsze sa dwie przeszkody - brak towarzyszy i brak funduszy. Tez chcialabym podrozowac...

Samotna na szlaku- za 800 zł można całkiem sporo zobaczyć, jeżeli tylko jesteś na to zdecydowana. Autostop jako forma przemieszczania się + własny namiot na noclegi. Wtedy naprawdę sporo z wymienianej kwoty możesz poświęcić na bilety wstępu, próbowanie lokalnych łakoci, przemieszczanie się po miastach, ewentualne nocne życie itp. Obecnie sama szukam kompana/kompanki na wyjazd stopem, niestety weekend majowy mam już zajęty. Co powiesz na wyjazd wakacyjny?

Gość Karolina Najman
Fajnym pomysłem na zaoszczędzenie wydatków związanych z podróżami jest tani przejazd. Ja już od lat korzystam z tanich linii autobusowych i dzięki temu mogę wydawać więcej w miejscach, które odwiedzam. Korzystam z usług ECOLINES. Zaglądajcie na ich facebooka, bo mają tam dobre promocje :) https://www.facebook.com/ECOLINES/

Gość gość
Grunt to sie nie bac i jechac samemu/ samej. Nigdy nie mialam z kim jechac wiec zawsze ruszalam sama. Europa, sri lanka, singapur, dubaj, jamajka , w tym roku kuba (tez sama bo moj chlopak nie dostanie wolnego). Jak bedziecie czekac na kogos to nigdy nigdzor nie polecicie Www.womanontheway.wordpress.com

Gość gość
samotna na szlaku rumunię stanowczo odradzam tam cyganów bardz dużo a lubią wyrywać białe dziewczyny. co ty na to jakbym kiedyś przyjechał do kata do katowc czyli i bujnęlibyśmy się do spodka na jakiegoś dobrego koncerta ? ;)

No to prach, chętni !! 16 lipca lecę na Sri lankę, kto leci ze mną?

Gość gość
czasem lepiej podróżować w pojedynkę - ważniejsze od kompana są dobre ceny biletów. ostatnio jechałam sama do Stuttgartu z Warszawy bo trafił mi się bilet w atrakcyjnej cenie na https://busfor.pl/autobusy/Warszawa/Stuttgart

Gość gośćgh
Ja w tym roku bylam sama na Kubie ( chlopak nie miał kasy) ale w lutym juz lecę na Teneryfe (po raz 3) z chrzesniaczka a w pazdzierniku z ukochanym ( jeszcze nie wiemy gdzie) Dzieki Bogu nie czekalam tak jak Autorka na przyjaciol tylko wzielam zycie w swoje rece i udalam sie w swiat. Warto! Www.womanontheway.com