Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PYTANIE..................

CZY TAK MOZNA SCHUDNA?

Polecane posty

czy jedząc do syta i tak ok 2000 kalorii od rana do powiedzmy 15stej a potem juz nic do wieczora tylko woda to czy tak mozna schudnac? albo przynajmniej nie przytyc? tak jem od kilku dni ale nie wiem czy nawet jesli tak schudne to czy jojo sie pojawi potem..

tan na pewno nie schudniesz, a możesz i przytyć... jesli ostatni posiłek zjesz po 15, to do kolejnego posiłku (już następnego dnia) mija bardzo dużo czasu i spada Ci cukier, przez co cokolwiek później zjesz cukier podskoczy Ci gwałtownie blokując spalanie tłuszczu... a rozłożenie sobie 2000kcl na kilka posiłków nawet od 6 do 15 nie jest rozwiązaniem... najlepiej jeść co 3 max 4 h (3, bo juz poprzedni posiłek zdąży się strawić, a nie więcej niż 4 aby cukier za bardzo nie spadł) i unikać białej mąki, ziemniaków, bo działają jak cukier. nie łącz też płatków z jogurtem, bo jest to kolejna bomba cukrowa... mitem jest niejedzenie po 18. ostatni posiłek powinien być ok. 2h przed snem

dzieki za poradę! nie patrzylam na to w ten sposob.. myslalam ze jak zjem co bede chciala do 15stej to przez reszte dnia zdaze to spalic i w nocy nie przytyję ;p no ale jak widac moja logika jest bledna ;p

wątpię aby coś ci spadło lepiej jeść małe i częste posiłki. a ponoć najlepiej ostatni jeść godzinę przed snem bo wtedy organizm niemal przez całą dobę ma dość duży metabolizm

sama po sobie widzę, że lepiej jeść często (co 3h) i mało (choć moje posiłki aż takie maleńkie nie są;) )... najlepiej chleb razowy z mąki typu 2000 lub 1850 :) nie ma się tez wtedy jakiejś takiej ciągoty do słodyczy :) ja w sumie z czystego przyzwyczajenia sięgam po pasek gorzkiej (min.70%) czekolady, gdzie kiedyś całą tabliczkę pochłaniałam jak batona :) ustal też sobie, że masz 3 łyżki tłuszczu dziennie (potrzebny jest, aby witaminy się wchłaniały) w tym np.: jedna jako masło do kanapek, druga do smażenia a trzecią może być łyżka majonezu do przygotowania sosu czosnkowego :) jedz dużo warzyw i uważaj z owocami :) mięsko można jeść każde, byle nie było tłuste, czyli odpada kaczka, karkóweczki, itd :) unikaj też suchych kiełbas i kabanosów :(

ok, dzieki wielkie :) czyli trzeba przeorganizowac swoja dietę :) pozdrawiam :))

i najlepiej dorzucić więcej ruchu ;) wprawdzie intensywnie ćwicząc nie zrzucisz wiele kilogramów (bo mięśnie będą rosnąć) ale możesz za to modelować figurę :)

mam codzien min 40 min spaceru - mam daleko do pracy ;p w pracy wiadomo nie cwicze a po pracy jestem juz tak skonana ze nie mam sily cwiczyc wiec musze postawic na diete i okazjonalne tylko weekendowe cwiczenia :)