Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość flower95

Jak myślicie, do której powinnam iść szkoły?

Polecane posty

Gość flower95

Mam taką sytuację: miałam już wybrane liceum, byłam tam na dniach otwartych, a następnego dnia poszłam do innej szkoły, która pierwotnie miała być moją szkołą 3. wyboru i byłam bardzo pozytywnie zaskoczona. To pierwsze lo jest najlepsze w mieście, to drugie zajmuje 3-4 pozycję (wszystkich liceów u mnie jest 9), aczkolwiek muszę przyznać, że jeżeli chodzi o wnętrze, wyposażenie ta druga jest o niebo lepsza. Zero brudu, kurzu, wszystko ślicznie, po prostu na błysk, niewątpliwie też są lepsze pomoce naukowe, na korytarzach kwiaty w donicach, akwaria, plansze ( i to nie byle jakie plakaciki rodem z przedszkola, są naprawdę porzadne). Moja mama, z którą byłam na dniach otwartych mówi, że warto tam iść, ale oczywiście daje mi możliwość wyboru. Z drugiej strony jednak do tej pierwszej szkoły przyjmują osoby od około 140 punktów, a do tej drugiej- od 95-100. Ja jestem dobrą uczennicą, będę miała dużo punktów rekrutacyjnych (jakieś 150 myślę), ale tu pojawia się problem: gdzie iść? Dodam jeszcze może, że ta szkoła, która tak mi się spodobała w środku to niepubliczna szkoła katolicka. Za naukę się tam płaci (ok. 100 zł miesięcznie). To nie jest duża kwota i dla mnie to nie stanowi żadnego problemu, aczkolwiek... trochę źle mi się kojarzą płatne szkoły. Wam też? Z drugiej strony jednak rozmawiałam z niektórymi nauczycielami, tzn. z nauczycielką polskiego i panem od historii i to naprawdę mili ludzie, aż za mili jak na nauczycieli :) Co robić?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować