Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przypisek

JAK ZROBIĆ PRZYPIS ?!

Polecane posty

Gość przypisek

Witajcie. Mam mały problem związany z utworzeniem przypisu. Byłabym bardzo wdzięczna, gdyby ktoś zechciałby mi pomóc. R.M Ilnicka w ksiażce 'Środowiskowy kontekst niedostosowania społecznego" cytuje innego autora. Pomimo interdyscyplinarnego zainteresowania problemem niedostsowania społecznego, każda z nauk może posługiwać się definicją operacyjną [Pytka Lesław 2000] (nie ma do tego przypisu, z jakiej książki L.Pytki cytat został zaciągnięty) Jak w takiej sytuacji robię przypis ?

Gość katana123
jak to nie ma przypisu do \Pytki? Musi byc przypis. w przypadku przypisow, ktore podane sa w nawiasie kwadratowym w tekscie, odnosnika trzeba szukac na koncu ksiazki - sugerowac sie nazwiskiem i rokiem wydania.

Gość też jestem zainteresowana
no nie wiem, czasem ten system harwardzki jest właśnie tak uproszczony i kończy się na nawiasach, a nr strony juz na pewno nie znajdziesz...

Gość katana123
w takim razie poszukać w googlach jaką książkę wydał ten człowiek w danym roku. powinno się udać znaleźć, ja tak robiłam kiedy korzystałam z kserówek z tymi beznadziejnymi przypisami... bo szczerze mówiąc, nie ryrzykowałabym podania cytu bez dokładnego źródła...

Zasada jest taka, że cytuje się pierwotne źródło. Dokładnie. Czyli musisz sama poszukać numeru strony w pierwotnym źródle. Powodzenia. To nie jest trudne. Można jeszcze wyjśc z opresji, poprzez cyt za:.....

Gość katana123
zdaje sie, ze w przypadku cyt. za: też potrzebny jest nr strony, tak więc tego nie unikniesz. co prawda zawsze można się jakoś wyłgać przed promotorem, ale to dość mało...profesjonalne ;) szukaj po prostu!

Gość szef stacji diagnoz x
w wordzie- vprawy alt+j :):)