Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja mam jazzowki

zaczac uczyc sie kolejnego jezyka, skoro

Polecane posty

Gość ja mam jazzowki

angielski znam tak na poziomie pre-intermediate/intermediate, czyli slabo i tak juz od ponad 10 lat? mam na mysli, to, ze teraz angielski jest taki wazny, aja bede znala rosyjski, teraz mysle o wloskim, a z angielskim bede w tyle. czuje, ze to tak troche glupio. nie wiem czemu, ale mam problemy z angielskim, chcoiaz teoretycznie jest latwy, bo odpada deklinacja i inne tego typu rzeczy.

Gość Proponuje niemiecki
albo hiszpanski, po co ci wloski ????

Gość pięęęęęććććć
ucz się tego co ci lepiej wyjdzie. patrz, eva minge nie zna angielskiego a i tak jest gwiazda swiatowego formatu :classic_cool:

Gość ja mam jazzowki
bo mi sie podoba

Gość kiok
Proponuje niemiecki albo hiszpanski, po co ci wloski ???? Co za debilny post. A po co jej niemiecki, skoro nie ma z Niemcami nic wspolnego?:O Slowacja rowniez graniczy z Polska i jakos nikt nie uczy sie slowackiego:O Skup sie teraz na angielskim, podciagnij go do poziomu intermediate, tak abys mogla w miare rozmawiac w tym jezyku, a potem najwyzej zacznij kolejny jezyk

Gość ja mam jazzowki
niemieckiego uczylam sie w liceum i fakt faktem, bardzo dobrze mi szlo i podobal mi sie, ale jednak odczuwam jakis lek przed dalsza nauka, z reszta to bylo dawno wiec i tak nic nie pamietam. a wloski wydaje mi sie jakis taki bezproblemowy. ale wkurza mnie ten angielski, chcialabym znac choiaztak na poziomie FCE i swobodnie gadac-czyli w gre konieczny bylby wyjazd.ucze sie-mam teraz na drugim kieurnku lektorat, niby jest dobrze, ale mam wrazneie, ze stoje w miejscu. za duzo tam jest zbednych slow dla mnie, ktore sa operatorami i innymi tego typu, ktore nic nie wnosza do zdania w sensie samego slowa, tylko okreslaja czas.

Gość ja mam jazzowki
dla mnie angielski to koniecznosc w tych czasach i lubie ten jezyk, nie bede mowic, ze nie. z reszta ja lubie prawie kazdy, ale dlaczego mam takie problemy z jego nauka? wiem, ze mam tez jakas blokade, wmowilam sobie chyba, ze sie go nigdy nie naucze i mam tez zle podejscie, bo od razu chce znac go perfekt, a jak pomysle ile mi brakuje do tego, to odechciewa sie wszytskiego i rezygnuje. co za debilne pojdejscie, ale nie zadowalam sie polowicznymi rezultatami, chcoiaz z drugiej strony poziom FCE wystarczalby mi do podrozy, pracy i kontaktu w tym jezyku.

Gość ja mam jazzowki
a jak Wy uczycie sie angielskiego? myslalam o kursie ang za granica, np w Anglii, wiem, ze tam gdzieniegdzie jeszcze mozna za darmo lub za niewielka oplata chodzic na taki kurs. pewnie duzo by mi to dalo.