Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Smakosz chleba

Czy smakuje wam polski chleb ???

Polecane posty

Gość Smakosz chleba

Bo mnie nie , taki maly wybor, szybko sie krusza, takie ciezkie buly.

Gość Smakosz chleba
Czy mozna kupic swiezy prawdziwy chleb w polsce ??? Taki kwasny zytni, z spieczona skorka.

Gość disssko
to co kupujesz to nie jest chleb, ale gowno nafaszerowane chemia

Gość disssko
oczywiscie ze mozna, u mnie w okolicy jest dobra piekarnia, to sobie kupuję

Gość kapuśniaczki, bądż
a właśnie, że mam taką piekarnię, w której jest świetny prawdziwy chleb. pycha

Gość Smakosz chleba
A wiec gdzie kupujecie normalny chleb ???

Gość pracuję w IT
Sama robię, maszyna do pieczenia kosztuje grosze, wychodzi taniej niż ze sklepu, smaczniejszy, trwalszy i przynajmniej wiem, co zawiera! Polecam, własny chlebek to pychota, a jak dom pachnie...

Gość Smakosz chleba
Acha to trzba wiedziec gdzie, bo tak to tragedia. To co sprzedaja w Polsce za chleb, to takiego gowna jeszcze nigdzie nie jadlam, nawet u hiszpani (podobno maja najgorszy chleb) nawet nie ma. To oszustwo takie cos sprzedawac.

Gość kapuśniaczki, bądż
ile zajmuje przygotowanie i upieczenia takiego chlebka?

Gość nie e
Można kupić pyszny naturalny chlebek :) Bardzo duzy wybór i przystępne ceny. Jakby ktoś szukał takiego miejsca w Łodzi, to polecam moją osiedlową piekarnie na Bałutach przy Wojska Polskiego :)

Gość kapuśniaczki, bądż
można dostać dobry chleb w PL lecz tani nie jest

Gość pracuję w IT
Cała robota to odmierzenie składników, wsypanie do maszyny i wciśnięcie "Start" :D Mniej zachodu niż pójście do sklepu po chleb. Maszyna wyrabia ciasto, czeka, aż wyrośnie, potem piecze. Wyjmujesz gotowy chleb. Koszt 1 kg pełnoziarnistego, razowego chleba z to jakieś 3 zł, licząc już z prądem włącznie. Cały cykl to 3-3,5 h (rośnięcie zajmuje najwięcej czasu).

Gość kapuśniaczki, bądż
to nieźle :) gdzie kupiłaś, ile dałaś i jakiej firmy ta maszyna?

Gość pracuję w IT
Kupiłam z allegro jakiegoś no-name, z przesyłką wyszło 194 zł, ale widziałam ulotkę z Lidla, mają (mieli?) teraz identyczną maszynę za 174 zł chyba (tylko naklejki inne). Generalnie nie ma co inwestować 500 zł w Moulinexa czy inne markowe ustrojstwa, bo to prosta konstrukcja: programator, silnik, grzałka, nie ma cudów, wszystkie maszyny są podobne. Ważne, żeby były dwa mieszadła i najlepiej duża pojemność (w moją wchodzi do 1,25 chleba). Duża pojemność ważna, bo chleb znika błyskawicznie :D Zwykle dosypuję jakieś dodatki - otręby, płatki owsiane, słonecznik, sezam, orzechy, rodzynki... Co kto lubi. Przepisów w necie jest masa, ważne tylko, żeby dokładnie odmierzać składniki, inaczej wypiek potrafi "się zbuntować". Ciasto drożdżowe też wychodzi świetne. Można także robić w tym konfitury, ale to dopiero latem wypróbuję.

Gość kapuśniaczki, bądż
super sprawa :) dzięki. chyba rozejrzę się za czymś takim.

Gość Smakosz chleba
Nie chodzi o cene, duzo podrozuje i w polsce chleb jest tani tylko niezjadalny. Co do maszynki do pieczenia chleba, to mozna kupowac gotowe mieszanki maki z zakwasem. U nas one kosztuja od 39-69 euro i sa roznych firm, ja mam AEG. Ale one sie wszystkie dobrze sprawdzaja. Tylko nie mam zamiaru podrozowac z ta maszynka.

Gość pracuję w IT
Nie ma za co :) Dziś właśnie upiekłam na jutro pszenno-żytni chleb na jogurcie, dosypałam posiekane orzechy i sezam, i już nadgryzłam piętkę oczywiście ;)

Gość pracuję w IT
Podróżować z tym byłoby ciężko, maszyny są dość duże. A mieszanek nie polecałabym - tzn. nie próbowałam, bo przeczytałam skład i sobie odpuściłam :O Nie po to kupowałam maszynę, żeby wpieprzać nadal konserwanty...

Taki prawdziwy,nie ze sklepu oczywiscie tak,ale sklepowe są paskudne i jem tylko świeży,potem jest nie do zjedzenia

Gość beat.ka
Oczywiście - jak dla mnie to polski chleb jest najlepszy na świecie! Pod warunkiem oczywiście że jest świeży i z odpowiedniej piekarni! Bo w niektórych sklepach to można natknąć się na pieczywo twarde jak kamień, które już na drugi dzień nadaje się do wyrzucenia... Polecacie jakieś dobre piekarnie? Ja osobom z Wielkopolski polecam np Kleczew (ich wyroby są w sklepie Twój Market) albo Limaro. Ostatnio coraz więcej osób zaczyna robić swój własny chleb, moze też się na to kiedyś skuszę...