Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wzw B

Szczepienie programem na piatke a wzw B

Polecane posty

Gość wzw B

Chciałabym się zapytać czy jak szczepie programem na piątkę a w 7 m-c mam szczepienie na wzw B to płacę za tą szczepionkę czy jest za darmo?

Gość mamaaaaaaaaa26
jest za darmo - u mnie nawet nie czekają do 7 miesiąca tylko szczepią tak jak pierwsze szczepienie czyli razem z trzecią dawką 5 w 1 - chyba że tylko mój synek tak ma bo mial opóżnione szczepienia przez problemy z okiem - ale napewno jest za darmo a u mnie 5 w 1 to koszt 130 zł

jest darmowe. tylko zapytaj jaką szczepionkę podają w twojej przychodni, bo najczęściej jest to euvax czyli koreański syf konserwowany związkiem rtęci. Skoro już zainwestowałaś w szczepienia 5w1 to na twoim miejscu zaplaciłabym za np engerix, który jest bezpieczniejszą szczepionką na wzw b (a kosztuje ok 40-50 zł).

Gość evaaaba
a ja płaciłam :/

Gość a ja bym się chciała zapytac
idę teraz do szczepienia z synkiem to jest ta szczepionka między 13 a 14 miesiącem życia. Też szczepie programem na 5 ale słyszałam że teraz nie muszę za nią płacic czy to prawda?

Gość mamamamaa26
hmm nie muszisz płacić bo między 13 - 14 m-cem nie szczepią 5 w 1 tylko 3 w 1 i ta jest darmowa - 5 w 1 będzie kiedyś później jeszcze