Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bzybz1

Masz jakas ksiazke pod reka? pomoz mi prosze

Polecane posty

Gość bzybz1

Jak numerowane sa strony w ksiazce? Numeracja zaczyna sie od 1 strony okladki czy od stron na cienkim papierze? Dziekuje

Gość na cienkim papierze
jw

Gość bzybz1
Czy nienumerowane strony można powyrywać z książki ?

Gość bzybz1
Ktos jeszcze sie wypowie? czy okladka jest doliczana do ogolnej liczby stron? Czy moze nie? I od jakiego wydrukowanego nru zaczynaja sie Wasze ksiazki? od str 7?

Gość bzybz1
Podszywie, zamiast mi tu pisac glupawe teksty, zerknij do ksiazki i odpowiedz mi na pytanie. Ja nie mam tu ksiazek, a pilnie musze wiedziec. Buziaczki :*

Gość moje ksążki zaczynają się od
ostatniej strony, czytam od prawej do lewej lub z góry do dołu :o

Gość bzybz1
Google dziala swietnie i wyszukuje mi na przyklad strony z zadaniami matematycznymi o ksiazkach. Jesli znalazlas jakas strone o dtp gdzie laskawi byli to napisac, to prosze, bys mi podala, zamiast ironizowac

Gość na cienkim papierze
ja ci napisalam jak jest u mnie w wiekszosci ksiazek, okladki nie licza jako nr strony🖐️

Gość bzybz1
Dziekuje, ale rozumiesz, chcialam jeszcze z kims skonsultowac :) W WIEKSZOSCI? A w niektorych jest jednak inaczej?

Gość B.Rum
U mnie w książkach numeracja zaczyna się od strony następnej po tytule i autorze.

Gość moje ksążki zaczynają się od
patrz mój post wyżej, z tym, że to nie polskie ksązki jak zapewne sie domysliłaś ;)

Gość facet to jestem ja
bzybz1, to ja przesyłam buziaczki w Twoją pełnoletnią piczke

Gość bzybz1
Nie domyslilam sie :( A czy moge prosic o info o polskich ksiazkach? Jak to powinno wygladac

Biorę pierwsza lepszą książkę i patrzę: Strony numerowane sa od pojawienia się pierwszego rozdziału, czyli u mnie jest to strona jedenasta. Okładka nie jest liczona. Liczone są, chociaż nie ma na tych stronach cyfr, ale policzyłam, kolejno: strona z tytułem, pusta strona, strona z tytułem, autorem, oraz autorką tłumaczenia, strona z ISBN i ogólnymi informacjami, strona z dedykacją, pusta strona, strona z podziękowaniami, strona z cytatem z innej powieści, pustra strona, po czym zaczyna się podpisana strona jedenasta, na której jest rozdział pierwszy

Gość na cienkim papierze
sprawdzalam te ktore sa w moim pokoju, w innych nie ale mysle ze na pewno nie licza okladki i zawsze jest strona 1 na cienkim papierze

Gość bzybz1
Ok, to nie licze okladki kazali mi ponumerowac jedna publikacje co bedzie drukowana

Gość Sprawdziłam 3 książki :)
We wszystkich numeracja zaczyna się na stronie z tekstem właściwym, ale liczone są od pierwszej strony z czymkolwiek napisanym- tytułem, stopką etc. Zaczyna się treść książki, ale strona jest np. 6

Gość bzybz1
Koktajl - dziekuje, ale nie widze tam nic o okladce moze to zle tlumaczenie

Gość bzybz1
no o stronach to wiem, ale raczej zaczyna sie od nieparzystej ok, to tak robie

Gość Sprawdziłam 3 książki :)
Akurat podałam przykład książki, gdzie była numeracja od 2 strony podziękowań :) ale zaraz napiszę mail do rebisa, żeby się ogarnęli,bo na kafeterii napisali, że tak być nie może :P

biorę książkę do ręki- Numeracja zaczyna sie od pierwszego rozdziłu, wczesniej jest okładka, tytuł ktoprzełożył,wydawnictwo,potem jakieś podziękowania dla matki wtedy perwsza strona. Książka kończy się i ta ostatnia strona jest numerowana tylko z przodu. I na końcu jest pusta kartka (po co? nie ważne) ;)

Gość bzybz1
Dzieki Troszke dziwne ;) No ja mam w firmie 2 ksiazki wydane dla naszej firmy wczesniej i jedna jest liczona z okladka, druga nie. innych ksaizek tu nie ma i zwatpilam :o zrobie okladke osobno, tak mi pasuje na logike