Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beznadziejny grubas 175cm/170k

Szukam odchudzajacych sie w Krk

Polecane posty

Jak w temacie,szukam osob z Krakowa,ktore zamierzaja schudnac.

nie ma nikogo z tej czesci,trudno

Gość monty
a co ma miasto do odchudzania?

Bo razem razniej,mozna by isc na silownie,basen,pobiegac,pospacerowac,wymienic sie pogladami.

a biegasz? czy dopiero planujesz? :) poszukaj poki co wsrod znajomych, na pewno jest ktos kto chetnie Cie wesprze

Jestem poczatkujacy w tym temacie,chce cos z tym zrobic,szukam bratniej duszy:)

bieganie jest swietnym elementem treningowym ale zaczynaj delikatnie zeby sie nie nabawic kontuzji trucht, marszobieg, szybki spacer po kilka minut dziennie, a potem systematycznie dokladaj po kilka minut i zwiekszaj tempo :)

spacery sa godzinne:)Reszte musze dolozyc,Chcialbym tez moc z kims porozmawiac odnosnie diety,przepisow.Sam stosuje diete ujemna.Dluga droga przede mna,chce sie czegos nauczyc w tym temacie.

idz do lekarza pierwszego kontaktu i popros oskierowanie do dietetyka, potem zadzwon na garncarską do CLO i umow sie na wizyte, tak bedzie najprosciej i najbezpieczniej :)

chodze na Gancarska;)Tzn chodzilem,ale narazie nie pojde,bo dalem ciala i przytylem za rok 15 kg,po schudnieciu 50kg

heheh nie przejmuj sie mysle ze dla nich to zadna nowosc, a nic tak nie dopinguje jak systematyczna kontrola ;)

no ale dostane zjebe;)wiem bo to przerabialem.Dlatego cieplo sie robi,trzeba wiecej zaczac sie ruszac.Poszedlbym na silke,basen,ale samemu glupio.

Cześć :) Proponuję Ci przeczytanie książki "Metoda doktora Dukana". Może się skusisz na nią :) Dukan proponuje też aktywność na receptę, czyli marsze i ćwiczenie królewskie. Zachęcam do lektury. Też długo szukałam, ale w końcu znalazłam dietę dla siebie. Dietę Dukana zaczęłam na początku tego roku, a na dzień dzisiejszy schudłam już 23 kg :) Walczę dalej o swoją wymarzoną wagę. Pozdrawiam i życzę powodzenia w osiągnięciu wymarzonej wagi.

Gość izus ma piekne nogi
to nie wymowki,tylko tak czuje.Pewnie i tak bede musial isc sam. Szatynka dziekuje,ale dukanaka nie jestzdrowa dieta.Wole swoja,i ksiazki Jilian Michaels,

Rozumiem :) Mi pomaga, więc się dzielę z tymi, którzy tego potrzebują. Nie zgodzę się, że dieta Dukana jest niezdrowa. Niby czemu jak jem to, co zawsze, tylko ograniczam pewne produkty, typu chleb, ziemniaki, ryż, kasze, słodycze, alkohol itd. Piję trochę więcej wody. Idę systemem 1/1 w II fazie, więc co drugi dzień jem sporo warzywek. No tyle, że jest to dieta dla ludzi otyłych, ale zdrowych. Znacznie poprawiała mi się skóra, włosy i paznokcie. Nie znam książek o których piszesz, ale chętnie poznałabym tytuły i przeczytała. Bardzo lubię czytać. Powodzenia jeszcze raz

wygogluj sobie jilian Michaels tam znajdziesz wszystko.Nie wiem,malo pozytywnych opini slyszalem o dukance.Ja sie zabralem za ujemny bilans kaloryczny,zobaczeco z tego wyniknie.Kiedys na tym schudlem 50 kg za rok,bez cwiczen.

Szatynka ta dieta jest niezdrowa bo zbyt duza ilosc bialka obciaza watrobe to po pierwsze, a po drugie nalezy jesc wszystkie grupy produktów tylko we wlasciwych ilosciach moda na dukana na szczescie sie niedlugo skonczy, wtedy wydawnictwa znajda kolejna "jedyna i najwspanialsza diete" na ktorej zarobia sporo kasy Grubas jezeli tryb zycia Ci na to pozwala to przygarnij psa i z nim zacznij trenowac bieganie, obydwaj bedziecie mieli z tego korzysc :)

pies jest:)wymagajacy rasa husky,biegac i spacerowac lubi:)

no husky to faktycznie zobowiazujace stworzenie :) dziwie sie ze jeszcze masz ochote na basen i silownie przy takim wulkanie energii

Czizas i autorze tego topiku zgadzam się z Wami, że dieta Dukana jest niezdrowa, jeżeli ktoś naprawdę obżera się ile chce i o której chce, jeżeli ktoś nadinterpretuje książkę Dukana lub w ogóle jej nie czytał i gdzieś coś słyszał. Obecnie spożywam 1- max. 2 g białka na 1kg ciała, czyli dużo mniej niż przed tą dietą. Poza tym uważam, że odpowiednio bilansuję posiłki. Przecież jem pieczywo z otrąb, produkty ze skrobii kukurydzianej, cielęcinę, wołowinę, kurczaka, indyka, podroby drobiowe, nabiał, warzywa, ryby (uważam je za źródłow dobrego tłuszczu, więc dlaczego mam używac tego złego w dużych ilościach). Myślę, że to jest kwestia podejścia do diety i faktycznie osoby, które zaczynają po kilka - kilkanaście razy doprowadzają organizm do zubożenia, cały czas wprowadzają się w ketozę. Szanuję Wasze zdanie, ale z mojej obserwacji wynika, że rozsądnie stosowana dieta Dukana, ma więcej pozytywów niż negatywów. Mam to szczęście, że nie przetestowałam na sobie żadnego negatywneg skutku. Stosuję się rygorystycznie, a zarazem racjonalnie do tej diety.

3 razy dziennie spacerujemy:)Ja chetnie do tego jeszcze doloze rowerek w domu,i silownie,no i basen

Grubas to jeszcze tylko doloz do tego regularne posilki co 3-6 godzin i bedzie git :) Szatynka w takim razie dlaczego unikasz ziemniakow, kaszy i ryzu? to zdrowe zrodla blonnika poza tym z tego co wiem dukan zaleca "dzien bialkowy" to glupota. a pieczywo mozna jesc dopiero w ktorejs tam fazie, juz pomijam ze na poczatku jest chore eliminowanie warzyw z codziennego jadlospisu.

Czizas ziemniaków i kaszy unikam, dlatego że są zabronione i dlatego, że ich nigdy nie lubiłam :) W tej diecie to otręby owsiane, pszenne i żytnie oraz warzywa są źródłem błonnika. Natomiast ryż zastępują mi otręby, które dodaję do zup, piekę z nich chleb lub bułkę, stosowane są jako panierka, do ciast, itd. JEdyne czego nie przestrzegam z Dukana, to nie stosuję aspartamu, ale zwykłe słodziki, a od niedawna stevię. A mięso jem z warzywami lub twarogiem chudym, lepiej mi to smakuje niż ziemniaki. Hehe sama w to nie wierzyłam, ani w tą dietę, ani nie miałam przekonania, a teraz obrót o 180 stopni. Poza tym dla mnie proporytetem jest powrót do dawnej sylewtki i zdrowie, a nie produkty bez których jednak mogę żyć :) Szanuję Wasze zdanie, ale mam odmienne na ten temat.

jaki by nie byl temat na dietach to znajdzie sie bialkowa oredowniczka, zycze powodzenia i juz znikam :)

Czizas nazywaj to jak chcesz :) Ty jesteś "wujek dobra rada", a ja "orędowniczka diety Dukana" hehe. Nie wskakuje na wszystkie tematy o dietach, bo mam swój topik. Tu zainteresował mnie nick naszego autora, to wskoczyłam, bo uznałam, że może warto mu podpowiedzieć alternatywę. Okazało się, że ma swój system, więc OK. Może ja sie czegoś dowiem, bo nie znam książek tej autorki.

jem 4 posilki w granichac 3-6 godzin rano chlebek razowy z wedlina,warzywa 2 sniadanie chlebek,rybki warzywa obiad drugie danie filetyz kurczaka lub indyka,ziemniaki,ryz brazowy,lub makaron orkiszowy warzywa kolacja chlebek nabial i warzywa jako przekaska blonnik,lub pmarancz,jakblko,lub jogurt naturalny

up

Gość beznadziejny grubas 175cm/17
up