Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antytalent wf

jak się podciągnąć z wf?

Polecane posty

Gość antytalent wf

Jestem nogą z wf-u. Od zawsze miałam nadwagę i stroniłam od sportu. W tej chwili nie potrafię wykonać najprostszych ćwiczeń. Np. skłony w leżeniu, siad płotkarski, unoszenie nóg. Nie wspomnę już o staniu na rękach i przewrotach. Dziewczyny nie chcą mnie wybrać do gry w kosza i siatkę. Nie wiem jak z tego wybrnąć. Co mi radzicie?

Gość 9(
zrób loda wuefiście

To co Ty umiesz? Ja też od zawsze mam nadwagę, prócz okresu niemowlęcego, ale co zawody z kosza, siatki, piłki ręcznej to zawsze sam nauczyciel mnie wpisuje, bo się wyróżniam na tle innych. Za to przewrotów nie znoszę, bo się boję. Trzeba znaleźć swoja mocną stronę, nie można być " złym " we wszystkim.

Gość antytalent wf
Ale jak ćwiczyć? Od razu się męczę. Kiedy robię skłon lub przysiad, na brzuchu i bokach robią mi się fałdy i nic nie wychodzi!

Gość antytalent wf
lekarka powiedziała mi, żebym sobie wybiła z głowy zwolnienia....

Gość antytalent wf
Pływać nie umiem, a przy bieganiu i rowerze jestem od razu zziajana. Poza tym musiałabym to chyba robić w nocy bo się wstydzę. A może dało by się coś ćwiczyć w domu?

Gość antytalent wf
Boję się, że będę też miała problemy z wf na studiach...

Gość antytalent wf
Ja niestety nigdy nie dojdę do poziomu innych dziewczyn. Zawsze kiedy ćwiczymy coś nowego, im od razu wychodzi a mnie nie!!!

Gość antytalent wf
Np. w maju mamy zaliczenie z biegu na 2 km. Na pewno nawet nie dobiegnę, a co dopiero zmieścić się w czasie...

Gość antytalent wf
Ale tak było zawsze. Mam już jedynkę za brzuszki. Zrobiłam 3 i to tylko do połowy...

Gość antytalent wf
popierdolonamarzycielka - a ile trwają Twoje ćwiczenia?

Gość askawaskaze
ja tylko wspomne o tym, ze nauczyciel nie ma prawa oceniac kondycji fizycznej ucznia, a jego zaangazowanie w lekcje i przygotowanie :) zawsze bylam otyla a z wf mialam 5 :) cwiczenia mi nigdy nie wychodzily :P ale zawsze mialam stroj i probowalam cwiczyc i to punktowali nauczyciele :)

Gość antytalent wf
u mnie tak nie ma, niestety!

Gość askawaskaze
to czas to uswiadomic nauczycielowi, a jak nie dotrze to isc do dyrekcji! ja widze ze ty masz fatalna postawe wobec WF wiec nie dziwie sie nauczycielowi ze cie za to karze ;/

Gość antytalent wf
popierdolonamarzycielka- ćwiczysz dla kondycji czy się odchudzasz? askawaskaze - o co chodzi z tą fatalną postawą?

Gość antytalent wf
popierdolonamarzycielka - widzę że mnie rozumiesz!

Gość pustka zia
antytalent wf - powiem Ci tak ja tez mam nadwage i to ogromna, bo waze 80 kg ale na wf cwicze. Mam w klasie tez chlopakow dosc grubych, bo dziewczyny sa raczej szczuple. I tez mamy zaliczenia, ale tusza nie wyklucza tego, ze nie mozna cwiczyc poprawnie. Moze nie jestem szybka i biegi to tez moja slaba strona, ale grac w siatkowke i kosza poptrafie mam 5:) brzuszki tez zaliczalam jak to zrobilas 3?? ja z takimi bebechem jestem wstanie zaliczyc na 4. Rownie dobrze moglabys byc szczupla, a byc kiepska z wfu, bo tu po prostu trzeba chciec i troszke sie ruszac, a nie tylko te 45 minut na wfie. Ja jak widac jestem gruba, a wypracowalam na koniec sobie 5. Ale np gibkosc zaliczylam najlepiej, bo na 6:) hehe

Gość antytalent wf
A co robisz przy skłonach z sadełkiem?

Gość antytalent wf
popierdolonamarzycielka - te biegi w miejscu to w jakim tempie ćwiczysz?

Gość pustka zia
a sadlo sobie jest i juz w niczym nie przeszkadza mi

Gość a wf na
a wf-u na studiach to się nie boj. Byłam na 2 uczelniach i zarówno na jednej jak i drugiej było ok 15 sportów do wyboru. Ja np jeździłam konno i pływałam. Ale są tez takie rzeczy jak ping pong i badminton :) znajdziesz coś dla siebie!

Gość antytalent wf
Dzięki, tak zrobię. No a z tymi brzuszkami to rzeczywiście tragedia...

Gość antytalent wf
pustka zia - nam nauczycielka kazała robić takie brzuszki: wstawiamy nogi ugięte w kolanach pod drabinki i robimy skłon dotykając głową kolan ( na trójkę) i brodą kolan (na wyższą ocenę). Kiedy robię skłon, robi mi się harmonijka na brzuchu i koniec!

Gość antytalent wf
92 kilo przy wzroście 168...

Gość antytalent wf
a jem tak średnio...