Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lece bo lece

I co wy a to ? chrzciny

Polecane posty

Zostałem poproszony o byciie chrzestnym dla dziecka przyjaciól. chrzest w czerwcu wiec duzo czasu nie ma , zastanawiam sie ile kasy sie daje do tego co mozna kupic jako pamiatke. jesli chodzi o moja sytuacje finansowa to razem z zona zarabiamy dwa tysiace,i myslalem zeby dac stowe do koperty i jakas pamiatke do tego , dzieki za odpowiedzi

Gość ????????????????
Z reguly każdy daje ile może, ale zawsze jest to "ale". Jezeli rodzice wiedzą, ze nie stać was na duży prezent to ok - jak dla mnie za mało. Poza tym chrzestny daje tez prezenty na roczek, komunię, osiemnastkę, ślub itd, a to spore wydatki.

Gość ....D.....
ja mam za tydzień 24,04, teraz chrzciny też podaje do chrztu . ja kupiłam ładny album na zdjęcia cena 50zł. do tego ręcznik z metryką dziecka cena 50 i do koperty 100 zł i mi sie wydaje że akurat

Gość Edennnnnaa26
może byc stówa do koperty, do tego dokup jakis łańcuszek złoty, jak dziewczynka to kolczyki i nara

Gość ale świetne
fajne te ręczniczki! świetny pomysł, jak by moje dziecko coś takiego dostało to byłabym zadowolona, pamiątka jak się patrzy

tylko mi tak glupio bo wolelibysmy dac jak najwiecej no ale nie mamy ... a jak dokupie lancuszek to tai lancusze zz dwie stowy kosztuje ;/ a jakby dac 200 i paatke to bedzie tak fajnie ? to co mzey przeznaczyc to 200- gora 250 zl ze wszystim

Gość Edennnnnaa26
to włóż 150zł w kopertę i kup ten ręcznik z linku wyżej. akurat 200zł będzie

Gość iiiiiizzzzzzzz
każdy daje tyle na ile go stać. jak będziesz mógł sobie pozwolić to dasz więcej na roczek czy tak bez okazji.

Gość pisiory do psychiatry!
stówa? ja dałem 5 stów :O

ja też mam teraz w święta chrzest i planuje dać 5 stów + jakąś pamiątke do tego. Ale po prostu taka rodzina, jak dam mniej to zaraz obgadają :/ każdy daje ile może, przecież wiadomo że nie dasz więcej i później będziesz głodował z rodziną przez tydzień.

Gość fiollettttt
nie dajmy sie zwariowac-kazdy daje na ile go stac i tyle

Gość nienienie,,,,,///
a ja myślałam że chrzestny ma pomagać rodzicom w wychowaniu dziecka w wierze a nie w sponsorowaniu drogich prezentów?

Gość to bylo
mozna dać srebrny smoczek z wygrawerowanym imieniem i data urodzin dziecka.

1500? phi, no co ty - na komunie to się teraz kupuje dzieciakom laptopy, ipady i inne szmery bajery, chociaż to teraz tak jest, za dziewieć lat zanim moja pójdzie do komunii pewnie będę musiała zainwestować w dom dla niej lub samochód. Paranoja

Gość zdecydowanie nie dawałbym
koperty, reczniczek ok, do tego jakis srebrny drobiazg na pamiatkę. W kazdym razie nie kolczyki, bo nie wiadomo,czy dziecko bedzie nosic( ja jestem dorosla i uszu sobie przekłuc nie dam)

kolcyki bedzie miala po starszej siostrze , ale tez tak myse ze jak na chrzciny 500 zl to na komunie z 2 tysiiaki a na wesele to juz fura jakas ;/ alle takie sa czasy ludze ppatrza na kase.

Gość takaaaa osbie jednaaa
pamiątkę, jakiś łańcuszek i może 100zł do koperty i jak dla mnie to w zupełności wystarczy