Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość :( SAD MUMMY

Od kiedy mozna cwiczyc po porodzie? Jak szybko schudnac

Polecane posty

Gość :( SAD MUMMY

Jakies porady? Mam jeszcze 7 kilo do zrzucenia. Zeszlam juz 10kg. Jestem 14 dni po porodzie

no właśnie, ponawiam pytanie poprzedniczki: jak szybko można zacząć cwiczyc po porodzie? mam orbitreka magnetycznego i chciałabym po porodzie jak najszybciej zacząć ćwiczyć ale nigdzie nie mogę znalezc wiarygodnych informacji na ten temat. Jedni twierdzą, że juz po tygodniu mozna powolutku się do tego zabrać, inni że dopiero po 6 tygodniach...

wiem, że po porodzie naturalnym należy się wstrzymać ok 2-2,5 miesiąca po cesarce nawet 6 miesiecy

Mi położna mówiła że po połogu... A jak- to bez znaczenia, na ile Ci organizm pozwala. Wcześniej np. spacery czy delikatnie- joga...

Gość anulsss
Mi gin powiedział, że trzeba odczekać czas połogu a potem ewentualnie jak ktoś już musi to może zacząć od lekkich ćwiczeń. Nie wolno się przemęczać, bo przy silnym wysiłku mogą szwy puścić (jak ktoś dźwiga ciężary na przykład) a poza tym mięśnie są bardzo zastane - cały okres ciąży to czas, który nie sprzyja poprawie kondycji fizycznej, sam poród też wykańcza i osłabia. Nie wolno się się spieszyć z tymi ćwiczeniami