Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Freedom

Dwie ciąże w tym samym roku (termin styczeń i grudzień) miał ktoś taką sytucję?

Polecane posty

Witam, od 01.01.2011 jestem szczęśliwą mamusią Emilki. Ostatnio spóźniał mi się okres i zrobiłam test- dwie kreski.Nie zabezpieczaliśmy się (stos. przerywany) a był to jeden jedyny raz- to trzeba mieć szczęście:) Nie byłam jeszcze u gina ale podejrzewam ze to ciążą bo odczuwam dziwny ból w podbrzuszu jak przy @. Boje się że nie dam rady z dwójką bobasów. Termin mi wyjdzie na 15 grudnia więc dzieci z tego samego roku będą. Mąż się cieszy, obiecuje że będzie pomagał( teraz bardzo pomaga) i twierdzi ze wychowamy dwójkę i na tym koniec. W sumie trzeba szukać plusów, a ja mam obawy że nie dam rady z opieką i że w zaawansowanej ciąży będzie mi ciężko :( . Miał ktoś z Was taką sytuację, lub znał kogoś kto tak miał? to prawie jak mieć bliźniaki ...

Gość kjhfvgkyfk
Moja teściowa tak miala z tym że druga ciąża była bliźniacza, więc trójka dzieci w tym samym wieku. Dała kobitka radę i to bez męża bo on pracował w innym mieście i był w domu tylko na weekendy. Dasz radę :)

Mam nadzieję, że to nie bliźniaki :D bo byłoby srogo :D ja mieszkam dodatkowo z mamą, siostrą i babcią więc trochę pomocników jest :)

Gość sanansjdhadkhakhd
Ja znam rodzinę, gdzie była dziewczynka 2 letnia, później urodziła się w styczniu jej siostra, a w listopadzie tego samego roku bliźniaczki. Dali sobie radę. Dziś wszystkie dziewczyny są już nastolatkami, ojciec zajmuje wysoką pozycję społeczną, a mama też spełnia się zawodowo, a laseczka z niej niezła.

:) Pocieszam się tym, że jesteśmy młodzi (27,28) to sił więcej do boju :)

Gość dasz rade
bedzie ok

Gość BikiniKill
bedzie ok :)

Gość mmmmmuuu1
jak 2 kreski to na 99,99% ciąża. A jak rodziłaś? naturalnie czy przez cc? bierz koniecznie jakieś witaminy bo nawet się jeszcze organizm nie zregenerował po poprzedniej ciąży

Wiem,że dziwne, wcześniej też na przerywanym jechaliśmy i nic, byłam w szoku ...

Gość moja kumpela jest z marca
a jej rodzenstwo blizniaki wczesniaki z grudnia.

Gość podobno tak to jest że
pierwsze 3 miesiące po porodzie sa najbardziej płodne - bardziej niz podczes owulacji. Ale bedziesz miala fajnie-dzieci z tak małą różnicą wieku łatwiej się dogadują. Gratulacje!

Gość pochodze z wiochy
Moja mama urodzila nas osmioro: -najstarszy brat 32 lata, -dwoch nastepnych braci (jeden ze stycznia, drugi z listopada) 30 lat, -siostra 28, -ja 27 -nastepna siostra 26, -najmmlodszy brat mialby teraz 24 lata, ale nie zyje, -najmlodsza siostra 13 lat.

Gość pochodze z wiochy
Mielismy duze gospodarstwo, momo to mama dawala rade z taka iloscia ciaz. Tylko moj ojciec to alkoholik byl i chyba zmuszal mame do seksu.... Chociaz nigdy na glos nie przyznala sie do tego. Mam jeszcze 3 przyrodnich braci (ojciec zdradzal matke).

Gość pochodze z wiochy
No moze niezla, na szczescie kazde z nas w doroslym zyciu wyszlo na ludzi, choc kiedys, w czasach szkoly podstawowej, wszyscy mieli nas za patologie (gl. ze wzgledu na ojca). Moi bracia mieszkaja i pracuja zagranica i dobrze im sie powodzi. Moja starsza siostra ma meza i dziecko. Ja mam faceta, dobra prace, podobnie, jak moja rok mlodsza siostra. A najmlodsza mieszka jeszcze z mama. Mama nadal na gospodarce, jak jestesmy w domu, to pomagamy jej. Ojciec jest juz stary (po 60-stce), schorowany ale nadal chleje...

Gość pochodze z wiochy
O moich przyrodnich braciach dowiedzialam sie majac 13 lat dopiero-jak kiedys ze szkoly wracalam, zaczepil mnie 17-letni chlopak twierdzac, ze jestem jego siostra i chcialby mnie poznac... Okazalo sie, jak zapytalam matke, ze oprocz niego, moj ojciec ma na boku jeszcze dwoch synow. Nienawidze ojca.

Gość pochodze z wiochy
Ojciec zawsze gonil mnie i rodzenstwo do roboty na gospodarstwie, a sam pil.... W zasadzie kazde z nas, osiagnawszy pelnoletnosc, zwijalo manatki i poszlismy w swiat. Wracalismy tylko ze wzgledu na matke, zeby ja odciazyc. Moja mama zawsze nas bronila, obrywala za to od ojca, ale nie zalamywala sie-ciezko pracowala, ma prawo jazdy i samochod. Ojca nie wywalila z domu ze wzgledu na to, ze schorowany jest-i tego nie rozumiem-zyle z pasozytem, chamem i alkoholikiem pod jednym dachem... Ale ona niby tak wychowana-ze to jej maz, jemu wiernosc przysiegala, choc by nie wiem jaki byl...

Tak mają ludzie ,,starej daty". Są tak wychowani, a dochodzi jeszcze życie na wsi- dbanie o to co ludzie powiedzą, nie uznawanie rozwodów i robienie tego co ksiądz na kazaniu powie. Ludzie wolą udawać na zewnątrz że jest ok a żyją w piekle :(

Gość pochodze z wiochy
No moj brat, ktory nie zyje mialby dzis 24 lata.... Zginal pod kolami traktora, gdy mial roczek... Moj ojciec wycofywal i nie zauwazyl, ze brat bawi sie na podworku... W tamtych czasach uznano to jako nieszczesliwy wypadek i ojciec nie poniosl konsekwencji... Do tej pory, na scianie w pokoju mojej mamy wisi obraz przedstawiajacy usmiechnietego malutkiego chlopczyka...mojego braciszka.

Gość pochodze z wiochy
Moja mama ma 49 lat, ojciec 63...

Gość pochodze z wiochy
Pierwsze dziecko urodzila majac 17 lat, ojciec mial gospodarstwo, byl dobra partia niby, mimo, ze 14 lat starszy od mamy. Ona byla mloda i glupia wtedy, imponowal jej...