Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tereferekuku200

mlode Mamy pomożcie:) opieka nad 9miesiecznym chlopczykiem

Polecane posty

Gość tereferekuku200

hej:) dostalam propozycje pilnowania takiego malego szkraba:) baaaardzo mi sie taka praca marzyla... tylko ze jeszcze nie pracowalam jako niania.. znaczy pilnowalam mlodszych siostr, 2letniego chlopczyka i czasem zajmowalam sie 8miesieczna dziewczynka ale np po godzinie dziennie.. nie mam jeszcze swojego dziecka, na pewno duzo nie wiem o dzieciach (podobno na swoim mozna sie dopiero wszystkiego nauczyc i dowiedziec..?).. myslicie ze jak pojde na rozmowe to o co bedzie mnie pytac??

Gość zdesperowana ma racje
na pewno o to, czy masz doswiadczenie w opiece nad niemowleciem.

Gość banka mydlana
mysle ze odpowiedzi na pytanie nie beda takie wazne jak pierwsze wrazenie.ja jak poszlam na taka rozmowe to od razu jak weszlam to przywitalam sie z rodzicami i z malym i w sumie bardziej zajelam sie nim niz rozmowa z jego rodzicami.usiadlam z nim na podlodze i od razu ogladalismy jego zabawki:) i chyba to ich przekonalo bo bylam ostatnia kandydatka i dostalam ta prace.a wiem ze bylo ich sporo.

Gość banka mydlana
dodam ze zaczelam malucha pilnowac jak mial 16 miesiecy.pilnowalam go do 3,5 roku.teraz ma juz prawie 7 lat i dalej widujemy sie od czasu do czasu:)

Gość tereferekuku200
zdesperowana ma racje a takie doswiadczenia jak ja mialam to myslisz ze wezmie pod uwage w ogole?

Gość banka mydlana
zrobisz jak bedziesz chciala ale ja bym sie skupila bardziej na zlapaniu dobrego kontaktu z dzieckiem niz na zastanawianiu sie o co beda pytac.jestem pewna ze to zrobi na nich wieksze wrazenie:)

Gość tereferekuku200
banka mydlana heh tez tak mysle:) a myslisz ze na takie pierwsze spotkanie pasuje cos dziecku przyniesc?

Gość banka mydlana
moim zdaniem nie.ja bym nic nie przynosila.bo to wiesz...moga to uznac za taka probe wkupienia sie.nie wiem.ja mysle ze nie.jak dziecko cie polubi od razu to masz ta prace jak w banku:)

Gość banka mydlana
troche ci zazdroszcze:) ja bardzo dobrze wspominam ten etep w moim zyciu:) to fajne zajcie ,ale nie na stale,bo wiadomo,kasa.nie jestes uwiazana.ja z malym chodzilam wszedzie.z czasem rodzice zostawiali fotelik i jezdzilismy w lecie nad jezioro:) no jak z wlasnym dzieckiem/].spedzalismy ze soba bardzo wiecej czasu niz on z rodzicami:)

Gość tereferekuku200
banka mydlana sumie racja... moga to zle zrozumiec... czekam na telefon kurde:/ ale ciesze sie jak glupia... to bedzie 2 w 1 bo pewno i z wagi troche spadne bo nie mam prawka na razie, a to jakies 7km ode mnie.... ale musi sie udac:)

Gość tereferekuku200
banka mydlana no mysle ze taka praca przy dziecku to daje duzo satysfakcji nie? :) widze ze baardzo jestes zadowolona:)

Gość doświadczona mama**
opieka nad takim maleństwem jest bardzo łatwa,tylko musisz pamiętać aby codziennie ssać jego siurka bo potem całe życie będzie prawiczkiem i przegra życie:(

Gość banka mydlana
pewnie ze tak:) milo mi bylo jak maly mowil mi ze mnie kocha.cieszyl sie jak przychodzilam,i do tej pory mnie wspomina :) to naprawde mile:) trzymam kciuki zeby ci sie udalo:) po twoim entuzjazmie widze ze bedziesz fajna niania:)

Gość doświadczona mama**
Ja swojemu nie ssałam i teraz na niego wszyscy wołają oferma,czy jakoś tak.

Gość tereferekuku200
banka mydlana dzieki:) no kocham dzieci.. mam siostry blizniaczki ktore maja teraz 6lat ale naprawde duzo sie nimi zajmowalam , do dzis czasami im sie wypsnie mamo do mnie;) dobrze ze jest tu jakas normalna kobita bo widze ze jakas DOSWIADCZONA MAMA stala dzis lewa noga.. nie rozumiem po co sie ktos glupio wcina jak sie nie zna na niczym... zalosna:/

Gość tak szczerze mówiąc, to
"złapanie" kontaktu z 9-miesięcznym maluchem jest baaaaaaaaaaardzo trudne. Takie dziecko jest po prostu za małe na pewne rzeczy. Będzie Ci się przyglądało, bo zobaczy nową twarz. Może płakać, a może tylko obserwować. Pobawić się raczej z takim jeszcze nie pobawisz. Wiem co piszę, bo sama opiekuję się 10-miesieczną dziewczynką, ale mała zna mnie od 3-go miesiąca swojego życia, więc przyzwyczaiła się do mnie. Widzę jednak jak reaguje na nieznane jej osoby. Tak czy siak, trzymam kciuki!🖐️

Gość tereferekuku200
moze sie uda:) dzieki:)

Gość doświadczona mama**
tylko pamiętaj za co masz łapać,bo potem te prawiczki forum ześmiecają