Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozdrazniona,nerwowa

problem z przyjaciółką i jej ciążą

Polecane posty

Gość rozdrazniona,nerwowa

od razu zaznaczam, że życzę mojej przyjaciółce jak najlepiej, nie żebym jej negatywnie zazdrościła czy miała jej za złe, że miała więcej szczęścia niż ja chodzi o to, że ponad rok temu zaczęłam się z mężem starać o dziecko ciężko było.. (i jest nadal) policystyczne jajniki, guz macicy, operacja ból, krwawienia itd udana próba plus poronienie w 3 tygodniu moja przyjaciółka zaczęła się starać jakieś pół roku temu, no i w tym cyklu jej się udało cieszę się- naprawdę, z jej radości ale ja już jestem przez te starania wrakiem psychicznym, co chwilkę płaczę itd a ona ostatnio przez 90 procent czasu opowiada o tym jak się czuje w ciązy, jak się cieszy, jak wszystko planuje nie chcę jej niszczyć radości ale przez jej ciągłe gadanie o swojej ciązy cały czas płaczę, jestem rozdrażniona ciężko mi znosić temat ciązy, po tym co przeszłam przez ten rok i co mam zrobić? nie chcę jej zabierać radości mówienia o tym a wiem jak to na mnie działa do tego czuję się beznadziejną przyjaciółką, przez to że jej w duchu zazdroszczę i że jej szczęście działa na mnie tak negatywnie :(

Gość serdeszkoooo1979
Nie jesteś zła przyjaciółką.I myślę ,że jej nie zazdrościsz po prostu bolą cie tematy na temat ciąży gdyż sama masz problemy z zajściem w ciążę.masz w sobie tęsknotę i ból ,ale to nie skierowane w jej stronę a do losu i przeżyć ,które musiałaś znieść w ostatnim roku. Jest nadzieja ,ze jeszcze w ciążę zajdziesz..postaraj sie tym cieszyć..niech napawa cie ta myśl pozytywnie.Wiesz czasem jak sie az tak bardzo chce być w ciąży to powstaje blokada w organizmie,która jest dużą przeszkodą.spójrz na wszystko spokojniej..przeciez tobie tez sie w końcu uda i jaka będzie ogromna twoja radość.W tedy równiez bedziesz chciała opowiadac o tym przyjaciółce,bo to osoba z która chce sie dzielić tą radość..zwierzać się. Mysle ,ze jak by twoja przyjaciółka nie opowiadała ci o swojej ciąży tylko innej koleżance zabolała by cie ta sytuacja ,gdyż uwarzała byś iż woli ona innej osobie sie zwierzyć. Skoro cieszysz sie jej szczęsciem postaraj sie powiedziecieć sobie ,że na ciebie tez przyjdzie pora i role sie odwrócą. Pozdrawiam