Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anusiak29

rozszczep podniebienia

Polecane posty

Cześć Czy ktoś z Was jest po rozszczepie podniebienia i jak sobie radzicie z tym problemem?

Gość Mamazpodobnym problemem
Ja nie miałam, ale moja córeczka, największy problem był z karmieniem, miała rozszczeo wargi, i nie wiedziałam jakją karmić, dla mnie to był największy problem, ale znalazłam smoczek odpowiedni http://akpolbaby.pl/smoczki-specjalistyczne/1877-nuk-medic-pro-smoczek-dla-dzieci-z-rozszczepem-wargi-4008600215622.html warto szukać i pytać, nawet jeśli ktoś nas zbywa, żeby pomóc dziecku.

ja miałam rozszczep podniebienia, samo się ''zeszło'', z tego co wiem, mama miala wieksze ze mna problemy. i dzis komplikacji nie ma procz teog, że podniebienie mam wysokie i gdy mowie, wysuwam jezyk jak wąż (nigdy nie zdawalam sobie z tego sprawy, powiedzialo mi to wiele osob)

Gość co za rozwydrzone gówniarstwo
czyli masz seplenienie miedzyzębowe. Nie rozumiem dlaczgeo nic z tym nie robili twoi rodzice ani ty sama, pzreciez to okropnie wygląda w czasie mówienia. Logopeda by pomógł na taką przypadłość. Autorko jak masz pytania do lepiej udaj sie do porządnego logopedy po wsparcie i porady a nie na forum.

nie seplenie, chodziłam do logopedy, ale z innego powodu. czasem gwizdne, jak jest za dużo ''s'' , ''ś'' ''sz'' , ''cz'' itd:D