Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monnnika

obnizone napiecie miesniowe

Polecane posty

Gość monnnika

potrzebuje pomocy moja coreczka ma 1,5 rioku od urodzenia rehabilitowana jest ze wzgledu na onm w osi ciala ,do 10 mies byla rehabilitowana metoda pielegnacyjna ,pozniej zaczela sie prawdziwa rehab troszeczke vojty i NDT ,w tej chwili raczkuje do tyłu ,tylko boi sie poscic do przodu..i jest malym tluscioszkiem wazacym 15kg....wiem ze z chodzeniem tez bedzie pozniej ,bo po 2 roku......urodzona w 41 tyg ciazy porob byl ciezki a konsekwencja tego byl wylew drugiego stopnia, ktory ładnie sie wchłonął ,moze mi ktos podpowie czy te dziecoi doganiaja swoich rowiesników???/??????Moze ktos spotkał sie z tym problemem ....piszcie o swoich doswiadczeniach w tej kwesti bo ja chyba zwariuję...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!kazdy mowi ze dzieci wychodza z tego przez rehabilitacje.....dodam ze jezdze do swietnej rehabi z duzym doswiadczeniem Pani Jolanty SZOR-RADOCH

no i właśnie dlatego cieszę się, ze miałam cesarkę, bo mogło u nas skończyć się podobnie a może jeszcze gorzej mały 2 razy owinięty pępowiną wokół szyi (na usg nie było tego widać) położna powiedziała, ze to jedyna słuszna droga w moim przypadku Tobie autorko życzę dużo sił i cierpliwosci, córcia pokona wszystkie nieprawidłowości mój mały miał podobno słabszą jedną stronę, podobno, bo za miesiąc już nie miał - to wynik owinięcia, bez porodu naturalnego - jak narazie nic po nim nie widać, rozwija się książkowo, ale nie jestem przez to do końca spokojna