Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamka taka jak wy

Tu sie chwalimy osiagnieciami naszych dzieci

Polecane posty

Gość Mamka taka jak wy

Drogie mamy pochwalcie sie w czym Wasze pociechy sa najlepsze?Czy maja jakies osiagniecia?Czy zajely wysokie miejsca?w jakiej dziedzinie?

Gość hannelora van bach
moja córka zaczeła mówić w wieku 8 miesiecy, a jak miała 2,5 roku zaczeła niezgrabnie ale jedna pisac! obecnie ma 4 lata i jest w starszakach, a za rok wysyłam ja juz do SP.

Gość mamamanima
Moja córka ma 5 lat i potężny głos. Planuję wysłać ją do jakiegoś programu typu idol, wszyscy wróżą jej wielka kariere:)

Gość mamcia zuzieńki
moja córcia pieknie liczy :D ma 3 lata a juz liczy do dziesieciu bez problemu a nawet i wiecej jak ma ochote. rwie sie do matematyki i planuje ja niedługo wysłac na dodatkowe zajecia zeby zaczeła jakies ułamki czy cos trudniejszego

Gość mamcia zuzieńki
dodaje, odejmuje troche gorzej, ale do 5 daje rade. a recytuje do 40 :)

tzn ze jak jej powiesz ile to jest 2 dodac 3 to odpowie 5?? no bo wiesz moj mlody ma 2.5 roku i liczy (tzn recytuje) do 15 w 2 jezykach (bo jest dwujezyczny) i od tylu tzn od 10 do 1. liczy ile na obrazku jest np. ptaszkow. ale to akurat nie jest jakies szczegolne osiagniecie jak na jego wiek.

Ja sie nie lubię chwalić, bo na kafe jest to źle odbierane, ale skoro taki wątek to napisze :P Córka dosyć szybko zaczęłą mówić, miała 2lata i 8 miesięcy jak już wymaiwiała najtrudniejsze głoski ( typu "r" itd). Zero dziecinnej wymowy, ale przyznam szczerze, że z tego się wcale nie cieszyłam, bo brakowało mi tego dziecięcego "seplenienia" ;) Natomiast czym mogę się "pochwalić" i z czego jestem naprawdę dumna to to, że moje dziecko ma ogromną wiedzę ogólną. Zainteresowania ma zdumiewające. Od 3 r.ż. pasjonują ją rekiny, dinozaury i smoki ( wie chyba o nich więcej niż ja :D). Bardzo lubi opowiadania biblijne ( jestesmy katolikami) i po kolei umie opowiedzieć najważniejsze zdarzenia ze starego testamentu ( nowy już ją tak nie pasjonuje :P). Lubi słuchać o historii... zna wiele ważnych zdarzeń historycznych, bo uwielbia jak jej mój tata o nich opowiada. Nie wiem po kim to dziecko ma takie dziwne pasje, bo ja i mój mąż to 2 lewe nogi z historii i z geografii :D Oboje raczej jesteśmy umysły ścisłe ( plus ja języki obce) a ona ma bardzo duży zasób słów i wręcz wydaje się "oczytana" mimo, że nie umie czytać, bo ja byłam przeciwna zabieraniu jej dzieciństwa... chciałam żeby żyła póki może samą wyobraźnią... ;)

Gość siabasiaba
Mój ma 12 miesięcy i 11 zębów i 12 -sty ząb właśnie się przebija. Waży 12 kilo,jest bardzo uważny, nie lata tylko bezmyślnie po domu wyrzucając graty z szuflad, tylko potrafi się długo bawić daną rzeczą, oglądając ją z wszystkich stron, obracając, przyciskając przyciski, jak pokażemy mu, co się z daną rzeczą robi, zaraz próbuje to naśladować, słowem, dziecko główkujące i myślące, woli się skupić nad zabawką, bajką w tv niż latać po domu irobić bałagan. Nie znamy czegoś takiego jak dziecko biegające po całym domu i robiące rozpierduchę. Poza tym mało płacze, jest grzeczny i przesypia całe noce.

Gość słuchajcie, chyba
bardzie normalny jest roczniak biegający po domu niż siedzący przed telewizorem. Nie wstyd ci, ze takie małe dziecko sadzasz przed tv? Wyrośnie z niego ospały grubas. Mnie by bylo wstyd, a nie chwaliłabym sie tym nawet przed innymi idiotkami.

mój syn w wieku 13 miesięcy zaczął nazywac kolory osobami z jego życia i tak czerwony to mama, niebieski to tata, zielony to wujek, czarny to dziadek, brązowy to babcia a biały to niania przypasował sobie kolory do osób tak jak mu się kojarzyły, moje zdjecie na ścianie wisi w czerwonej oprawce, a taty w niebieskiej, dziadek ma czarne włosy i wąsy, niania chodzi w większości w białych bluzkach, babcia ma kasztanowe włosy a wujek uwielbia kolor zielony i większosć rzeczy ma w tym kolorze dla mnie to już próba myslenia abstrakcyjnego, co wieku 13 miesięcy zdarza się rzadko

Gość siabasiaba
Do słuchajcie - dzieciak tępo biegający po domu tylko i nie umiejący skupić się umysłowo na danej czynności to dziecko niezbyt rozwinięte intelektualnie, umie jedynie latać , nic poza tym.Wolę już mądrego dzieciaka, który umie cos więcej poza bieganiem i rzucaniem zabawek, a bajki w tv to nawet nie dostrzeże, taka z niego niemota.

Gość siabasiaba
Słuchajcie, mnie by było wstyd, że mam takie nie umiejące się skupić dziecko, którego jedynym osiągnięciem jest wywalac skarpety z szuflady, a jak dasz mu zabawkę czy pokażesz bajkę, to ani be ani me i nie wie , co ma robić, tylko bezmyślnie leci.

Gość siabasiaba
Poza tym kolejna fanatyczka niemota, co zgnbi i zjedzie za to, że ktoś dziecku da bajkę w tv obejrzeć. Nie słyszałaś o bajkach edukacyjnych ?

Gość geny
siabasiaba - masz genialne dziecko! Nigdy wcześniej nie spotkałam się z takim geniuszem w tym wieku! To niespotykane, myślę, że wkrótce powinnaś się skontaktować z Mensą, no i pomyśleć o wcześniejszym posłaniu go do szkoły i najlepiej od razu do trzeciej klasy, żeby się nie męczył z tępakami. Naprawdę zazdroszczę ci, ja mam takie zwykłe bezmyślne dziecko, które właśnie wywaliło wszystkie czapki z szuflady i bezmyślnie je po kolei przymierza przed lustrem, bezmyślnie przy tym chichocząc.

Gość siabasiaba
Pewnie zazdrościsz, że ktoś ma spokojne, inteligentne dziecko, a nie latającego ryczydupę, to musiałaś dosrać o te bajki, Twoje to pewnie nawet nie wie, co to bajka.

Gość siabasiaba
Geny, zjeżdżam tylko osobę, która twierdzi, że moje dziecko to spaślak siedzący przed tv w ogóle się nie ruszający. Pochwaliłam się tym, co uznaję za fajne, a taka niemota wchodzi i zjeżdża, bo czegoś zazdrości. Ogólnie nie mam nic do dzieci ruchliwych, biegających,ale tak nie można kwitować czyjejś wypowiedzi, jak zrobiła to słuchajcie, obraża mnie i moje dziecko, to ja ją też obrażam w zamian.

Gość Mój 14 miesięczny syn jest
wspaniałym linoskoczkiem, a córcia 3 latka pięknie skacze o tyczce i jest międzywojewódzką mistrzynią szermierki. Oboje pięknie grają na skrzypcach i klarnecie, oraz cytują Prousta. Ponadto mają już stypendia do Yale i Harvardu. Aha, i są wyżsi o głowę od dzieci z rocznika, oraz mają już stałe zęby. Jesteśmy z nich tacy dumni!

Gość a moja corka
w wieku 1 miesiaca umiala mowic, pisac, czytac ... w wieku roczku opanowala biegle 3 jezyki obce. Po roczku wyslalismy ja na Harvard. Obecnie jako 7 latka operuje ludzi w Szpitalu w Chicago. jak tak czytam jak niektore mamusie wyobraznia ponosi to mnie rozwala :)

Gość ale ale ale....
moj roczny syn tez sie koncentruje na zabawkach i tez biega, bez sensu, zadna to umiejetnosc. dziecko potrzebuje i jednego i drugiego, a ruch akurat jest bardzo bardzo wazny. i pracuje w tv, gdzie mamy 3 programy z bajkami dzieciecymi a takze baby tv, wiec prosze nie pisac glupot o bajkach edukacyjnych, bo to jedna wielka sciema i marketing!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mojemu dziecku nie dam tego ogladac do jakiegos 2 roku zycia, dziewczyny naprawde tv nie jest dobra!!!!!!!!!!!

Gość ale ale ale....
podoba mi sie wypowiedz z kolorami :) ciekawe...

Gość co za wredne baby
pochwali się jedna normalnie, to zaraz ją zjadą, bo "co to za umiejętność skupić się na zabawce". Zazdrosne żmije złośliwe,.

Gość a moja trzylatka
ma 1,75 cm wzrostu, pięny duży jędrny biust i nogi do nieba czekam tylko na następną edycję TAP MADL, wygraną mamy w kieszeni

Gość geny
a moja trzylatka - nie zrozumiałaś tematu, tu chwalimy się osiągnięciami, a posiadanie biustu to nie osiągnięcie, napisz co potrafi, a nie co ma.

Gość najgorsze to skorpiony
a moja w wieku 13 lat zostala cichodajka

Gość male a za parę lat ?
dopiero sie Wam zacznie, jakby niektore matki wiedzialy co z ich ukochanych dzieci wyrosnie to wolałyby ich nie mieć.

Gość Tammta
Moja cora ma 12 m-cy i zaczyna rozpoznawac i nasladowac zwierzeta. Np kure pozna i na zdjeciu i na obrazku nie wazne jaki ma kolor, ksztalt, czy stoi tylem czy bokiem i zawsze mowi koko ja zobaczy kure :D jak mówie ze dzisiaj na obiad bedzie kurka to tez mówi koko. Poznaje i nasladuje tez jeszcze innych 9 zwierzat. Do tego ladnie mówi 4 inne słowa: buty, tata, mama, pić i kilka takich po sowjemu: dada, am etc. Nie wiem czy to szybko, mi sie wydaje ze tak. Ale jeszcze nie chodzi... Przedwczoraj na roczku zrobilismy pokaz przed rodzinką hehe.

Gość tak sie zastanawiam...
Jezeli w Polsce sa same genialne dzieci to skad bierze sie ta kretynska mlodziez zawalajaca egzaminy gimnazjalne, mature. Skad w Polsce tylu analfabetow, nie znajacych swojego jezyka (patrz bledy ortograficzne na kafe :O) Durnieja pozniej? Przy mamuskach? :P