Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamka taka jak wy

Tu sie chwalimy osiagnieciami naszych dzieci

Polecane posty

Ogladam zdjecia z porodu i pierwszych dni zycia córki teraz kończy 15mies. Oglądam filmy nagrane gdy miala1,5miesiąca i widze jak dzwigając sie na rączkach podnosi główkę . Zawsze byla bardzo ciekawa świata,mam nadzieje ze tak już jej zostanie. Jest pogodnym dzieckiem kochającym ludzi. Nie boi sie nikogo i chce poznac kazdego-takie cygańskie dziecie. A co potrafi-mysle że wiele Potrafi obslugiwac wszystkie piloty w domu jak rownież cześciowo komputer(ja stale pracuje na kompie stąd ta znajomośc pewnie) Potrafi sprzątac wycierac kurze, wyrzucac niepotrzebne rzeczy do kubla na smieci, ukladac zabawki, przekomarzac sie z mama dla zabawy Od 11miesiaca zycia trzyma w rączce dlugopis tak jak to robią dorośli i bazgrze. Raczkuje odkad skonczyla 7mies.Chodzi sama odkad skonczyla 13. Biega odkad skoncvzyla14mies. Poza tym je samodzielnie odkąd wyroslo jej 8zębów czyli miedzy 6 a7mies.

Gość mama całą gebą
mój syn skończył dopiero 1,5 roku. Potrafi powtórzyć prawie każde słow ale z dziecinnym splenieniem, nie umie wymówić "r". Zna bardzo duzo słow, którymi normalnie się posługuje ( od jakiegos miesiąca). Jak z czyms sobie nie radzi powiem " pomóź ", jak chce wyjść z domu to mówi " idziemy na dłorek ". Liczyłam niedawno ile zna słow i jest ich około 200. Zaczyna składać zdania, najdłuzsze brzmiało " idziemy do sklepu, na zakupy, po loda dla ...... ( swoje imie ) ". Także szybką mowę uważam za Jego największe osiągniecie. Umie policzyć do sześciu , zna kolory, różne zwierzęta itd. Jest teraz na etapie " a to to ".

Gość a ja powiem tak__
Mama cala geba, masz bardzo zdolne dziecko.....ciekawe jaki moj bedzie w tym wieku...:) Gratulacje:)

Gość mój 2 latek mnie czasem
zaskakuje.... ...zna wszystkie marki samochodów idzie ulica, pokazuje i wymienia, zna nawet niektóre modele np fowagen gof czy pasiat, :D ... ubóstwia piłki i potrafi wypatrzeć piłkę nawet na malutkim logo witryny sklepowej podczas jazdy samochodem- my często mamy problemy z lokalizacją tego co on wypatrzył :D ...ogląda angielski dla dzieci i powtarza prezentowane tam słowa i nawet umie je wykorzystać, a w ogóle ostatnio na urlopie bawił się z obcojęzycznymi dziećmi i teraz mówi jakieś słowa których nie rozumiemy, mimo że to był ledwie tydzień! :D

Gość unia europejksa
moj syn gdy byl w 2 klasie podstawowki znal wszystkie panstwa wchodzace w sklad UE, ich stolice, prezydentow, kolor flag, nazwy hymnow. wszystkiego uczyl sie sam po tym jak dostal ksiazeczke o malym europejczyku. w 3 zas klasie syn znal wszystkie panstwa Europy, Ameryki iAfryki- ich stolice, najwieksze rzeki, gory, flagi. Jego ulubionym zajeciem jest "dreczenie" nauczycieli pytaniami o stolice panstw :D :D a obecnie syn zainteresowal sie kosmosem bo Ziemi mu zabraklo :)

Gość moja mała ma 3 latka
Niestety poza przedszkolem wychowuje się bez rówieśników gdyż u nas na osiedlu małych dzieci brak, ale ma to też swoje zalety *rok temu jak zobaczyła że "duże dzieci" jeżdzą na dwukołowych rowerkach ona też chciała. Ryku było co niemiara, żuzel w kolanach, szyta dłoń ale uparciuch się nauczył jeździć na dwóch kółkach jak "duże dzieci" :D *syn sąsiadki jest gimnazjalnym geniuszem historycznym. Wygrał parę konkursów i ma zapewnione już stypendium w liceum do którego pójdzie od września. Jak się opiekował małą gdy ja z mężem musieliśmy skoczyć do miasta po przysłowiowe masło to uczył ją różnych dat, miejsc waznych bitew itp. Byłam w szoku jak na Wigilii poznałam dziewczynę brata i gdy ta powiedziała że jest z Warszawy to mała wyskoczyła "A widziałaś Powstanie?" :D *babcia na wyciętych z gazet literkach nauczyła ją czytać tak jak mnie i brata *lubi obserwować przyrodę :) mąż jej zerwał z różnych drzew różne gałązki, owoce i kwiaty i zrobił jej taki mały zielnik który moja córka systematycznie zapełnia :D Zaś jej największym osiągnięciem jest "laurka" dla taty. Mąż jest kierowcą i latem mała lubi z nim jeździć w trasy :) Raz zobaczyła w jednym TIRze płytkę CD. Jak się zapytała co to to mąż jej odpowiedział że to "urządzenie przeciw radarom by go krokodyl nie ugryzł". Pewnego dnia mała wróciła z przedszkola z papierowym kółkiem i napisem "Koham mojego tatusia" żeby go "krokodyle nie ugryzły :D