Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Prodigy

Glosna muzyka

Polecane posty

Gość Prodigy

Witam! czy muzyka w ciazy ale sluchana przez sluchawki moze szkodzic dziecku. Moj maz sie upiera, ze TAK!!!

Gość lalalal
skoro twierdzi,ze tak to niech powie tez w jaki sposob. Dla mnie to jest wrecz smieszne

Dziecku raczej nie zaszkodzi ( ale nie jestem pewna trzeba by to sprawdzić...). Natomiast nbie to, że chcę Cię pouczać czy coś, ale wydaje mi się, że słuchanie głośnej muzyki przez słuchawki nie jest dobre przede wszystkim dla Ciebie :/ Jeśli słuchasz w ten sposób muzyki ok roku to jak chcesz pójdź z ciekawości na badanie słuchu. Na 90% nie będziesz miała już górnej granicy normy... Ja wiem jak to szkodzi, bo jak byłam bodajże w 3 klasie podstawówki to raptownie zaczęłam głuchnąć ( doszło do 50% ubytku słuchu w 1 uczu w drugim jakieś 30%). Okazalo się, ze to był 3 migdał ( na drugiej operacji mi go przez przypadek wykryli^^ bo był dziwnie ułożony więc na zwykłym badaniu ręką nie wyszedł). Natomiast lekarze każdego tam przestrzegali przed słuchawkami ( szczególnie wkładanymi w uszy) no i na oddziale były z tego co pamiętam 3 osoby ( na moje 2 pobyty), które miały niedosłuch spowodowany właśnie takim słuchaniem muzyki :/

Gość Prodigy
dzieki za odpowiedz. Nie slucham jej non stop, pierwszy raz zalozylam sluchawki od dlugiego czasu bo chcialam posluchac czegos dobrego.