Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaSzymonka

Co można podać dziecku po 3 miesiącu?

Polecane posty

Gość MamaSzymonka

Mogę podać mu np soczek marchewkowy? Kaszkę owocową? Koleżanki chwalą się , że podawały od 1 miesiąca kleik, po 2 już kaszki. Mały to straszny głodomorek, widzę po nim , że jest przygotowany na coś innego niż tylko mleko z butli. Co dawałyście na sam początek swoim pociecha ?

Gość matka x 2
to ze masz pojebane kolezanki nie znaczy, ze musisz isc w ich slady. chyba wyraznie wszedze jest napisane i lekarze tez o tym mowia, ze od skonczonego 4 m-ca zycia podaje sie inne pokarmy!!!

Gość skoro widzisz po nim
ze jest przygotowany na coś innego walnij mu schaboszczaka, co ci szkodzi?? ucieszy się

Gość u mnie
bo dzieci twoich kolezanek to jakie mutanty ;] ostatnio byl tu taki temat ;] zacznij powoli wprowadzac gotowana marcheweczke itp od 4 mies ;]

Gość herbatki ziołowe, wodę
i mleko

Gość MamaSzymonka
yhy , a co z soczkiem marchewkowym, nie mowie od razu o calej buteleczce.

Gość u mnie
a widzialas jakies soczki ponizej 4 mies / ja nie

Gość łendolina
dieta dziecka karmionego piersią rozszerza się po 6 miesiącu, a mlekiem modyfikowanym po 4 miesiącu

Gość soczki marchewkowe
są dla trochę większych dzieci i powinno się go pić sporadycznie, bo karoten w nadmiarze szkodzi

Gość alladynaZmeczety
Wiecie co ... smiac mi sie chce :D Takie wszystkie z Was mamuski przepisowe, ksiazkowe itp. Ja jestem zdania , ze pare lyczkow nie zaszkodzi a wrecz zasmakuje , nie faszeruj od razu cala butelka soczku tylko troszeczke. Bez przesady, co zrobi tydzien roznicy , czy tam dwa ... Ja pierdziele Matki Polki.

Gość xcccvvvvv
co wam sie tak spieszy rozszerzac diete u dziecka karmionego sztucznie moza po 4 miesiacu a u karmionego pierisia po 6 twoje kolezanki sa glupie i niszcza dziecku zoladek jesli dziecko sie nie najda mlekiem to kup mu zageszczone skrobia np.humana 1 jest dla dzieci o duzym poczuciu glodu

Gość alaaa ma kotaaa
ja bym poczekała ten miesiąc aż układ pokarmowy jeszcze się rozwinie, jak zaczniesz tak wszystko podawać to możesz mieć problem z kupami i bolącym brzuszkiem zreszta po co to przyspieszać ?

Gość popieram poprzedniczkę!!
Po co szkodzić dziecku?!

Gość gość
nikt tu idiotki o schabowych nie mówi tylko o soczku!!! czytac sie najpierw nauczcie. nie wiem jak dzieci wychowujecie. pewnie wiekszosc z was nawet za duzej stycznosci z dzieckiem nie miala. ksiazek sie naczytaja i madre... kolezanka chciala tylko zapytac o porade, nie mozna grzecznie kurde odpowiedziec!!!

Gość gość
do pani ktora twoerdzi ze nie zaszkodzi a asmakuje , pewnie ze zasmakuje bo to slodkie pozniej bedzie pluc wodą itp a zeby trzeba myc dziecku po kazdym slodkim

Gość gość
2 miesieczne dziecko nie ma raczej zebow a same dziaselka. Wszystkie jestescie takie fajne ze az zal d**e sciska.

Gość gość
Ja sprobowalam u mojego 3 miesięcznego synka z odrobiną zmiksowanej marcheweczki. A sprobowalam sugerując sie jego olbrzymim zainteresowaniem w trakcie naszego jedzenia. Jednak odradzam wam drogie mamy zbytniego pospieszania. Malutkiemu nic nie dolegalo jednak zaobserwowalam ze wydalil takie same malutkie kawaleczki marchewki jakie zjadl. Wynika z tego ze układ trawienny nie jest jeszcze raczej gotowy na trawienie innych pokarmów niz mleczko.

Gość gość
Biedne dziecko. Poczekaj jeszcze miesiąc. Rozszerzenie diety to nie wyścigi.

Gość gość
Moja córka jak miała miesiąc to jej ulubionym daniem było spaghetti ! Z duuużą ilością żóltego sera !

Gość gość
To dziecko ma już prawie 5 lat!!!

Gość gość
Ale mnie chodziło o tą panią co podała marchewkę 12.22

Gość gość
To zupelnie zbędne dziecko do 6 miesiaca zycia nie potrzebuje nic innego niz mleka matki ewentualnie mm plus dopajanie

Gość gość
Wiecie co dziewczyny kiedyś na sloiczku było napisane zupka jarzynowa po 3 miesiącu a marchewki i jabłuszka i dynia po 2 kaszki też można było dawać od 2 mies. Teraz lekarze walczą z otyłością u dzieci dlatego tak jest.