Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hela w opałachhh

ile mozna przechowywac gotowa mieszanke dla niemowlaka ?

Polecane posty

Gość Hela w opałachhh

Mam tygodniowe dziecko i karmie piersia,ale potrzebuje dojadac mieszanka.Drogie mamy jesli wychodzicie gdzies z dzieckiem na dluzej to juz w domu robicie mleko do butelki,czy gdzies na miescie mieszacie proszek z woda?? pytam bo sa rozne opinie ,tez takie ze nie wolno mieszanki trzymac dłuzej niz poł godziny bo traci na wartosci itp.inne mamy pisza ,ze mozna 2 godziny... Dodam,ze uzywam mleka SMA GOLD i tam nie pisze nic ile mozna trzymac taka miesznake po sporzadzeniu :(.

Gość ja brałam ze sobą termos
z ciepło wodą i mleko w proszku i mieszałam jak dziecko chciało pić. Przy tak małym dziecku radziłabym Ci robić tak samo. Poza tym teraz jest ciepło i takie przygotowane mleko może się lekko popsuć. Zresztą przeczytaj co jest napisane na opakowaniu mleka - nie będziesz miała wątpliwośći

Gość godzine
lepiej zabrać wodę i pojemniczek z odmierzoną ilością mleka i wymieszać. Zwłaszcza że możesz zabrac wrzątek bo po 2 godzinach ci przestygnie nawet w opakowaniu termicznym a jak odrazu zrobisz wrzace mleko to ono straci wszystkie wartości.

Gość łendolina
odpowiedz na Twoje pytanie, bo widze ze poprzedniczki Cie nie zrozumialy. max 2 godziny mozna przechowywac.

Gość mamaaaaaaa26
na moim mleku pisało zw 2 godz nietkniete a jak dziecko zaczeło pic to od tego momenty godzine

Gość zrozumiały, zrozumiały!
tu masz cytat ze strony NESTLE: " Jako producent odżywek dla niemowląt i dzieci nie polecamy wcześniejszego przygotowania mleka ani przechowywania niezjedzonych resztek. Jeśli mama wybiera się na spacer i zależy jej na tym, aby mieć możliwość przygotowania mleka dla dziecka na spacerze, proponujemy przygotować wcześniej wodę w termosie (aby utrzymać odpowiednią temperaturę wody) i zabrać ze sobą mleko całe opakowanie lub odpowiednio odmierzoną ilość proszku. Bezpośrednio przed podaniem dziecku należy przelać odpowiednią ilość wody do butelki, wsypać mleko, wymieszać i... gotowe!" łendolina - skąd masz takie wiadomości?

Gość zrozumiały, zrozumiały!
jak dziecko jest starsze to sobie rób jak chcesz, ale takiemu malutkiemu bałabym się eksperymentować!